Instagram

Претражи овај блог

среда, 15. јул 2015.

Sleek i - Divine Oh So Special! Swatchevi + Look

Verujem da se većina vas seća koliko sam samo bila uzbuđena oko kupovine ove divne palete. Isčekivanje da ponovo bude na stanju dodatno je podgrevalo i palilo moju radoznalost i nestrpljivost da se konačno nađe u mojim rukama. Nakon nešto više od nedelju dana, napokon se našla kod mene. Koliko sam samo bila nestrpljiva - toliko sam bila i oduševljena njenom pojavom.


Nakon nekoliko meseci planiranja kupovine, napokon sam odlučila da je skinem sa liste želja i uputila se na sajt da obavim kupovinu. Kako paleta nije bila na stanju, ljubazno osoblje MakeUp Plaze me je upitalo da li želim da rezervišem jednu za sebe. Najpre sam bila razočarana što moram da čekam, ali drugog izbora nisam imala i odgovorila im da me stave na listu. Čekala sam dan, dva, tri, pet... Već sam pomislila da su zaboravili na mene i rešila da im pišem. U tom trenutku, zazvonio mi je mobilni i prijatan ženski glas sa druge strane me obavestio da je moja paleta na stanju i da će je poslati kada god ja to budem htela. Vi nemate pojma koliko sam ja bila srećna! Istog dana, paleta je poslata na moju adresu, a sutradan se već našla u mojim rukama. Mislim da nisam bila toliko uzbuđena od vrtića i svog prvog novogodišnjeg paketića, bila sam gora od petogodišnjakinje.


Paleta je stigla lepo upakovana i obezbeđena, bez ikakvog oštećenja i nedostatka. Cena palete na sajtu je 1400 dinara, a ja sam zajedno sa dostavom platila  1730 din. Verujem da po izgledu možete doneti zaključak o nekim osnovnim, tehničkim stvarima, a ja ću vam samo kroz nekoliko rečenica ukratko opisati pakovanje. Dakle, paleta dolazi u lepo dizajniranoj kartonskoj kutiji, sa naznakama o proizvodu gde je unutrašnji deo kutije pink - baš lep detalj. Sama paleta je izrađena od mat plastike, a na njoj je sjajnim slovima ispisan naziv brenda. Moram da se složim sa činjenicom i nedostatkom koji većina mojih kolegenica navodi a to je da na poklopcu "ostaju prsti", što ume da bude iritantno. Dimenzije palete su 4 cm x 7,3 cm x 1 cm.


Ovu specijalnu paletu čini kombinacija senki u 12 boja, od kojih su 5 sa sjajnom a 7 sa mat završnicom. Svaka od senki ima 1,1 g, što je realna potrošiva količina za senku u roku od 24 meseci, koliki je rok od početka korišćenja- Inače, ni jednu senku nikada nisam potrošila do kraja. Senke su zaštićene celofanom na kome su ispisana imena nijansi. Tu je i ogledalo preko gornjeg dela poklopca i sunđerast aplikator kojim volim da nanosim pojedine nijanse kako ne bi nanošenjem četkicom izgubile intenzitet. 


































Paleta je po meni idealna za korišćenje u toku cele godine, u svim prilikama. U šali sam je podelila na prolećno-letnji i jesenje-zimski deo, mada mislim da ta podela i nije baš loša :). Sve boje se međusobno lepo kombinuju, pa su idealne i za dnevni i za večernji make up.


Prolećno - letnji deo čine prvih 6 nijansi: Bow, Organza, Ribon, Pamper, Gateau, The Mail.


Bow je prljavo bela nijansa sa mat završnicom. Najslabije pigmentacije. Koristim je za osvetljavanje ispod obrva.  Jako je praškasta.

Organza je prva u nizu shimerastih nijansi i moja omiljena. Prljavo roze sa zlatnim odsjajem. Nju volim da nanosim aplikatorom direktno na kapak i da je ne blendam kako bih sačuvala njen intenzitet  jer mi je prelepa. Ima neku kremasto - praškastu strukturu i lepu pigmentaciju.

Ribbon nijansa je nijansa koja mi se isto mnogo dopada i koju sam tražila da kupim makar kao mono. U pitanju je roze boja sa kajsijastim podtonom, lepa i nežna koja me podseća na rumenilo :D

Pamper nijansa je kao "isprana" svetlija verzija Ribbon nijanse. Više ide na svetlo, nežno, bledo roze. Pored nijanse Bow, ovo je takođe nijansa koja mi nije jedna od omiljenih  zbog pigmentacije.

Gateau je lepa svetla ljubičasta nijansa sa zlatnim shimerom gde upravo on preovladava. Struktura je kao i kod predhodne shimeraste kremasto - praškasta i zahteva nanošenje aplikatorom jer kada je nanosim četkicom nanosi se jako loše i gubi intenzitet.

The Mail nijansa je moja omiljena za blendanje kada radim smokey eyes, blendam prelaze između najtamnije i svetlije nijanse. Savršena, neprimetna tampon zona, ali ukoliko preterate izgledaćete žućkasno :).

Jesenje - zimski deo: Gift Basket, Glitz, Celebrate, Boxed, Wrapped Up, Noir.


Gift basket je sjajna braon sa trunčicom bakarnog podtona,  isto lepe kremasto praškaste strukture kao i Organza. Pigmentacija je super, ali je takođe nanosim aplikatorom.  

Glitz nijansu sam najmanje koristila, zaista ne znam zbog čega. Šimerasta takođe, dobro pigmentisana plava sa srebrnim shimerom. 

Celebrate nijansa je mozda ona od koje sam najviše očekivala, prelepa shimerasto ljubičasta. Nijansa jeste prelepa ali se ne nanosi lepo četkicom kao i ostale shimeraste. Kada pokušam da je nanesem četkicom na bazu, nanosi se neravnomerno i to sa ovom naijansom najviše dolazi do izražaja - verovatno zbog toga što je jedna od najtamnijih u paleti.

Boxed nijansa je toplija, svetlija nijansa braon u paleti sa mat završnicom. Volim da je koristim u pregibu i za popunjavanje obrva. Lepo se blenda.

Wrapped up na prvi pogled izgleda jako slično sa nijansom Boxed ali je hladna i skroz drugačija kad se nanese. Ima neki modar, lubičast podton i nisam zadovoljna načinom na koji se blenda i nanosi.

Noir - ovde su definitivno najlepše ostavili za kraj. Ovo je najsavršenija crna senka koju sam probala. Crna, ali znači crna, mat koja se uopšte ne truši i koja je divnog intenziteta. 

Od svih nijansi najviše mi se dopadaju Organza, Ribbon, Gift Basket, Gateau, Boxed i Noir. I ostale su mi jako lepe, ali su mi ove naj, naj. Kao što ste mogli da vidite, neke su slabije pigmentovane, neke više. Najslabiju pigmentaciju ima Bow, za njom je Pamper a najveću mat Noir, za kojom sedi shimerasta Celebrate. Bez baze, senke se nanose loše, kakva im je i postojanost.


Evo i swatcheva- levo bez baze, desno sa  bazom.


Kod nekih nijansi neprimetno je prisustvo baze, kao kod recimo prve - Bow koja je u korenu desne šake sa bazom neprimetna, kao i nijansa Pamper. Kod crne i kod shimnerastih nijansi razlika je najveća.

Za kraj, evo jednog look-a koji sam kreirala uz pomoć ove palete:






Korišćeni proizvodi:
Garnier BB krema - Light
Max Factor Facefinity All Day Flawles 3 u 1 tečni puder - Golden 75
Avon Luxe Puder u kamenu - Fair Silk
Farmasi Camouflage tečni korektor
Avon Ideal Luminous rumenilo - Antique Rose


Essence I Love Stage baza za senku
Sleek Oh So Specal - unutrašnji ugao oka - Organza, sredina kapka Ribbon,  za njim Celebrate, spoljni ugao kapka Noir izblendan sa Wrapped Up, Boxed i The Mail, ispod obrva Bow, ispod oka Gift Basket i Celebrate.


Nakon više od mesec dana korišćenja ove paletice, upoznala sam se sa dekorativom još jednog brenda i moram vam reći da naspram cene, kvalitet po meni nije zadovoljavajuć. Za oko 400 dinara kupila sam četvorobojnu senku čije su nijanse brutalno pigmentovane i bez korišćenja baze, tako da je sada usledilo malo razočarenje. Očekivanja koja sam imala u početku bila su velika, opravdana i zadovoljena, međutim sada vidim kako cena ne opravdava uvek kvalitet i koliko ime brenda zapravo ima uticaj na odabir. Za odabir boja na paleti bih dala 10 - sve nijanse su mi lepe, neke više, neke manje ali su praktične i nosive. Za izgled pakovanja 9 - zbog toga što na njemu "ostaju" prsti. Za pigmentovanost 7, a za odnos cene i kvaliteta 6. 

Da li ste probale nešto od Sleek-a? Koliko uticaja ima na vas ime brenda prilikom kupovine?
 


Hvala na čitanju! <3

26 коментара :

  1. Ovo je paleta koju sam stavila na svoju listu želja, sad sam se malo razočarala kad si napisala da baš i ne zadovoljava u potpunosti kvalitetom. :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam bila jako uzbuđena i euforična, jedva sam čekala da mi stigne i da uživam u njoj. Svo to isčekivanje je još više palilo situaciju i kada je stigla bila sam u fazonu da sam joj se divila 2-3 dana pa tek onda krenula da se šminkam. U trenutku mi je verovatno baš zbog svega toga bila nešto super, divno ali kada sam kasnije probala nešto što košta 3x manje, shvatila sam da je paleta mogla da pruži nešto više. Šta ja znam, proguglaj još malo, možda naiđeš i na druga mišljenja. Mene nije mnogo oduševila.

      Избриши
  2. Oh so special im je možda najgora paleta. Probaj V2 i probaj da ih nanosiš pljosnatom i gustom sintetičkom četkicom. Sleek je generalno jako kvalitetan brend samo treba dobro odabrati :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. A toliko sam pozitivnih i divnih recenzija o ovoj paleti pročitala da sam se samo kroz te iste recenzije zaljubila. Možda je meni zapalo nešto ili imam previsoka očekivanja :). Hvala ti na savetu.

      Избриши
  3. Ni meni nije ništa spektakularna, ali na prvi pogled boje su lepe, ima i toplih i hladnih nijansi. Baš da pomisliš da ti treba. Ali, ne mogu da kažem - ima valjanih boja, pa 1400 din. i nije tako mnogo.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Baš to, mene je kombinacija boja oduševila a i pročitane recenzije, ma to mora da je nešto fino.... Kad ono, od prevelikih očekivanja, nešto osrednje. Meni i 1730 din, koliko sam je platila sa dostavom nije baš malo, s obzirom da sam nezaposlena i da moram da planiram svaki dinar. Mislila sam da je u pitanju dobra investicija, ali sam pogrešila.

      Избриши
  4. mene je paleta oduševila izborom boja i ja sam je sto skinula sa wl. samo ove najsvjetlije bow i pamper nikako uhvatit aparatom pa se divim svima koji su to uspjeli

    ОдговориИзбриши
  5. Koja je ta paleta koju si kupila za 400 dinara?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Četvorobojna Farmasi paletica, braon nijanse. Imaš kod mene na stranici swatcheve bez baze, brutalna pigmentacija.

      Избриши
  6. Boje u paleti su prelepe, ali u pravu si za to da brend dosta utice na cenu a ne sam kvalitet proizvoda, takodje i reklame dosta "dizu" cenu nekog proizvoda koji nije nista spektakularno. :)

    ОдговориИзбриши
  7. Meni je Sleek jedna od najgorih brendova za senke! Mnogo su hvaljene, ali ne vidim razlog, niti se blendaju, niti su pigmentovane... od 12 boja meni 2 "rade" baš sam se razočarala. Dok je njihov puder od pirinča nešto najbolje što sam probala za moju kozu!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ovo je prvi Sleek proizvod koji sam probala i kako nisam baš zadovoljna, dobro ću istražiti i razmisliti pre kupivine sledećeg. Nisam probala taj puder, zvuči zanimljivo :).

      Избриши
  8. Ja sam prezadvoljna pigmentacijom moje Sleek palete i planiram još jednu da uzmem...Moja je Original, ako budeš planirala još koji put da ima pružiš šansu, probaj sa tom ili nekom drugom, možda te stvarno ukačila loša serija, što bi bilo sramota. Inače nijanse su predivne i lepo ti stoje <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mnogo ti hvala na komplimentu i preporuci <3 Videla sam da je Sleek imao sezonsko sniženje, ali ne znam da li još uvek traje :)

      Избриши
  9. Predivna si i baš ti lijepo pristaje ovaj look :)

    ОдговориИзбриши
  10. Одговори
    1. Paletica je jako upotrebljiva, već mi se par puta našla među mesečnim favoritima :) Volim da je nosim sa sobom kada idem negde - ne zauzima puno mesta, ima i ogledalce a tek je izbor boja fantastičan :)

      Избриши
  11. Vec neko vreme zelim da kupim Sleekovu paletu, ali sad sam pomalo razocarana...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Paleta ima dobar izbor boja ali eto, nešto mi nisu pokazale extra pigmenaciju koju sam viđala na netu. Mada nije ni loša, koristim je svakodnevno, nosim sa sobom svuda, dosta je praktična :)

      Избриши
  12. Ja ovu paletu imam odavno i uzivam u svim bojama. Samo dve nisu pigmentovane, sve ostale jesu. Uzivam zaista koriste'i je, ali uvek uz artdeco bazu za senke,jer imam jako masne kapke. Cak po svocevima sa mog bloga, tvoji su manje pigmentovani, ne znam zasto. Evo mojih ovde:
    http://beautyjunkieserbia.blogspot.com/2015/03/sleek-oh-so-special-paleta-recenzija.html

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sada sam virnula u recenziju, tvoje zaista izgledaju pigmentovanije. U međuvremenu sam promenila bazu pa se stanje malo poboljšalo. Inače mi se zbog odabira boja jako paleta dopada i stalno je koristim, da ne kažem svakodnevno :)

      Избриши
  13. Paletu imam, apsolutno savršenstvo od boja... Ali digla mi se kosa na glavi kad sam vidila aplikator hahahahaa...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Daaa, odabir boja je prelep a paleta stvarno specijalna - ko što kaže sam naziv <3 Ja jedino sunđerastim aplikatorom uspevam da izvučem maksimum iz shimerastih nijansi, sa četkicom mi se razleti na sve strane tako da mi nije baš neupotrebljiv :D A za ostale senke naravno ide četkica :)

      Избриши

Hvala što komentarišete <3!

popstrap.com