Instagram

Претражи овај блог

среда, 2. децембар 2015.

Hedera Vita rukavica za skidanje šminke + Panthenol mleko za čišćenje lica

Hedera Vita prirodna kozmetika bazirana je na tradicionalnim recepturama i najnovijim saznanjima iz kozmetologije. Svaki od proizvoda rezultat je savršene orginalne recepture, harmonije svežih i prirodnih sastojaka kombinovanih na najbolji način, najmodernijim tehnologijama prerade kako bi se izvukao maksimum pozitivnih svojstava svakog od sastojaka. Nije tajna da posebnu ljubav gajim prema domaćim proizvođačima, te je Hedera Vita uspela prijatno da me iznenadi.


Skidanje šminke nakon napornog dana predstavlja mi najveću "kaznu" i "gubljenje vremena" pred odlazak u krevet. Ali "gubljenje vremena" skidanjem šminke dobija potpuno novo značenje, ako imamo na umu šta čišćenje pre odlaska na spavanje koži našeg lica znači. Zato drage moje imajte na umu da "gubljenjem vremena" ne gubite svoju lepotu već produžavate i čuvate njen vek trajanja. Čišćenje  i nega lica pre spavanja je presudno za lepotu kože pa sam dobila priliku da isprobam upravo 2 proizvoda koji mi u tome pomažu.

Rukavicu za skidanje šminke oduvek želim. Kao klinka sam gledala TV reklame u kojima tete u jednom potezu skidaju sve nečistoče sa svog lica, ali da li je to zaista tako? 


Rukavica je napravljena od pamučnog materijala za čiju izradu se ne koriste hemikalije. Koristi se za skidanje šminke i nečistoća sa lica, vrši blagi piling i omogućava koži bolju prokrvljenost. Pre upotrebe rukavicu je potrebno nakvasiti toplom vodom, blagim kružnim pokretima skidati nečistoće sa lica, zatim utrljati Hedera Vita losion za čišćenje kože i ukloniti višak rukavicom. Nakom upotrebe rukavicu oprati vodom i sapunom i ostaviti da se osuši.


Rukavica dolazi upakovana u plastičnu kutijicu sa simpatičnim dezenom. Na dodir je mekana i nežna. Pre prvog korišćenja rukavicu sam oprala sapunom i toplom vodom a nakon toga krenula da kružnim pokretima uklanjam šminku sa lica. Vodite računa da ne ocedite rukavicu potpuno već da ostane malo vode u njoj kako bi mogla da "radi". Sam kontakt rukavice i kože je jako prijatan, u isto vreme vrši blagi piling te na taj način uklanja šminku sa lica. Kružnim pokretima koji prijaju uspela sam da skinem šminku sa celog lica dok je skidanje maskare išlo malo teže jer volim da nanesem više sloja. Nakon što sam nekoliko puta prešla vlažnom rukavicom preko očiju, maskara se skinula ali mi je nakon umivanja vodom ispod očiju ostao crni trag. Kada nakon skidanja šminke rukavicom koristim i Panthenol mleko za čišćenje lica, onda je situacija drugačija. Naravno, ovo mleko nije neophodno kako bi rukavica "radila" svoj posao ali joj je dobra podrška.

Panthenol mleko za čišćenje interesantan je proizod. Iako mu se kao jedina namena navodi čišćenje, može se koristiti i za svakodnevna nega i zaštita kože lica, ruku, tela i nega suve / dehidrirane kože nakon sunčanja / solarijuma.


Mleko dolazi u tubici 150ml izrđenoj od mekane, bele neprovidne plastike. Dizajn etikete je isti kao kod rukavice, baš padam na ta slatka pakovanja :) Lista sastojaka i prateće informacije nalaze se na poleđini. Sam proizvod je bele boje, kremast, poput losiona za telo. Ima lep miris koji mi se jako dopada i koji se ne zadržava dugo na koži. Po preporuci, u vlažnu kožu sam utrljala mleko. Količina koju sam koristila bila je veličine lešnika. Najpre sam nanela na celo lice a na kraju i na oči, lepo utrljala a onda rukavicom uklonila višak proizvoda. Naravno, ukoliko nemate rukavicu, možete utrljati losion na vlažnu kožu i višak otkloniti tuferom. Nakon upotrebe koža je potpuno čista, glatka, postane posebno mekana, "vlažna" i divno miriše. Što se tiče maskare, nakon upotrebe rukavice i ovog mleka skine se u potpunosti i nema crnog traga ispod očiju nakon umivanja koje nije neophodno.  Nakon 3 nedelje svakodnevnog korišćenja sam primetila da mi je koža mekša, ne samo trenutno - kako je obično nakon korišćenja već i da su mi fleke od bubuljica na bradi manje vidljive.  Koža lica mi je kombinovana pa sam iskreno mislila da ću se izjutra  buditi sa masnjikavom bradom i otvorenim porama oko nosa, međutim to nije bio slučaj. Osim za čišćenje, ovaj proizvod predstavlja moju noćnu negu pa nakon njegove upotrebe ne koristim ni jednu kremu a koža izjutra izgleda sveže i ima zdrav sjaj. Evo i liste sastojaka:



Rukavica od mene ima ocenu 4/5 a razlog je to što ne može 100% efikasno otkloniti maskaru već uvek ostane mala, zanemarljiva količina koja nakon umivanja izađe "na videlo" dok lice očisti perfektno. Pre ove nisam koristila ni jednu rukavicu za skidanje šminke da bih mogla da kažem da (ne) radi od neke bolje, ali sam svakako zadovoljna jer mi je jedan pokret tuferom potreban da uklonim zaostatak.  Panthenol mleko za čišćenje bih ocenila maksimalnom ocenom jer mi njegova struktura, miris, i dejstvo jako prijaju. Pored toga što čisti kožu od nečistoća, jako je lepo neguje. Oba proizvoda bih preporučila svima, čak i osobama sa osetljivijom kožom jer se radi o prirodnim proizvodima a i sama sam zadovoljna njima. P.S. Kada je nešto lepo - ne treba ga menjati pa sam poručila i masku za kosu sa zeolitom. Za 600 din sam dobila fenomenalan proizvod a uskoro ću vam pisati i o njemu <3

Da li ste probali Hedera Vita proizvode? Imate li svog favorita?

*PR proizvod

Hvala na čitanju! <3



8 коментара :

  1. Nisam ništa koristila,ali ova pakovanja deluju preslatko :)

    ОдговориИзбриши
  2. Od kada nisam videla rukavice za skidanje sminke, auu gde ja zivim..U svakom slucaju, odlicno! :)

    ОдговориИзбриши
  3. Probaj da malo vise pomokris rukavicu i potapkas po trepavicama pa ce tako i maskara lakse da se skine. Ja koristim Bozen rukavicu i uvek imam nekoliko slojeva maskare pa mi je tako najlakse, a i ne ostetim trepavice trljajuci.

    Radis odlican posao, sve pohvale. :)

    Ljiljana

    ОдговориИзбриши
  4. Ja jos uvek imam Bozen rukavicu, nju sam kupila pa ne pamtim i nije joj nista. Naravno ne koristim je cesto jer se pohabala ali vidim da ce ovo biti dobra zamena. :)

    ОдговориИзбриши
  5. Nisam videla nista od ovoga :( definitivno moram da se obrazujem vise :D

    ОдговориИзбриши
  6. Nisam nista, mada im kreme za ruke deluju jako slatko sa pumpicama, a i ovo mleko mi se dopalo bas :-) Rukavice ne volim, u tu svrhu koristim ebelin jastuce :-)

    ОдговориИзбриши

Hvala što komentarišete <3!

popstrap.com