Instagram

Претражи овај блог

уторак, 25. август 2015.

Avon Naturals sprejevi za telo

Tokom leta i ne baš prijatnih temperatura, uživam u osvežavajućim voćkastim i slatkastim mirisima - u sprejevima za telo. Parfemi su mi teški, koristim ih samo ponekad uveče, dok su lagani sprejevi za moj svakodnevni izbor za osveženje. Predstavljam vam svoju skromnu kolekciju.


Verujem da ne postoji Avonov fan koji do sada nije probao ni jedan od ovih divnih sprejeva za telo. Izbor mirisnih nota je zaista veliki, a kompanija s vremena na vreme ubaci i neke limitirane serije. Smešteni su u plastične bočice od 100 ml sa kvalitetnim plastičnim raspašivačem i lepo osmišljenom etiketom koja opisuje mirisnu notu. Cena im varira od 180 do 250 dinara, u zavisnosti od kampanje. Jedna od prvih mirisnih nota koju sam imala i koju pamtim od kad znam za Avon jeste juicy nar i mango. Prelepa, voćna mirisna osvežavajuća nota! Po meni možda jedna od najboljih za osvežavanje tokom sparnih letnjih dana. U mirisu preovladava slatkoća manga koji me asocira na miris nektarine, dok mu osvežavajući ton daje nar.


Sledeći je nourishing kajsija i shea butter. Ova kombinacija me je najviše privukla zbog svoje neobičnosti jer sam na shea butter navikla u kremama, uljima za kosu, body butterima ali ga nikad nisam imala u formi spreja za telo, i to nemasnog. Sprej je po rečima proizvođača namenjen nezi i ishrani kože - verovatno baš zbog "čudnovatog" sastojka.  Kupila sam ga baš odavno, pre redizajna pakovanja, što ste verovatno i vi primetili po etiketi. Njegov miris je slatkast i blag, po mišljenju mog nosa, kajsija je baš nežna, prijatna i preovladava. Za razliku od predhodnog voćnog koji je osvežavajuć i juicy, ovaj je baš prijatan i blag.


Smokva je bio mamin izbor. Miris smokve mi inače nikada nije bio previše spektakularan, nisam imala nikakvu emociju, niti volim, nit ne volim. Miris mu je posle nara možda najintenzivniji. Nije kao nar osvežavajuć već je kada se naprska na telo malo oštar. Jedino sam kod ovog spreja primetila da prilikom nanošenja ima opor miris alkohola koji brzo ispari.


Sweet vanila i šljiva je moja omiljena slatkasta sprej kombinacija. Volim kada zamirišu šljive, to me uvek podseti na detinstvo i period kada sam sa bakom sakupljala i sušila šljive za zimu. Mene svaki miris podseti na nešto... U kombinaciji sa vanilom miriše na vanilice sa suvim voćem. Prilikom nanošenja preovladava miris šljive, dok nakon nanošenja, vremenom staltka vanila preovlada i dolazi do izražaja.


Nešto malo pre objave posta, mojoj skromnoj kolekciji se pridružio i sprej sa mirisom marakuje i božura, koji sam dobila na poklon od svog koordinatora. Marakuju nikada nisam omirisala, probala i ne znam kako miriše da bih mogla da napišem nešto više o samom njenom mirisu, ali vam zato mogu reći da je miris božura primetan, lep i da nije intenzivan. Ono što se prilikom nanošenja oseti jeste (verovatno) blaga voćkasta marakuja  dok s vremenom božur dolazi do izražaja. Ovaj sprej je splet voćkasto - cvetnog mirisa i podseća me na miris nekog parfema, ali je ovaj miris dosta slabiji i kao i svi predhodni sprejevi ne traje više od 3 - 4 h.

Da li vam se dopada moja skromna kolekcija? Imate li svog favorita među ovim sprejevima?

Hvala na čitanju <3

11 коментара :

  1. Leti ih koristim i odlicni su, omiljeni mi je sljuva-vanila. I meni mirise na vanilice haha. :D

    ОдговориИзбриши
  2. Obožavam sve ove sprejeve, a favorit mi je ipak nar i mango ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja, jako su praktični, povoljni i ne žalim kad prskam :D Tokom letnjih meseci mi je nar i mango favorti, a kasnije se odlučujem za šljivu i vanilu :)

      Избриши
  3. Imala sam sa kajsijom i prelep je :) ove ostale nisam probala ali nar i mango vec mirisem :D <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, fino miriše, ali za moj ukus bi mogao da miris bude malo "energičniji" :D

      Избриши
  4. Nažalost postoji Avonov fan koji nikada nije probao njihov sprej! :D Pakiranje mi se baš sviđa i čine se nekako lagani i osvježavajući! Pakiranje mi je preslatko. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja ne mogu da verujem da nisi probala nijedan. :P
      To da ispravis vec u ovoj kampanji, jer traje akcija 3 za 429din! :D

      Избриши
  5. Meni je omiljen upravo taj marakuja i bozur, a posle njega sam otkrila i onaj sa mirisom narandze. A volim jos i onaj sa mirisom orhideje i borovnice. Ta tri su mi omiljena. :)

    Probala sam i vecinu ostalih, ali trenutno spomenuta 3 koristim... nisu losi ni nar/mango, tresnjin cvet... a sljiva/vanila mi se ne svidja, nekako mi je prejak.

    Kao i tebi, bas mi prijaju leti, ali koristim ih i tokom hladnijih dana za osvezavanje odece ili posteljine. :)

    ОдговориИзбриши

Hvala što komentarišete <3!

popstrap.com