Instagram

Претражи овај блог

четвртак, 24. октобар 2019.

MAKEUP VODIČ - Odabir tečnog pudera - šta treba znati pre kupovine?

Pred vama je jedan od najopširnijih postova na blogu. Iz tog razloga, biće podeljen na 2 dela - ODABIR TEČNOG PUDERA - ŠTA TREBA ZNATI PRE KUPOVINE i ODABIR TEČNOG PUDERA - KAKO ODABRATI PRAVU NIJANSU. Odabir pravog tečnog pudera predstavlja izazov za većinu žena a ja ću se u ovom tekstu potruditi da najčešće razrešim. 






























Prva i osnovna stvar pre kupovine tečnog pudera jeste utvrditi par činjenica a polazna tačka neka budu Vaša očekivanja. Kroz ove redove predstaviću Vam vodič kroz par ključnih pitanja kako biste bile zadovoljne odabirom. 


1. Koliko novca izdvojiti za kupovinu tečnog pudera?

U anketi koju sam sprevela na Instagramu, 72% anketiranih se izjasnilo da je spremno da za kvalitetan tečni puder  izdvoji do 2.000,00 rsd dok je ostalih 28% spremno da izdvoji više od te sume. Koliko novca ćete Vi izdvojiti, zavisi samo od Vaših mogućnosti. Na tržištu postoji velika ponuda tečnih pudera te smatram da svako može pronaći nešto za sebe. Takođe, ovde ne treba štedeti jer je kvalitetan puder više od šminke. Ne znači uvek da je bolje skuplje i obrnuto. Budite strpljive, pratite sniženja, isprobavajte. Kupovina pravog pudera je proces i slobodno mogu reći da se planira, pogotovo ako ste spremni da izdvojite veću svotu. 

2. Kakva je moja koža?

Kako bi puder na koži izgledao što lepše a Vama nošenje bilo što prijatnije, neophodno je da poznajete svou kožu. Normalna, suva, masna ili mešovita - kao i pri odabiru nege za najbolji efekat birajte proizvod  u odnosu na tip kože. Takođe je bitno da birate puder koji odgovara Vašoj starosnoj grupi. 

3. Pokrivna moć

Da li ćete odabrati laganiju ili punu pokrivenost - izboj je Vaš. Ukoliko birate puder za svaki dan moja preporuka je puder laganije teksture kako bi koža mogla da diše i kako bi izgledao na licu što prirodnije.

Veronique Beranger / The Image Bank / Getty Images


4. Podton kože


Podton je takođe jako bitan kako bi puder izgledao što lepše na licu. U anketi koju sam sprovela, najveći izazov prilikom kupovine pudera jeste upravo pronalaženje odgovarajućeg podtona. Podton kože možete odrediti najlakše na sledeći način: 

HLADAN PODTON KOŽE karakterišu: 1. Plave ili ljubičaste vene
2. Bolje Vam stoji srebran od zlatnog nakita
*Osobe koje imaju hladan podton občno brzo izgore na suncu, retko ili teško dobijaju boju. Njihova koža je rozikasta.

NEUTRALAN PODTON KOŽE karakterišu:
1. Plavo zelene vene
2. Lepo Vam stoji i srebran i zlatan nakit

TOPAO PODTON KOŽE karakterišu:
1. Vene imaju zelenu ili maslinastu nijansu
2. Bolje Vam pristaje zlatni od srebrnog nakita
*Osobe sa toplim podtonom brzo potamne i teže izgore na suncu.

5. Završnica pudera

Neka završnica pudera bude u skladu sa Vašim potrebama. Ukoliko imate suvu kožu, ma koliko voleli mat zavrsnicu, imajte na umu da će to dodatno naglasiti suve delove. 

6. Razmislite i o zaštitnom faktoru

Ukoliko birate puder za svakodnevnu upotrebu, obavezno uzmite i ovu stavku u obzir ukoliko  ga Vaša dnevna krema ne sadrži.

7. Kako najlakše uporediti nijanse? 

Ukoliko ste već pronasle svoju idealnu nijansu pudera a kako bi skratile vreme potrage ukoliko imate zelju da isprobate nešto novo, postoji sajt za upoređivanje nijansi koji će Vam dosta pomoći. Radi se o sajtu findation.com koji ima poveću bazu informacija o nijansama. Aplikacija je samo idejno rešenje pa neka Vam ovo bude korak pre odlaska u potragu jer nijanse mogu da se razlikuju, proizvod moze da oksidira i sl. 


8. Istražujte!

Najveća baza podataka dostupna svima nalazi se upravo na internetu! Recenzije kozmetičkih proizvoda, uporedne recenzije, snimci, tutorijali, pikazivanje nijansi i slično može Vam dosta pomoći. Možda najpopularniji sajt na kome korisnici dele svoja iskustva o kozmetici i ocenjuju proizvode je Makeup Alley - klik gde možete pronaći dosta informacija.



Koji je tvoj najveći izazov prilikom odabira pudera a koji su kriterijumi koje idealni tečni puder treba da ispuni?


·        
Top of Form
Bottom of Form
Hvala na čitanju!

Нема коментара :

Постави коментар

Hvala što komentarišete <3!

popstrap.com