Instagram

Претражи овај блог

среда, 4. март 2015.

Mitiseri- kako sprečiti, kako lečiti?

Mitiseri predstavljaju ne samo estetski problem, već mogu biti i pokazatelj vaših unutrašnjih, zdravstvenih problema. Uzrok nastanka mitisera, odnosno, začepljenja pora jeste preterano lučenje ulja i sebuma lojnih žlezdi koje u kombinaciji sa prašinom i raznim drugim nečistoćama iz okruženja, kada dospeju u kontakt sa kožom, stvaraju tamne čepiće. Ove napasti predstavljaju najčešći estetski problem kojeg niko nije pošteđen, a naručito su mu podložne osobe kod kojih je pojačano lučenje sebuma- osobe sa mešovitom / masnom kožom, mada pravila nema. Mitiseri mogu biti posledica preteranog stresa ili neke hormonske promene u organizmu ali na svu sreću predstavljaju površinsku promenu na koži koju je lako tretirati i rešiti se je. Mitiseri- kako sprečiti ---->

Izvor

Kako su mitiseri ustvari začepljene pore - logičan prvi korak je redovno i pravilno čišćenje kože. Neki od osnovnih koraka predstavljaju sledeće stavke:

Svakog jutra, nakon ustajanja, lice očistite sredstvom za čišćenje, bez obzira što ste u krevet otišli sa čistom kožom. U toku noći ćelije kože se regenerišu, pa odbačene, stare (mrtve) ćelije i nus produkti tog procesa ostaju na koži, tako da je neophodno ukloniti ih na pravi način. Za umivanje, ukoliko je vaša koža zahtevnija, možete koristiti četke, sunđerčiće, rukavice i ujedno ćete odraditii blagi piling. Moja preporuka: Garnier Miceralna voda- jer blago čisti kožu i pogodna je čak i za suvu + sredstvo za umivanje namenjenoj vašem tipu kože – ja koristim Botanica, namenjeno svim tipovima.

Izvor
Tonik je jako bitan! Nakon umivanja u porama zaostaju tragovi sredstva za umivanje i pH vrednost kože je u disbalansu. Kako biste kožu vratili u ravnotežu i uklonili zaostalo sredstvo za čišćenje, učinili pore čistim, koristite tonik pre nanošenja kreme. Tonik temeljno očisti pore i tako krema može da prodre lepo u kožu i odradi posao na najbolji način. Dakle, pored toga što tonik temeljno čisti pore i deluje pozitivno prilikom sprečavanja nastanka mitisera, on podpomaže tom svojom funkcijom boljem upijanju i delovanju kreme.

Piling za lice- Klasičan piling za lice- sa grudvicama- predstavlja mehanički način čišćenje pora. Kao prevencija je nezamenljiv 2 puta nedeljno (nekad i češće, u zavisnosti od potreba vaše kože). Takođe, za piling možete koristiti razne četke za umivanje, sunđerčiće i sl. Moja preporuka- Avon Planet Spa piling zalice sa mineralima mrtvog mora.



Maske za lice- Maska za lice daje trenutan efekat vašoj koži. Osobama koje su sklone pojačanom lučenju sebuma se preporučuju maske na bazi gline koje će temeljno očistiti pore i podstaći njihovo zatvaranje. Za masnu / mešovitu kožu moja preporuka je Oriflame Planet Spa maska za lice, a za mešovitu / normalnu kožu preporuka je Balea maska za lice o kojoj sam pisala ovde, kao i neizostavna Freeman glinena maska sa asai bobicama i antioksidantima, kao i maska za lice sa avokadom istog proizvođača.


Mitiseri- kako lečiti?


Ukoliko već imate ovaj problem – znate koliko je uporan i prosto se čini nemogućim za rešiti. Pored osnovnih koraka prevencije koje je potrebno ponavljati svakodnevno kako bi se i postojeće stanje poboljšalo, postoji mnogo proizvoda na našem tržištu koji deluju na njih- maske za lice, trakice za uklanjanje mitisera, pilinzi i slično. U nastavku teksta vam donosim jedan recept za njihovo uklanjanje kojim se služila moja majka, a povremeno ovoj metodi pribegnem i ja. 

Izvor
Potrebno je najpre lepo skinuti šminku, umiti lice i uraditi piling. Zatim, kako bi se pore otvorile što više, lice naparite iznad šerpe u kojoj ste predhodno skuvali 1l čaja od kamilice ( na 1l vode idu 5 kesica čaja). Nakon nekoliko minuta, peškir kojim ste pokrivali glavu i demonstirali parno kupatilo, potopite u čaj dok je još topao, ocedite i stavite na lice da ostoji 10ak minuta. Onda nanesite već pripremljenu masku od 1 kesice želatina, 1 kašike mleka i 1 kašike limunovog soka. Masku je potrebno držiti oko 10-15 minuta, dok se ne stegne. Zatim je „oljuštite“ sa lica, umijte se najpre toplom, a zatim hladnom vodom, upotrebite tonik i nanesite vašu omiljenu kremu! Nadam se da vam se ovaj recept dopao. <3


Da li imate problem sa mitirerima? Na koje se 
sve načine borite protiv njih?

Hvala na čitanju! <3



22 коментара :

  1. Odličan post!
    Baš si ga stručno napisala i na kraju recept-domaća maska protiv mitisera. :-)
    Trenutno nemam potrebe za njom,a nemam ni vremena za sve to,ali jednom ću da probam. ;-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti Emo <3 Drago mi je što ti se dopada :). Kada budeš isprobala, javi utiske :).

      Избриши
  2. Odlican post! Samo jos da nateram svog dragog muza da primeni isto :D Ja nemam problema, bar ne u toj meri kao on. Njemu se pore pune prljavstinom na poslu, i naravno posle nekog vremena, svi znamo sta sledi. Cackam ja njega s vremena na vreme al se otima :D Eto, ako je za vajdu, jedan muskarac ce sigurno procitati ovaj post i nadam se primeniti isti :) Javljamo utiske!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hehe, kako naterati muškarca na kozmetički tretman- faza prva, deo prvi od 111010511 :D... Važi, javite mi utiske :).

      Избриши
  3. Odličan i praktičan post! Već sam čitala o maskama od želatina, ali iskrena da budem sve mi je nekako bilo čudno da ih probam, ipak je to želatin :) , ili pak nisam imala adekvatna iskustva onih koji su je koristili. Verujem da ću je probati jednom prilikom, pa javljam da potvrdim delotvornost :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Obavezno iprobaj pa mi javi. Ne znam kakvi će biti rezultati nakon prvog tretmana, ali sam sigurna da će biti napretka posle 2-3 :).

      Избриши
  4. Sviđaju mi se saveti, posebno ovaj recept na kraju. :) Kad nađem malo više vremena, mogla bih da ga isprobam. :)

    ОдговориИзбриши
  5. Uf, 'de me nadje sa ovim tekstom...:D Kad krenem da se derem sa morskom solju, od glave do pete...xD trenutno skupljam talog od kafe, i tako se borim protiv ovih napasti... Uglavnom je njihovo staniste u predelu nosa i na bradi, bar jednom nedeljno uradim piling tog podrucja, i ono, pomaze, koliko toliko izgleda pristojno...:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa znam ja šta tebi treba :D... Kafu zameni sodom bikarbonom, kafa može da "oboji", a možeš i kukuruzno brašno. :*

      Избриши
  6. Meni su nos i brada kritična mjesta i koristim cijelu vojsku čistača za sanaciju začepljenih pora i iako stanje nije alarmantno puno su bolji rezultati kad se posvetim njezi; do sad su to bili Avon Clearskin i Planet Spa proizvodi dok u zanje vrijeme koketiram s DIYproizvodima, aktivnim ugljenom i Alverade, dakle prirodnom kozmetikom i jako sam zadovoljna. Moram tvoj recept proslijediti prijateljici koja obožava peel-off maske. ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Baš sam čitala o Alverde čistilicama za lice, o onoj sa glinom i mislim da bi i meni baš odgovarala. Planet Spa piling mi je br.1, a trenutno isprobavam i Uriage, utisci će biti ovih dana na blogu :). Nadam se da će se dopasti tvojoj prijateljici, javi mi utiske :)

      Избриши
  7. Odlican post, veoma koristan. Imam mitisere po nosu i bradi nikako da ih se resim i uzasno me nerviraju. Dopadaju mi se saveti, verovatno cu i isprobati masku. :)

    ОдговориИзбриши
  8. Lovely post and photos, dear. I follow you, could you follow back, pls. Kiss, pls keep in touch ;).

    http://mylovelyfashionbih.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  9. mučim se i ja s malim gadovima, oko nosa su pore začepljene a najviše ih ima na dnu brade. probat cu ovu masku pa ti javim dojmove

    ОдговориИзбриши
  10. super savjeti, ja najviše mitesera imam po nosu. Parenje sam probala par puta pa bih onda stavila flasterčić za mitesere i uglavnom ok bude, ali morat ću probat i ovu masku :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mnogo ti hvala <3 Nadam se da će ti ovaj ritual pomoći i volela bih da mi javiš utiske :)

      Избриши
  11. Super post :* moram da primenim tvoje savete :)

    ОдговориИзбриши

Hvala što komentarišete <3!

popstrap.com