Instagram

Претражи овај блог

понедељак, 2. новембар 2015.

Četkice za šminkanje (očiju) - Dresslink.com

Ko ih nije video - taj ih nije poželeo. Set od 5 četkica za šminkanje (očiju) slučajno je zahvaljujući divnoj Katarini sa bloga Beauty by Keti pronašao put do mene. Katarini hvala od srca, a sada utisci...


Nakon što sam odpočela saradnju sa ovim kineskim sajtom, sastavila svoju Dresslink listu želja i dočekala da mi paket sa istog stigne, gorko sam se pokajala što nisam umesto veštačkih trepavica poručila set ovih četkica koje su koštale samo 1,7$, (mada znaju da budu i jeftinije) što je oko 200 din. Da, dobro ste pročitale 200 dinara za iste one četkice koje se kod nas prodaju po najmanje 5 puta višoj ceni. Ako uračunamo i cenu shippinga to mu dođe oko 400 dinara što mu opet dođe jako povoljno, odnosno 80 din/kom. A onda, neopisiva sreća pokucala je na moja vrata kada je Katarina, zbog mog žaljenja za propuštenom prilikom za poručivanje ovih divotica, odlučila da mi ispuni želju i pokloni set četkica koji je poručila "za svaki" slučaj istog sajta.


Svaka od četkica ima svoju futrolu, zaštitu od providne folije  a sve zajedno su smeštene u providnu kesicu. Prvi utisak koji sam stekla jeste da su uredno i lepo upakovane, mekane na dodir i na oko su mi delovale kao džambo verzije klasičnih četkica za šminkanje očiju pa sam se iskreno zapitala kako če to funkcionisati jer su mi se učinile baš glomaznim. 



Set sadrži 5 četkica, od kojih su 2 ravne - jedna oštro i jenda oblo sečena, 2 kose, takođe oštro i oblo sečene i jedna pencil četkica. Izrađene su od mekane sintetičke dlake, na dodir su jako nežne i prijatne. Prvo, a i svako naredno pranje je prošlo glatko - četkice nisu ispustale boju i nije ispadala dlaka. Metalni deo koji spaja dlaku i drvenu  dršku je prilično čvrst i nema klimanja. Četkice sam prala  uz pomoć Ebeline jastučića za umivanje i Elseve šamponom jer verujem da ono što prija prirodnoj dlaci prija i sintetičkoj. Ispravite me slobodno ako grešim, ali se ovaj šampon jako dobro pokazao pri pranju četkica. 

Set je na Dresslink sajtu opisan kao "Kozmetički drveni set četkica za šminkanje očiju i nanošenje podloge" ako me moje poznavanje engeskog jezika ne vara, a evo kratkog opisa i namena četkica.


Pencil četkica iz ovog seta je kao džambo verzija klasične pencil četke. U odnosu na ostale četke iz seta ova je "najčvršća" u smislu da su joj dlake jako gusto raspoređene, zbijene i upravo joj to daje tu čvrstu formu "olovke". Zahvaljujući obliku, tj vrhu četkice jako je korisna kada želim da nanesem tamniju senku u pregubu kapka a da to ne izgleda napadno ili kada nanesem senku koja mi je tamna za taj look pa je koristim da malo izblendam / utopim boju. Takođe je koristim za tapkanje korektora.

Ravna oblo sečena četkica je moj favorit kada je šminkanje očiju u pitanju a za njom ide i ravna ravno sečena. Nazivi ravno obla ravna i ravno ravna četkica kako sam ih ja nazvala mogu prilično da zbune pa ću vam uporediti ove 2 četkice:

S leva na desno: ravna oblo sečena, ravna ravno sečena










Ravno ravna četkica je oštro sečena, tj kod nje su sve dlake iste dužine, dok je ravno obla četkica takođe ravna s tim što je sečena na taj način da su dlake spolja kraće i daju taj obliji izgled.

Ravno ravnu četkicu koristim kada želim da na kapak nanesem baznu boju za podlogu ili kada radim brzinsko šminkanje pa koristim samo jednu senku. A onda senku uz pomoć ravne oblo sečene izjednačim sa baznom bojom jer mi se čini da nema tih oštrih prelaza koji ostaju za ravnom ravno sečenom četkicom. Ravnu ravno sečenu četkicu koristim takođe za konturisanje nosa i nanošenje hajlajtera.

S leva na desno: Kosa oblo sečena, kosa ravno sečena

Koso sečene četkice sam takođe podelila na oštru i oblu verziju iz istog razloga - kod jedne je baš oštar taj ugao sečenja a kod druge zaobljen. Ove četkice najčešće koristim prilikom konturisanja jer uz pomoć njih precizno nanesem kontur nijansu ispod jagodica i na rubove lica. Oblu kosu četkicu koristim ponekad i za blendanje senki na spolja jer mi uhvati lep ugao i lepo "izvlači" boju na spolja. 



Zahvaljujući Katarini, uživam u šminkanju uz ovaj divan set četkica. Prezadovoljna sam kvalitetom, a tek odnosom cene i kvaliteta... Ukoliko ste u prilici, imate moju najtopliju preporuku za kupovinu. Četkice možete pogledati na sajtu - OVDE. 

Koje četkice za šminkanje vi koristite? Imate li omiljenu? 



Hvala na čitanju! <3

17 коментара :

  1. Najduže koristim Aurine četke, zatim imam hrpu Blush, potom sam dobila Sigmu i uzela Real Techniques. Veoma dugo sam mislila da je kupovina skupljih četki bacanje para i moram da priznam da sam bila teška stipsa. Nosila sam se onim znam znanje, uspeću i sa prosečnim četkicama. Tek kada sam probala Sigma i RT postalo mi je jasno zašto ostale blogerke kupuju skupu opremu. Sada, postoji i činjenica da se neka "skupa oprema" pravi jednako za HE brendove i za slobodno prodaju, tako da kupuješ sa ili bez etikete (sa etiketom jedna četka košta 60eura, bez košta 6 :D). Od tada tek nisam pametna šta kupiti veruj mi (da ne govorim da nu u ludilu ne bih dala 100eura za četku). :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja Aurine četkice nisam probala, a Blushove imam 2, legendarnu 32 i 12a i sa obe sam zadovoljna. Ove mi dođu nekako istog kvaliteta kao Blush iako su nekoliko puta povoljnije. RT nisam probala do sada, ali se nadam da će biti prilike. Btw, negde sam pročitala da se Sigmine i RT četke razlikuju od kineskih samo zato što imaju, kako si napisala "etiketu". :D Verovatno ću moći da ih uporedim i da vidim razliku kada budem i ove druge probala.

      Избриши
    2. Sigma je već duži niz godina brend poznat po četkicama, mnogo pre nego što sam sanjala da ću otvoriti blog, čula sam za Sigma četkice. Još sam u fazi testiranja Sigme i RT pa ne mogu ništa da tvrdim, osim da su 100x bolje od Bluch. Kada sam napisala za etketu, mislila sam na mnogo skuplje brendove od Sigme i RT, ali nije korektno da otkrivam koje i svoje izvore. :D

      Избриши
  2. Divne su cetke, plus odlicna cena, nemam reci. :)

    ОдговориИзбриши
  3. Jako su divne! Vidim da ih bas svi hvale i po blogovima i po jutjubu :)) Bas bih volela da ih isprobam:) Vidim i da su za lice odlicne :)) <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni su lično super, a drago mi je što delim isto mišljenje i sa drugim devojkama. Jako su praktične i super povoljne pa ako budeš u prilici obavezno poruči :)

      Избриши
  4. Imam te četkice za šminkanje očiju, samo se u moim setu nalazi još pet istih takvih velikih četkica za šminkanje lica. Prezadovoljna sam s njima i peri deri i još se nisu ofucale :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imam i ja velike ali nisu poručene u setu već posebno. Slažem se, super su i za korišćenje i za održavanje a dobar im je i kvalitet :)

      Избриши
  5. Baš mi je drago što si pronašla svoju mezimicu :)! Ukoliko budeš u prilici, preporučujem ti da probaš i ove jer su jako povoljne, za jednu Blushovu mu dođu 2 kineske :D

    ОдговориИзбриши
  6. Gledam ih duze vreme i njih i velike za lice :D moram da se resim i da narucim :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Veruj mi da su i jedne i druge fenomenalne! Ja sam oduševljena i malim a i velikim - i o njima ću takođe pisati :) Ukoliko si nesigurna i želiš detalje, pričekaj još malo :)

      Избриши
  7. Danima na Aliju gledam četkice i ne mogu da odlučim... Prirodna dlaka, sintetička dlaka, cene smešne... Kuim oba pakovanja i mirna glava? :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahaha, najbolje rešenje :D Ove su sa Dresslink sajta, ne znam koje su cene na Aliju.

      Избриши
  8. Bas mi je drago da si zadovoljna i da si im posvetila post. <3

    ОдговориИзбриши

Hvala što komentarišete <3!

popstrap.com