Instagram

Претражи овај блог

субота, 31. октобар 2015.

Mixa alcohol free tonik protiv nesavršenosti

Kroz tekstove o nezi kože koje ste do sada mogli da pročitate na blogu provlači se jedna jako bitna činjenica a to čišćenje kao početni korak nege. U predhodnom postu - podelia sam sa vama savete i trikove kojih se ja pridržavam, a postom čije redove uptavo isčitavate nadovezujem se na predhodno pomenutu temu, na čišćenje. Odabir proizvoda za čišćenje, nakon odabira kreme presudan je za lepotu kože jer je to proces kojim sve zapičinje. Da li i vama nanošenje kreme na predhodno neočišćeno lice ne izgleda kao jedenje iz neopranog tanjira? Ukoliko je vaš odgovor potvrdan - nastavite sa čitanjem i upoznajte zvezdu današnjeg posta.


Ono što bi od tonika kao proizvoda trebali da očekujete, tj ono što tonik zapravo radi jeste uklanjanje zaostale nečistoće u vidu ostatka sredstva za umivanje, kamenca i sličnih ostataka nakon umivanja,  čišćenje pora, uklanjanje mrtvih ćelija, regulacija sebuma a kao najvžnija stavka navodi se i vraćanje prirodne pH vrednosti kože. U zavisnosti od vrste tonika zavisi i ono što on radi i kako radi ali je generalno redovima iznad obuhvaćena suština.

Mixa losion (tonik) za lice protiv nesavršenosti relativno je nov član Mixa porodice. Da se podsetimo, Mixa je francuski brend i ekspert za negu osetljive i dečje kože - bez parabena, bez alkohola, blag i hipoalergijski - testiran čak na najosetljivijoj koži a razvijan pod nadzorom dermatologa. Mixa tonik protiv nesavršenosti upravo je formulisan bez parabena i alkohola, nije komedogen, namenjen je regulaciji lučenja sebuma a zahvaljujući pročišćujućem cinku po rečima proizvođača umanjuje vidljivost pora, nežno čisti kožu bez isušivanja i matira je.


Proizvod je smešten u tirkiznoj bočici sa belim poklopcem sa klik mehanizmom. Odmah ću u samom startu navesti da sam više za pumpice jer je bolje higijenski a praktičnije pa bi ovaj "nedostatak" stavila kao minus pakovanju. Osim deklaracije sa zadnje strane imate mini test u vidu nekoliko pitanja koji će vam pomoći prilikom odabira proizvoda.


Tonik ima karakterističan miris za Mixa proizvode koji se na koži ne zadržava. Prilikom nanošenja osvežava i pomaže da se i najmanja nečištoća izvuče ne ostavljajući osim osveženja nikakav film. Nakon korišćenja nisam primetila nikakvo zatezanje niti imala reakciju. Tonik sam počela da koristim pre oko 2 meseca. Prvo što sam primetila tj osetila bila je da mi je koža čistija - ne onako škripava već čista, da može da diše. Sledeća stvar jesu uže pore oko nosa i manje mašćenje tog područja, o da! Svi koji ste se pitali da li sužava pore, mogu da vam potvrdim da to radi i da stvarno radi nešto sa sebumom te se koža manje masti. Tokom protekla 2 meseca nisam bila najredovnija sa pilinzima i maskama, a ono što sam primetila jeste da su mitiseri manje vidiljivi, da ih uopšte manje ima tj stanje je ostalo nepromenjeno, čak malo i podobljšano a sve to naravno mogu prepisati pravilnom čišćenju iz kojeg sam ja izuzela pilingovanje. Priča ipak nije savršena pa mi se desilo sledeće: od kada sam počela da koristim ovaj tonik, na bradi su počele da mi se pojavljuju bubuljice, nešto više nego inače. To je deo lica koji mi je oduvek najkritičniji i gde uvek imam prostora za "ručni rad" :D E sad, uzrok ove pojave mogu biti 2 stvari: ili da se koža čisti iznutra pa tonik sve to izvlači na površinu ili da mi tu jednostavno nešto ne odgovara. Ujedno je to jedini problem koji mi se za ova 2 meseca, od kada koristim tonik javio.  Kako se radi o proizvodima koji su namenjeni osetljivoj koži, ne sadrže alkohol, hipoalerijski su testirani i prijaju celom mom licu osim bradi, verujem da je u pitanju samo čišćenje. Ukoliko je neko imao / ima slično iskustvo, volela bih da ga u komentaru ispod podeli sa mnom.


Sve u svemu, zadovoljna sam ovim proizvodom, primetila sam da mi je koža čistija, pore uže, područje oko nosa se mnogo manje masti a bubuljice na bradi ostaju misterija koja će se vremenom verujem rešiti. Da li ću ponovo kupiti ovaj proizvod - DA. Inače se u Lili drogerijama može naći po ceni od oko 550 din, a do kraja oktobra je na sniženju i košta 20% manje.

Da li ste probale ovaj tonik? Koji tonik bez alkohola mi preporučujete? 

Hvala na čitanju! <3

19 коментара :

  1. Draga Marija,
    Iako sam redovni čitalac blogova, nemam običaj da komentarišem, jer... Jednostavno smatram da neki proizvodi jednoj devojci prijaju, drugi ne, te tako nisam htela da gnjavim ljude svojim iskustvima. Ipak, ono što je presudilo da ti sad propišem (iako puno govorim, jer sam profesor srpskog :)), jeste identična reakcija mog lica na losion!
    Naime, kad sam ga uzela, bila sam high above! Odusevljena! Zakleta da ću ga kupovati do kraja sveta i veka! Doduše, ne bi mi bio prvi, i ranije sam bila verna i obećana nekim proizvodima. :)
    Da se vratim na temu... Koristila sam ga više od mesec dana. Smirio mi je broj mitisera (koje sam imala kao zaostatak pubertetskih dana), suzio pore, lepo čistio lice nakon micelarne i pripremao za dalju negu, fino mirisao - ma, perfekcija jedna! Ljubav je trajala sve dok nisam skontala da počinju da mi se javljaju bubuljice, vulkani, planinski vrhovi koje gooooodinama (čitaj: 15 godina unazad) nisam imala. Poiskakali su prvo na obrazima koji su mi osetljivi, pa sam to pripisala rumenilu - prestala da ga koristim; potom, na bradi i sa strane, što sam pripisala poludelim hormonima (koji nikad nisu bili problematični); na kraju mi je celo lice bilo pod sitnim upaljenim crvenim čudima! Dok su dotična čuda bila sitna, ignorisala sam ih i pravdala mogućim poludelim stanjem kože koja se može javiti sa dolaskom hladnog vremena... Da napomenem, nikad takve vremenske reakcije nisam imala, ali, šta ti ja znam... Možda je u 28-oj moja koža rešila da postane divlja i neukrotiva! :) Onda su čuda postala ogromna, i potkožna, i bolna, i nemoguća da se sakriju Eucerinovim korektorom. Pravdala sam voljenog dugo, svime i svačim.
    Bio je to naš zvanični kraj. Morala sam da ga optužim. Sinulo mi je - jedino što sam u nezi kože promenila bilo je uvođenje tog losiona. I dotad sam koristila Mixu, ali onaj obični toner za osetljivu kožu (taj nikad problem nije napravio - naprotiv!).
    Izbacim ti ja pre nekoliko dana sumnjivca, kad, gledaj čuda - moje lice se smirilo, nijedno brdo mi se na licu više nije pojavilo, sve zasušilo, splasnulo, vratilo se na pređašnje lepo i normalno stanje. Problem lica rešen, losion bačen!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Smiljana, mnogo ti hvala što si svoje iskustvo podelila sa mnom <3 Ja uvek volim da čujem i pročitam tuđa iskustva, uvek se kroz deljenje iskustva sazna nešto novo. Budi slobodna da ispod svakog posta ostaviš svoje mišljenje o datoj temi čak i da se tvoje mišljenje ne podudara s mojim, volim da čitam o istoj temi iz više razlićitih uglova. Eto, sada mi je lakše kada znam da nisam jedina i da je ipak u pitanju tonik a ne nešto drugo. :) Mnogo ti hvala što si svoje iskustvo podelila sa mnom i sa mojim čitaocima <3

      Избриши
  2. Pa, ja ga verovatno necu kupiti, jer ne bih volela da izadju bubuljice, sa kojim generalno nemam problem. Trenutno koristim neki Lumene tonik koji mi bas odgovara, tako da sam narucila jos jednu bocicu za sebe i jednu za sestru.Tonik koji je meni, inace, bio savrsen, i koji bih volela da kupim, a probala sam samo uzorak, je Nuxe.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ispostavilo se da nisam jedina kod koje se javio ovaj problem i donekle mi je zbog toga lakše. Sada ide onaj teži deo posla i traženje tonika bez alkohola. Lumene nisam probala, da li sadrži alkohol i jesi li pisala već o njemu?

      Избриши
  3. Delovao mi je odlicno zbog jer smanjuje mitisere i koza ti je cistija, mada ta pojava bubuljica mi je sumnjiva i malo sam skepticna po pitanju toga, tako da sam nesigurna da li vredi kupiti ga. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, što se tiče mitisera i pora radi svoj posao a što se tiče bubuljica ispostavilo se da nisam jedina. E sad, da li je baš do tonika i načina na koji radi ili je nešto drugo u pitanju...

      Избриши
  4. Ja sam pričala sa jednom magistrom kozmetikologije koja mi je objasnila da tonici i nisu baš najdivnije sredstvo za čišćenje lica tj., po strukturi je najbolja micelarna. Takođe, kada piše preporuka za određen tip kože i to ne treba olako shvatiti jer i tu ima odstupanja. E sad, ja recimo volim Mixa micelarnu i smatram je kavalitetnom ( u rangu sa cenom), ali s vremena na vreme je promenim i zamenim nekom drugom, čisto da mi se koža ne bi zasitila. Možda je pojava bubuljica reakcija na zasićenost proizvodom?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja inače za čišćenje koristim miceralnu a lice pređem tonikom nakon umivanja a pre nanošenja kreme. Ovo je prva bočica koju sam kupila i još je troškaram, pa iz tog razloga ne verujem da se radi o reakciji koju si navela. Izgleda da nisam jedina kod koje se javio ovaj problem pa sada ide teži deo posla - pronaći tonik bez alkohola. Ako imaš preporuku piši! Znam da ga Ziaja ima u asoritmanu a kako je lokalom Liliju ponuda jako skromna - nisam uspela da ga pronađem.

      Избриши
  5. Imala ga, potrosila, nije bio los ali opet nista senzacionalno. Nikakve nezeljene reakcije mi nije izazvao. Kako svaki put volim da probam neki novi tonik, ni na ovom se nisam zadrzala :). Sad trosim zadnje kapi Dermolab tonika, bio mi je odlican. Preporuku nemam, odavno sam shvatila da je sve individualno, tj svaka od nas ima drugacije iskustvo s nekim proizvodom. Inace, kod ovog Mixinog tonika me je miris ubijao u pojam :|. Kristina

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Baš kao što si napisala - svako od nas je priča za sebe. Eto, tebi je prijao a meni i nekolicini izazvao slične reakcije. U potrazi sam za tonikom koji ne sadrži alkohol pa ako znaš za neki brend a da ga ima u Srbiji - piši :*

      Избриши
  6. Kupila sam gel za pranje lica iz ove lunije. Citam da je za masnu kožu,proširene pore,nesavršenosti...rekoh to je za mene,kad pogreših! Dvanaest gidina nisam imala bubuljice koje su ki se pojavile po koriscenju ovog gela katastrofa....sada shvatam da je od njega. Pise da je bez sapuna a sadrzi sodium laureth sulfat a tu nesto je kontradiktorno.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Baš mi je žao zbog tvog lošeg iskustva. Izgleda da nam ova kolekcija ne prija :/ Čula sam da je za problematičnu / masnu kožu dobra Effaclar duo kolekcija, ona sadrži i gel za umivanje i Eucerinova Dermo Purifyer linija pa eto, izguglaj, pročitaj iskustva, probaj. Nadam se da će ti preporuka pomoći.

      Избриши
  7. Ovo mi treba :D cekala sam tvoju recenziju da vidim da li je dobar posto sam zadovoljna kremom :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U smislu suženja pora, manje pojave mitisera, matiranje kože da, a što se ove druge stvari tiče - razmisli :)

      Избриши
  8. Ovo cu moarati da probam! Mixini proizvodi su super i jedva cekam da se druzim sa ovim tonikom :)

    ОдговориИзбриши
  9. Nemoj se ljutiti što ovo pišem, ali čitala sam puno puta da su pištići i miteseri na bradi ( naravno, ako se ondje najučestalije pojavljuju ) vrlo moguć pokazatelj policističnih jajnika. To naravno ne mora biti pravilo jer imam prijateljicu koja ima problem s miteserima na bradi, a ginekološki test je savršen, dok druga ima savršeno čistu kožu, a ogromne ženske probleme. Inače, doma imam neraspakiran Mixa tonik, ali ga ne otvaram jer trebam najprije potrošiti druge. Sviđa mi se što si jako detaljna u postovima i tvoj blog općenito.

    ОдговориИзбриши
  10. Nemoj se ljutiti što ovo pišem, ali čitala sam puno puta da su pištići i miteseri na bradi ( naravno, ako se ondje najučestalije pojavljuju ) vrlo moguć pokazatelj policističnih jajnika. To naravno ne mora biti pravilo jer imam prijateljicu koja ima problem s miteserima na bradi, a ginekološki test je savršen, dok druga ima savršeno čistu kožu, a ogromne ženske probleme. Inače, doma imam neraspakiran Mixa tonik, ali ga ne otvaram jer trebam najprije potrošiti druge. Sviđa mi se što si jako detaljna u postovima i tvoj blog općenito.

    ОдговориИзбриши

Hvala što komentarišete <3!

popstrap.com