Instagram

Претражи овај блог

петак, 6. март 2020.

[RECENZIJA] Avon True Nutra Effect krema za lice spf 30

"Da li si se ikada zapitala kolika snaga se krije u malom semenu? Sada to možeš otkriti u novoj Nutra Effects liniji. Upoznaj revolucionarno otkriće u kozmetologiji. Nutra Effect je novi brend za negu kože kompanije AVON koji se bazira na Active Seed kompleksu, kombinaciji ekstrakta semena i esencijalnih masnih kiselina, antioksidanta i vitamina. Svaka linija se bavi različitim potrebama kože i transformiše moć ekstrakata semena u lepu i zdravu kožu. Formula bez parabena i veštačkih boja čini ovu liniju pogodnom za osetljivu kožu i prirodnim izborom za tvoj dnevni režim nege. Otkrij koja linija će biti savršena za tebe!"





Mislim da ne postoji bolji uvod u priču o ovoj kremi osim citiranja proizvođača koji je odličnim predstavljanjem linije osvojio moje simpatije, probuio veliku radoznalost i želju da isprobam neki od preparata iz ove linije. Izbor je pao na "Ageless" kremu za negu lica sa zaštitinim faktorom 30 a par meseci kasnije evo i mojih utisaka.

Proizvod dolazi upakovan u kartonsku kutiju a sama krema u teglici koja je izrađena od debljeg stakla i zapremine je 50ml sa plastičnim bež poklopcem. U dizajnu preovladavaju bež i zlatni detalji, potpuno jednostavni a efektni. Na njoj nećete pronaći listu sastojaka već u kutijici koja je prati. Rok za upotrebu od dana otvaranja je 12 meseci što je i više nego dovoljno da se preparat uz svakodnevnu upotrebu potroši.



Krema je gušće koezistencije što i sami možete zaključiti po tome kako izgleda pakovanje koje trošim već par meseci - krema nije dovoljno "tečna" da se spusti sama već morate da je grebete prstom sa zidova teglice. Meni to ne predstavlja nikakav napor trenutno mada ćemo videti kad budem došla do rubova ispod navoja za poklopac  - ako se ne bude spustila sama biće mi potrebni pomagači (štapići za uši). Miris je blag, prijatan i ne zadržava se dugo na koži. Iako je prisutan nisam primetila nikakve iritacije, s obzirom da sam osetljiva na parfeme u preparatima za negu lica. U samoj kremi se nalaze sitnije i krupnije sfere vitamina i antioksidanata pa se preporučuje da se krema najpre zagreje izmedju jagodica kako bi opna oslobodila sastojke i kako bi što bolje prodrli u slojeve kože.



Na sajtu nisam uspela da pronađem kom tipu kože a ni kojoj starosnoj grupi je namenjena. U aktuelnom katalogu stoji da je namenjena botbi protiv bora - kako je i istaknuto napakovanju ali ništa više od toga. Ako se dobro sećam - namenjena je beživotnoj koži jer daje blistavost i bori se protiv prvih znakova starenja, po mojoj proceni za korisnike 25+. Evo šta još proizvođač navodi:

Nutra Effects anti-aging dnevna krema SPF 30 - tvoja nova krema sa antioksidansima! Revizalizuje i hidrira kožu dok je istovremeno štiti od štetnih spoljnih faktora:

Hidrira

Štiti

Revitalizuje




Ukoliko nemate vremena za "slojeve" preparata, ova krema koja u sebi već sadrži zaštitini faktor će vam se dopasti.  Kremu sam koristila svakog jutra nakon čišćenja i toniranja kože. Malu količinu zagrejem između jagodica i umasiram u lice i vrat. Moram da skrenem pažnju da je nikako ne nanosite na oči i okoloočno područje (jer tome nije ni namenjena) kako se meni desilo slučajno jer su me oči užasno pekle i počele da suze. Ta neprijatnost je trajala dok nisam umila lice, nakon toga je ubrzo prestalo. Kada kremu utrljavam u kožu oseća se njena bogata tekstura. Osećaj je kao da se radi o nekoj jako masnoj kremi. Međutim, nakon nanošenja krema se lepo upije u kožu, lice postaje baš blistavo a osećaj na koži je lagan iako sam iskreno mislila da će biti drugačije i da će mojoj mešovitoj koži napraviti haos. Koža nakon mazanja kreme bude glatka, kao da je prisutan neki film koji se ne primećuje na koži i predstavlja odličnu podlogu za nanošenje pudera jer se nakon ove kreme puder baš lepo razmazuje pa bih u skladu sa svojim iskustvom mogla da je preporučim i kao podlogu za svakodnevno šminkanje.



Prijatno sam iznenađena kvalitetom ove kreme i primetno je koliko je "Avon" poslednjih godina poradio na unapređenju kvaliteta ovih preparata za negu. Uz to, nedavno se pridružio kompanijama koje ne testiraju svoje proizvode na životinjama tako da je to razlog više da uživam u njihovim preparatima za negu. Proizvodi koje bih volela da isprobam su iz njihove Distillery rituals linije - balzam za čišćenje lica i ulje za negu lica. Ukoliko ste probali neki od ovih preparata, podelite sa mnom svoje utiske i preporučite mi svoje favorite.


Lista sastojaka preuzeta sa avon.uk
INGREDIENTS: AQUA, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, OCTOCRYLENE, HOMOSALATE, ETHYLHEXYL SALICYLATE, GLYCERIN, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, ETHYLHEXYL TRIAZONE, STEARETH-2, CETYL ALCOHOL, ZEA MAYS (CORN) STARCH, STEARETH-20, GLYCERYL STEARATE, CAPRYLYL GLYCOL, HYDROGENATED PALMITIC/STEARIC/OLEIC/LINOLEIC GLYCERIDES, HYDROXYACETOPHENONE, PARFUM, TROMETHAMINE, MANNITOL, PHENOXYETHANOL, MICROCRYSTALLINE CELLULOSE, SILICA, DISODIUM EDTA, CARBOMER, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, HEXYLENE GLYCOL, HYDROXYPROPYL METHYLCELLULOSE, TOCOPHERYL ACETATE, ACACIA SENEGAL GUM, GELATIN, MICA, COFFEA ARABICA (COFFEE) LEAF/SEED EXTRACT, LINUM USITATISSIMUM (LINSEED) SEED OIL, PASSIFLORA EDULIS SEED OIL, SCLEROCARYA BIRREA SEED OIL, RETINYL PALMITATE, SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL, POLYVINYL ALCOHOL, SODIUM HYALURONATE, BENZOIC ACID, XANTHAN GUM, CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, CI 77891, CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 60730. <1032500-032>
Please be aware that ingredient lists may change or vary from time to time. The ingredient list on the product package you receive will contain the most up to date list of ingredients. Please refer to this list before use.

Hvala na čitanju!

4 коментара :

  1. Lijepo izgleda :)
    Probala sam neke kremice od Avona, nisu mi bile loše,
    ali odustala sam od njih baš zbog ovog kao i kod tebe, problem mi je bio s očima, jako mi je smetalo, peklo do suza, meni je čak problem bio i ako sam pazila da ne stavim blizu očiju ujutro bi me pekle oči.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni pre nekih 5-6 godina nije odgovarala ni jedna njihova krema. Malo sam istraživala i vidim da su dosta poradili na kvalitetu pa sam se odlučila da je isprobam. I stvarno mi je super. A to što nenaspavana mażem i oči mora da se "naplati" i da rasani 😀 Nadam se da ćeš pronaći neku koja ti odgovara, s obzirom da je sastav unapređen i da nećeš imati više tih problema. Mislim da može da se poruči tester, košta oko 50 dinara.

      Избриши
  2. Nikada nisam koristila Avon preparativu. Vidim da u zadnje vrijeme puno ulažu u promociju proizvoda za njegu, a je li to samo marketing ili su proizvodi stvarno kvalitetni ne znam.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni ranije ništa nije odgovaralo od proizvoda za negu lica jer mi je koža jako osetljiva. Sad mogu da kažem da sam našla nešto što mi prija, kada uporedim predhodna iskustva sa ovim stvarno je velika razlika.

      Избриши

Hvala što komentarišete <3!

popstrap.com