Instagram

Претражи овај блог

понедељак, 24. фебруар 2020.

[RECENZIJA] Skinology mleko za čišćenje lica - aloe vera

"Skinology" je brend koji sam otkrila u jednoj internet prodavnici i koji me je privukao velikim pakovanjima a pristupačnim cenama. Radi se o liniji proizvoda domaće kozmetičke kuće "Prima" koja ima tradiciju dužu od 3 decenije i preko 300 preparata namenjenih kompletnoj nezi lica, kose, tela i noktiju. 



Proizvod dolazi u valjkastoj tubi zapremine 500 ml koja je izrađena od bele čvrste neprovidne plastike. Jednostavnog dizajna, pažnju privlači srebrni prsten koji se nalazi na vratu pumpice kojom preparat se dozira.  Poseban utisak ostavlja logo zeca na poleđini koji sugetiše da se radi i "cruetly free" odnosno proizvodu koji nije testiran na  životinjama. U okviru linije mleka za čišćenje lica osim aloja vere koje ja posedujem nalaze se još i avokado, kolagen i elastin, ginko biloba, aronija, kamfor, neutralno, hamamelis i azulen gde je svako od njih namenjeno određenim potebama kože pa ovakva široka lepeza preparata omogućava adekvatnu negu gotovo svim tipovima kože. Trenutna cena na zvaničnom sajtu je od 390 do 1.050. rsd u zavisnosti od veličine pakovanja.


Mleko za čišćenje lica sa ekstarktom aloja vere namenjeno je normalnoj i kombinovanoj koži i starosnoj grupi iznad 20 godina. Na sajtu proizvođača navode se sledeće informacije:

ALOE VERA Mleko za čišćenje lica nežno otklanja tragove šminke i nečistoće sa kože.
BENEFITI
Hidrira, revitalizuje, regeneriše i popravlja estetski izgled kože.
UPOTREBA
Naneti ALOE VERA Mleko za čišćenje lica ujutru i uveče na kožu lica, vrata i dekoltea. Kružnim pokretima utrljati i višak otkloniti tupferom vate i po potrebi isprati vodom, a zatim naneti odgovarajući tonik.*


Sam proizvod je bele boje, prijatnog mirisa i gustine  karakteristične za mleka za negu. Tekstura je kremasta i lepo se razmazuje. Osim aloja vere, dva sastojka koja su mi još privukla pažnju su pantenol i alantoin. Po preporuci proizvođača, a ponekad sa izuzetkom koristila sam ujutru i uveče. Dva doziranja pumpice dovoljna su u mom slučaju za čišćenje lica i vrata. Prilikom utrljavanja u kožu osećaj je jako prijatan dok prsti klize po površini a vi posmatrate kako preparat rastvara šminku i druge nečistoće. Uz par poteza i brisanje tuferom, odlično skida maskaru i gel eyeliner. Nakon uklanjanja ostataka imate osećaj kao da ste na lice naneli kremu, a prilikom umivanja prisutan je osećaj da se na površini kože nalazi zaštitni film. Nakon umivanja vodom i nanošenja tonika taj osećaj se gubi. Međutim, dosta pažnje posvećujem čišćenju pa obično nakon mleka koristim i gel za umivanje. 


Nakon upotrebe mogu da potvrdim da je koža mekša i  izgleda lepše. Na vratu sam konkretno nakon par nedelja primetila da koža izgleda nekako "punije" i da je horizonntalna linija koja je počela da se pojavljuje manje vidljiva. Moram da naglasim da kožu vrata negujem isto kao i kožu lica tako da samo mleko neće učiniti da se koža zategne i tome slično već može potpomoći tom procesu. Usput, da li ste primetili koliko se pažnje poklanja odabiru odgovarajuće kreme dok čistilice i tonici padaju u drugi plan iako su oni baza, početni korak dobre nege? 

Volim bogate kremaste teksture bilo da se radi o čistilicama - mleku za čišćenje, peni za čišćenje, kremama za lice, puterima za telo tako da je ovaj preparat definitivno my cup of tea. Za cenu od oko 600 rsd  dobija se 500 ml proizvoda čijim sam efektom zadovoljna i koji bih preporučila jer je odnos cene i kvaliteta odličan. Ovo je prvi preparat koji sam probala ali ne i poslednji jer je ponuda zaista velika a cene pristupačne što dalje rezultira nekom novom kupoviom. U planu mi je da isprobam njihove serume i maske za lice pa vas molim da podelite svoja iskustva ukoliko ste ih probali.

Da li ste probali i kakva su vaša iskustva sa preparatima "Prima kozmetka"? 






Нема коментара :

Постави коментар

Hvala što komentarišete <3!

popstrap.com