Instagram

Претражи овај блог

недеља, 17. фебруар 2019.

MAKEUP VODIČ - Kako postići savršen "No Makeup" izgled

"No makeup" šminka odličan  je  izbor za sve one koji žele da postignu svež i odmoran izgled. Idealan za sve prilike - posao, šetnju ili izlazak - aksesoari kojima ćete ovaj makeup začiniti upotpuniće Vaš izgled i prilagoditi situaciji. Ukoliko želite da saznate kako do savršenog "no makeup" izlgeda, nastavite da čitate.

Izvor




Blistav ten

Negovana koža je lepa koža. Najpre počnite hidrantnom kremom ili serumom, u zavisnosti od tipa kože pa nastavite tečnim puderom. Kako bi ste ujednačili ten koristite lagane teksture kao što su tonirane kreme ili lagani tečni puderi. Uvek je bolje koristiti laganiji puder a nedostatke koje niste uspeli da prikrijete zamaskirajte korektorom.


Krektori u boji odlični su za pokrivanje svih vrsta depigmentacija na licu - od tamnih kolutova ispod očiju, preko crvenila do fleka od bubuljuca. Nakon što šte kamuflirali depigmentaaciju ispod oka, kako bi izgledali svežije i odmornije, prosvetlite taj deo korektorom koji je za nijansu svetliji od boje Vašeg tena.

  • Tips&Tricks: Najuniverzalnija nijansa korektora iz mog iskustva je sa žutim podtonom i može Vam biti od pomoći kod sva 3 problema - pokrivanje tamnih kolutova, fleka od bubuljica i pokrivanje crvenila.


Matiranje odnosno fiksiranje tena Vam je neophodno ukoliko imate masnu ili mešovitu kožu. Možete koristiti kameni puder ili puder u prahu.

  • Tips&Tricks:  Ukoliko ste u prilici, birajte mineralne pudere u prahu jer su sitno mleveni i zbog finih, sitnih čestica odlično se stapaju sa podlogom.

Hajlajter je jedan od Vaših najvažnijih saveznika za blistav ten. Odaberite nijansu u skladu sa Vašim tenom kako bi izgledao na koži što prirodnije. Nanesite ga na vrh jagodica, ispod obrve, iznad gornje usne, duž nosa i zablistajte.

  • Tips&Tricks:  Ukoliko nemate odgovarajuću nijansu hajlajtera, za isticanje iskoristite šimerastu ili sedefastu senku za oči. Obratite pažnju da nema krupnih šljokica.


Zdrav izgled licu daće mrvica kajsijastog rumenila. Mat ili sjajna varijanta - izbor je Vaš, dok je konturisanje nijansom sa hladnijim podtonom odličan izbor kako bi se stvorila što vernija iluzija veštačke senke.

Obrve, oči, usne


Obrve možete popuniti kojim proizvodom želite, najbitnije je da izgledaju što prirodnije. Koristite senku, maskaru, gel, pomadu ili olovku - izbor je na Vama. Priodan izgled ćete postići praćenjem postojećeg oblika, uz minimalu korekciju. Neophodno je da proizvod bude što sličniji sa prirodnom  bojom obrva a kao završni korak možete naneti gel koji će sve to fiksirati. Ukoliko ste srećnica sa savršenim oblikom obrva, isčešljavanje gelom je korak moji možete a i ne morate ispoštovati.


  • Tips&Tricks: Savršenu nijansu boje za obrve možete postići i mešanjem nijansi senki za oči, kao i njihovim mešanjem sa gelovima u boji, pomadama i providnim gelovima. Gel za fiksiranje obrva možete zameniti sapunom - vlažnom četkicom za isčešljavanje obrva ili starom četkicom od maskare "zagrebite" površinu sapuna i isčešljajte obrve, prateći pravac njihovog rasta. 
Senku za oči možete zameniti istim kajsijastim rumenilom koje ste naneli na vrh jagodica ili hajlajterom, dok će par slojeva Vaše omiljene maskare dati "final touch" celokupnom izgledu.

Usne naglasite nijansom olovke ili ruža koja će ih blago tonirati, birajte nijansu koja je za ton tamnija od prirodne boje. Ukoliko niste ljubitelj mat tekstura, onda su kremasti ruževi ili sve popularniji sjajevi za usne pravi izbor.



U zavisnosti od prilike, ovaj makeup možete dopuniti veštačkim trepavicama, nijansom omiljenog ruža ili tankom linijom ajlajnera kako bi dobili glamurozan izgled.

Iako na prvi pogled ova šminka izgleda na licu lagano i jako jednostavno - što je i poenta, tu se krije mnogo proizvoda upotrebljenih na pravi način a potrebno je i malo veštine.

Da li Vam se dopada ovaj vodič i da li ste pronašle savet koji će Vam biti od koristi? Koje trikove Vi koristite kada je postizanje blistavog tena u pitanju? 

Hvala na čitanju!

2 коментара :

Hvala što komentarišete <3!

popstrap.com