Instagram

Претражи овај блог

четвртак, 30. август 2018.

RECENZIJA Insight Loss Control - šampon protiv opadanja kose

Inspirisana prirodom, "Insight" linija proizvoda italijanske kompanije "Eley S.R.L" predstavlja spoj saznanja o blagotvornom dejstvu bilja na zdravlje čoveka i najmodernije tehnologije a sve to u službi lepote, nege i zdravlja kose i kože. Iz široke palete "Insight" proizvoda odabrala sam i isprobala šampon iz "Loss Control" linije a da li je ovaj preparat ispunio moja očekivanja pročitajte u nastavku.





O "Insight" preparatima za kosu upijala sam svaku informaciju na koju sam nailazila na internetu sve dok se pre oko  dve godine nisam i sama susrela sa njima. Tada sam odlučila da će prvi proizvod koji će se naći u mojoj kolekciji biti upravo šampon protiv opadanja kose. Osim nekomercijalnog pakovanja pažnju mi je privukao natpis "SLS, paraben, mineral oil & silicone free". Svako ko je bar jednom poželeo da kupi "zdraviji" šampon zna koliko je to teška misija. No, da krenemo od početka.


"Insight" preparate možete pronaći u distributivnim centrima "Alexanad Cometics"-a koji je njihov generalni distributer, kao i na njihovom sajtu. U ponudi su preparati za negu kose - šamponi ( osnovna i tretmanska nega ), balzami, maske, specijalni tretmani, zatim proizvodi za oblikovanje kose i proizvodi za negu tela. Šampon protiv opadanja kose, šampon protiv peruti i šampon za masno teme - kosu spadaju u tretmansku negu jer deluju na konkretan problem, dok su ostale linije namenjene nezi i održavanju zdravlja kose. U okviru "Loss Control" linije dostupan je još tretman bez ispiranja koji se utrljava direktno u teme a koji predstavlja koncentrat sastojaka koji su karakteristični za ovu liniju - organski ekstrakt divljeg kestena, guarane, ehinacee i mentola. Pakovanja proizvoda su krajnje jednostavnog dizajna za koje proizvođač navodi da su izrađena od materijala koji je baziran na bio derivatima šećerne trske i koji se mogu reciklirati 100%. Konkretno, proizvod koji je tema današnjeg posta dolazi u boci od 1000 ml ( postoji varijanta od 500 ml)  koji se dozira pumpicom, što smatram jako praktičnim.




A evo šta proizvođač i uvoznik kažu:

"Šampon koji svojom formulom jača koren kose, sprečavajući opadanje. Obogaćen je organskim ekstraktom divljeg kestena, mentolom, ekstraktom guarane i organskim ekstraktom ehinacee. Ne sadrži SLS, mineralna ulja, parabene, silikone, veštačke boje i mirise koji mogu izazvati alergijsku reakciju." - Izvor

Kao što se navodi iznad sam proizvod je nije obojen, lako se dozira uz pomoć pumpice a za moju dužinu - nešto ispod ramena dovoljne su dve, najviše tri doze. Nanosim ga na teme a kada se napravi fina pena spuštam je na dužinu. Dovoljno je samo jedno šamponiranje kako bi mi kosa bila gotovo škripavo čista. Gotovo škripavo čista - čitaj - nakon ispiranja prisutan je osećaj svežine koji po mojoj proceni dolazi od mentola koji se nalazi u sastavu. Kosa nije ni malo isušena, a kako imam tanku dlaku i  kovrdžavu kosu koja je poznata po tome da brzo gubi vlagu i da joj je potrebna dodatna hidratacija i nega, smatram da bi osobama koje imaju sličan / isti tip kose kao ja odgovarao. Ono što mi se posebno dopada kod ovog šampona osim osećaja svežine je to što je kosa nakon sušenja bujna, ni malo otežana i slepljena što mi se dešavalo sa drugim šamponima a što je verovatno posledica prisistva silikona i mineralnih ulja koja zapravo formiraju tanak film oko dlake.

Sada ono glavno - DA LI OVAJ ŠAMPON ZAISTA SPREČAVA OPADANJE?


Iz mog dvogodišnjeg iskustva sa ovim preparatom, odgovorno tvrdim da mi je ovaj šampon smanjio opadanje kose i podstakao rast nove, upravo zahvaljujući kompleksu koji se nalazi u njegovom sastavu - kombinacija organskih ekstrakata divljeg kestena, mentola, guarane i ehinacee a koji u sinegriji podstiču cirkulaciju u skalpu, na taj način "bude" uspavane folikule i jačaju sam koren dlake. Naravno da ne postoji magični preparat koji bi rešio problem jer postoji X faktora koji utiču na opadanje kose ali je ovo jedan od onih koji će problem poprilično ublažiti, iz mog iskustva.


Da li ste probali "Insight" proizvode za negu kose? Kakvi su vaši utisci?

*VAŽNO* Ovaj tekst predstavlja iskustvo autora sa navedenim preparatom. Ukoliko imate problem sa opadanjem kose najbolje je da najpre konsultujete stručno lice koje će Vam i pomoći da problem rešite. 

Hvala na čitanju!

9 коментара :

  1. Kosa mi je jako puno opadala i kupila sam šampon bez ikakvih očekivanja i oduševio me je, opadanje se smanjilo i nova kosa je jako brzo počela da raste. Sve preporuke

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bas mi je drgo da i Vama sampon odgovara i sto Vam je pomogao da resite problem. Hvala puno na podeljenom iskustvu. Ukoliko imate neki savet koji bi pompgao osobama koje imaju problem sa opadanjem kose, podelite ga sa nama ovde.

      Избриши
  2. Анониман9. јун 2019. 22:16

    Koliko vremena treba da prodje da bi se videlo dejstvo?

    ОдговориИзбриши
  3. Ja sam kupila celu kolokciju za ostecenu kosu i masku protiv naelektrisane kose i meni se licno ne svidja.Imam kovrdzavu i suvkastu kosu i nije mi bas pomogao.A cula sam samo reci hvale.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Žao mi je što niste zadovoljni ovim preparatima. Preporuka i kod mene dosta utiče na kupovinu, nekad pogodim, nekad omanem, svako od nas je drugačiji. Kovrdžava kosa je posebno zahtevna, i sama kovrdže ponosno nosim 😁 Meni se kao dobitna kombinacija pokazao ovaj šampon, Kalos maska za kosu -Biotin, Balea sprej za kovrdžavu kosu i Pantene ulje ili KYO kristali, u zavisnosti od prilike. I da, imam tanku dlaku. A kako su proizvodi koje ste kupili delovali na Vašu kosu - otežavali je, mastili, nisu radili ništa?

      Избриши
  4. Koristim ga godinu dana, inace imam kovrdzavu suvu i tanku dlaku, sa temenom koje se masti. Meni je sampon presavrsen i nemam nameru da ga menjam.

    ОдговориИзбриши
  5. Da li isusuje kosu i mrsi? Kakva je kosa nakon pranja? Probala sam litarske koprive i kosa mi ko drvo bude bas suva.

    ОдговориИзбриши

Hvala što komentarišete <3!

popstrap.com