Instagram

Претражи овај блог

недеља, 3. август 2014.

Svakodnevna nega kože i proizvodi koje trenutno koristim

I same znate koliko redovna nega kože bitna. I ne samo redovna, već i PRAVILNA. U svom okruženju imam nekoliko osoba koje misle da sa "čarobnom kremom" koju reklamiraju na televiziji, ili koju im je preporučila prijateljica mogu rešiti sve svoje probleme sa kožom. To NIKAKO!

Prvo i najvažnije, svako ima drugačiji tip kože- ono što odgovara i radi kod mene, ne mora da znači da će odgovarati i tebi, a to zavisi od mnogo faktora, kao što su procenat vlage, procenat masti isl.

Sledeća bitna stavka jeste starosna grupa kojoj pripadate, pa tako se na našem tržištu mogu pronaći kreme koje su namenjene mladoj koži, zreloj koži, koži sa specifičnim potrebama itd.

I naravno, pažnja koju posvećujete svojoj koži- ako niste bili odgovorni prema sebi i redovno i pravilno u svojoj prošlosti negovali  kožu, mala je verovatnoća da će krema  delovati isto kao i kod osobe koja je bila posvećenija, vaše prijateljice npr.

Negujte na vreme svoju kožu i kasnije ćete biti sebi jako zahvalni.


Ovo su proizvodi za negu kože lica koje svakodnevno koristim.





Inače moja koža je osetljiva i suva na obrazima, sklona crvenilu. Ove proizvode sam otkrila na jednoj Oriflameovoj promociji gde sam dobila besplatno testiranje kože i preporuku proizvoda. U moju dnevnu rutinu nege lica spadaju:

1. Oriflame Essentials 3u1blago sredstvo za čišćenje lica

2. Oriflame Love Nature tonik sa aloja verom

3. Oriflame Aqua Rhythm balzam za intenzivnu hidrataciju i očuvanje mladalačkog izgleda područja oko očiju

4. Oriflame Oxygen Boost dnevna krema sa kiseonikom

5. Oriflame Swedish Spa serum

6. Oriflame Oxygen boost noćna krema za suvu i osetljivu kožu- recenzija je ovde.



1 .Za adekvatnu negu kože neophodno je adekvatno sredstvo za čišćenje lica, kojim sve započinje.Uvek birajte sredstvo za čišćenje koje odgovara vašem tipu kože, bez sapuna. Moj izbor je Essentials 3u1 kremasto sredstvo za čišćenje lica. Ovo sredstvo mi baš lepo očisti kožu, potpuno je blago, a struktura mu je, može se reći, kremasta.  Dakle, ceo ovaj ritual započinje umivanjem.




2. Nakon umivanja, kožu očistim tonikom. To mu dođe kao fino čišćenje. Tonik vraća kožu u ravnotežu, otklanja ostatke sredstva za umivaje i priprema vašu kožu za sledeći korak. 




3. Sledeći korak je nanošenje kreme na područje oko ociju. Trenutno koristim Oriflame Aqua Rhythm balzam za intenzivnu hidrataciju i očuvanje mladalačkog izgleda područja oko očiju. Moram priznati da je bilo kremica koje su mi više odgovarale, npr. Milk&Honey sa organskim ekstraktima meda i mleka, ali sa njom sam se već oprostila ovde, zatim Oriflame seeing is believing kremica. Ova koju trenutno koristim malo mi je  nekako masna  (a šta sam ja očekivala od balzama :D ), ne upije mi se lepo. A što se tiče nege potpuno je ok.


Izvor


4. Sledeći korak jeste nanošenje kreme na lice. Krema ima ulogu da neguje, nahrani i hidrira kožu, štiteći je od spoljašnjih štetnih uticaja. Ona predstavlja neku vrstu barijere između prljavštine i prašine kojoj smo neprestano izloženi. Ovo je moj izbor dnevne kreme.

Izvor




5. Što se tične noćne nege, isti je princip, čišćenje lica pa onda toniranje, krema za deo oko očiju. I onda još nešto između tonika i kreme- serum za lice.



Izvor

6. Serumi su jako bitni za negu i lepotu vaše kože. Oni predstavljaju koncentrate hraniljivih materija za vašu kožu i po tom pitanju su bolji od krema. Dakle, posle lepo očišćene kože nanesem serum, sačekam koji minut da upije i zatim noćnu kremu.

Izvor


O ovoj kremi sam pisala ovde. Mada se serum može nanositi i samostalno. Ali, s obzirom da je mojoj koži potrebno dosta hidratacije i nege, ovo je moja dobitna kombinacia.


Da li vam se dopao ovaj post? Kako vi negujete svoju kožu?
Da li ste probale neki od ovih proizvoda?

1 коментар :

  1. Draga Marija,dopada mi se kako pises i zelim ti punooo poseta na blogu.. Koristim oriflame kremu za normalnu kozu. Moj tip koze je normalna/mesovota / problematicna. Ova krema mi pruza hidrataciju. Leti koristim laganije kreme. Tonik nisam taj koristila od aloje,ali jesam iz te kolekcije masku i piling. Pozdrav!

    ОдговориИзбриши

Hvala što komentarišete <3!

popstrap.com