Instagram

Претражи овај блог

четвртак, 24. децембар 2015.

Catrice Nude Illusion tečni puder - 010 Nude Ivory

Brzopleta odluka i zašto treba pratiti intuiciju.


 Znam da vam je uvodna reč ovog posta neobična i da ćete se verovatno zapitati kakve veze ima intuicija sa kupovinom tečnog pudera. Ukoliko osluškujete svoj unutrašnji glas i pratite svoje šesto čulo, velika je verovatnoća da ćete doneti pravu odluku, iako ćete možda na trenutak posumnjati u nju, što je sasvim ok. No, da počem od početka. Sredinom oktobra sa Ivanom BB&B došle smo na ideju da budemo par u (blogo)projektu, o kome detaljnije možete čitati OVDE.  Kada sam pravila listu brendova / proizvoda koje bih volela da isprobam, a koji ne mogu da se kupe kod nas u Srbiji, najčešće pominjani bio je "Catrice" jer sam pročitala mnogo pozitivnih recenzija i odgledala dosta videa u kojima se govori o ovom povoljnom a kvalitetnom drogeriskom brendu. Nude Illusion tečni puder našao se na samom vrhu liste koju sam prosledila Ivani, a kada je već "šteta bila načinjena" zapitala sam se da li još neka (normalna) osoba kupuje tečni puder bez predhodnog isprobavanja i da ga je ikad videla uživo na delu. Iskrena da budem, bila sam nestrpljiva i strepela dok paket nije stigao jer je ovo bila ujedno i najskuplja stavka sa liste koju sam Ivani prosledila. I, paket je stigao. Sve onako lepo upakovano, šareno, milina za oči.



A onda sam kao malo dete nestrpljivo krenula da cepam papir sa pakovanja i otkrila puder, da se odmah oduševim ili razočaram. Na prvi pogled me je dizajnom pakovanja podsetio na Aurin Take Care of Me puder; pakovanje je izrađeno od mat stakla, sa providnim poklopcem i crnom pumpicom, zapremine 30 ml. Poklopac je obezbeđen zaštitnom trakom. Celokupni vizuelni doživljaj je kao da se radi o nekom prestižnijem brendu. 


Proizvođač navodi da se radi o laganom puderu, optimalne prekrivne moći sa polumat završnicom koji hidrira kožu, sadrži UVA/UVB filtere i zahvaljujući blago reflektujućim pigmentima daje savršen i zdrav izgled koži. 

Ono što prvo primetim kada krenem sa korišćenjem proizvoda jeste miris jer ne mogu da stavim nešto na lice i telo a da ga predhodno ne omirišem.  Ovde se radi o neutralnom, blagom mirisu koji se jedva primećuje i koji se ne zadržava nakon nanošenja. Struktura je zaista lagana, ne previše tečna a podton nijanse 010 Light Ivory, najsvetlije u paleti, je žut. Najčešće ga nanosim beauty blenderom iz Oriflamea jer mi je lakše da laganim tapkanjem rasporedim i "izdoziram" prekrivanje. Na licu nemam neke nedostatke osim fleka i crvenila od bubuljica pa mi je i jedan tanak sloj dovoljan da neutrališem te mrlje i ujednačim ten. Puder se lepo stapa sa tenom, prikrivanje mu je srednje ali se lepo nadograđuje i mislim da se mogu lepo prekriti i neki zahtevniji nedostatci.


Puder se odmah nakon nanošenja upija i stapa sa kožom te dobija lepu završnicu. Zapravo se ovde ne radi o potpuno mat završnici jer to na mojim suvim regijama nebi izgledalo lepo već ima Luminous Matt završnicu - kako to proizvođač navodi a što u grubom prevodu znači "Sjajna mat".  Trajnošću sam jako zadovoljna - imam mešovitu kožu lica ali bez problema i popravke puder "drži" 5-6 sati. Nakon tog vremena obično imam potrebu da matiram čelo i bradu dok je sve ostalo na mestu.


I tako drage moje, kada se sledećeg puta budete dvoumile oko nečega poslušajte svoj unutrašni glas jer onda sigurno nećete pogrešiti, naročito kada je u pitanju šminka :D. Puderom sam prezadovoljna i mislim da je ovo (drugi po redu) najbolji puder koji sam probala. Dopada mi se sve - od samog izgleda pakovanja, pumpice, preko strukture, moći prikrivanja i nadograđivanja do završnice. Žao mi je što Catrice proizvodi nisu dostupni u Srbiji i iskreno se nadam da će se u nekom narednom periodu naći u drogerijama a vama preporučujem da se počastite njime ukoliko ste u mogućnosti. Evo ga i na delu:



Za kraj, jedno pitanje:

Koji je vaš omiljeni tečni puder?

Hvala na čitanju! <3

5 коментара :

  1. Imam ga jos malo, skoro da sam ga potrosila. Sigurno cu ga uzeti opet kad odem kuci u BiH kao i Artdeco HD, koji je odliican :)

    ОдговориИзбриши
  2. Trenutno sam u fazi gde kupujem tečne pudere. Definitivno mi je Ck omiljeni za sada. Ova nijansa bi mi savršeno odgovarala. :)

    ОдговориИзбриши
  3. Meni nema veće muke nego kupovati novi puder, najviše jer sam blijeda, a rijetko kada mi se potrefi nijansa. :) Koristim više od godinu dana Rimmel SM, tečni puder, a odličan mi je i u kamenu, moram reći da sam prezadovoljna, posebno jer imam zahtjevnu kožu (akne, ožiljke, svijeto ten..) te sam ostala pozitivno iznenađena kako je kvalitetan. Neke blogerice su bile protiv njega, mislim da zaista nije za suhu kožu, ali mojoj mješovitoj je odličan. :D No, Revlon CS i Deborah su mi najdraži puderi, uzimajući sve u obzir, ne računajući cijenu. :D

    ОдговориИзбриши
  4. Nikako da sednem lepo i prokomentarišem sve na tenane :) Baš mi je drago da ti je puder bio dobar! Ja sam sad po prvi put probala njihove pudere i stavrno su odlični! Na ovoj slici tije porculanski ten, baš mi se svidja! Kaoliko vidim po svom i skustvu, a i tvom proizvođač ne laže, dobije se baš ono što i nude :)P.S. meni je miris predivan <3

    ОдговориИзбриши
  5. Drago mi je da si "ubola" nijansu :) .Moj favorit za sad je loreal nude magic (nema ga kod nas ,ali snalazim se ;) ).Odlicno izgleda na licu ,nije za moju masnu kozu ,ali drago mi je da tebi odgovara! Veliki pozdrav i poljubac za tebe :*

    ОдговориИзбриши

Hvala što komentarišete <3!

popstrap.com