Instagram

Претражи овај блог

уторак, 3. фебруар 2015.

Marrakesh mini makeover

Prvi put, 2011 godine, proizvodi kompanije Earthly Body stigli su na naše tržište. Sama kompanija bavi se proizvodnjom potpuno prirodnih proizvoda na bazi, daleko čuvenog, kvalitetnog, markoanskog arganovog ulja i ulja semena konoplje koje postaje sve popularnije u kozmetici. Baš ti visoko kvalitetni sastojci čine bazu Marrakesh proizvoda, sa kojima sam se prvi put susrela pre nekoliko dana. Kakvi su moji utisci, pročitajte u nastavku.

Izvor



„Izbor kvalitetnih proizvoda za negu kose veliki je deo pripreme za kvalitetan i dobar posao. Kao profesionalac, a pre svega osoba koja se trudi da svojim klijentima uvek pruži više, u konstantnoj sam potrazi za što prirodnijim, kvalitetnijim, zdravijim i negujućim proizvodom. Od nedavno, otkrila sam Marrakesh proizvode, koji su namenjeni kako za profesionalnu- salonsku negu, tako i za profesionalnu negu kod kuće. Kvalitetno arganovo ulje i ulje semena konpolje ključni si sastojci ovih proizvoda koji su 100% biljnog porekla. Što se tiče kaHm-proizvoda za ispravljanje kose, iskustvo je pozitivno. Najpre, pakovanje sa pumpicom omogućava kontrolisano doziranje proizvoda, sto je veliki plus jer proizvod završi baš tamo gde treba. Dalje, ono što verovatno interesuje sve jeste deltvornost tretmana: Sa ovim tretmanom se skraćuje vreme feniranja, što nama frizerima olakšava posao. Trenutno se dobijaju zadovoljavajući rezultati koji opstaju i odolevaju gotovo svim vremenskim uslovima koji ne pogoduju ravnoj, feniranoj kosi. Nakon feniranja kosa ostaje ravna i glatka do sledećeg pranja. Moje lično iskustvo s ovim preparatima je na veoma visokom zadovoljavajućem nivou.”

-Radmila Đorđević, vlasnica frizerskog salona La &La

Uvodnu reč ovog teksta dala sam upravo profecionalcu, osobi koja se već susrela sa mnogo kvalitetnih i manje kvalitetnih proizvoda za negu i stilizovanje kose, jer, ko bi mogao bolje, od samog profesionalca, dati verodostojno mišljenje o preparatima o kojima ćete čitati u nastavku.

U prijatnoj atmosferi frizerskog salona “La & LA”, toplu dobrodošlicu poželele su mi Radmila, vlasnica salona i njena pomoćnica Vanja. Nakon upoznavanja, prijatnog ćaskanja i procene stanja, tipa i potreba moje kose, spretne ruke profesionalca započele su igru mojom kosom.

*Prvi korak: pranje kose, za koje je korišćen Marrakesh KaHmSmoothing šampon, čiji su ključni sastojci biljni protein, arganovo ulje i ulje konoplje. Uživala sam u ovom ritualu. Šampon ima prelep, slatkast miris. Nežnom masažom temena Vanja je utrljavala šampon i nakon ispiranja istog, na moje iznenađenje, bez problema je prošla prstima kroz moju kosu, koju inače ne mogu razmrsiti bez regeneratora. Zatim je na polovinu dužine moje kose nanela Marrakesh Hydrate Conditioner koji je moju kosu učinio još svilenkastijom.



*Drugi korak: Nakon pranja kose, Radmila je malo prosušila fenom moju kosu i onda pažljivo, ravnomerno nanela KaHm Daily SmoothingTreatment, odnosno tretman koji je namenjen brazilskom ispravljanju kose, potpuno prirodno, bez štetnih hemikalija, sa negujućim biljnim proteinima, uljem semena konoplje i markonaskim, arganovim uljem. Za dužinu moje kose bila su dovoljna dva doziranja pumpicom. Ovaj tretman je dodatno izgladio moju kosu, te je Radmila ko od šale prošla kroz nju gustim češljem.


*Treći korak: Feniranje- nikad lakše, nikad brže. Pošto je moja kosa kovrdžava i prilično nezahvalna kada je feniranje u pitanju, bila sam jako iznenađena što je Radmila feniranje obavila za 20ak minuta. Zatim je na krajeve nanela Marrakesh Oil arganovo ulje za negu kose. Kosa je bukvalno bila glatka kao stako i imala prelep sjaj. Na fotografijama ispod možete videti moju kosu pre i posle.


Sa osmehom na licu, napustila sam Radmilin salon i uputila se sa drugaricama na kafu. Kako mi vremenski uslovi- vetar i velika vlažnost vazduha inače nisu išli na ruku, nestrpljivo sam isčekivala da mi kosa zaliči na nedefinisanu gomilu nečega, što se obično mojoj feniranoj kosi desi, Međutim, nakon kafe, malo duže šetnje i jakog vetra, (kao po običaju svega što u trenutku može poći po zlu) moja kosa je ostala ista kao da sam upravo izašla iz salona, a fotografija ispod dokazuje moju tvrdnju.


Verovatno vas sada zanima da li proizvod, kao što proizvođač obećava, zaista pomaže kosi da ostane ravna do sledećeg pranja. Svoje svedočenje potkrepiću fotografijama- nakon feniranja, nakon 24h, nakon 48h:


* Nakon 24h, frizura je preživela dužu šetnju po vetrovitom i vlažnom vremenu, parno kupatilo (tuširam se tako što od kupatila napravim saunu) i trening. Dok sam bila kod kuće, sve vreme sam kosu hvatala šnalom, što se malo odrazilo na moje krajeve.

* Nakon 48h, dobrog znojenja u teretani, 3 tuširanja, vetra, moja kosa izgledala je super! Gotovo da se nije promenila u odnosu na predhodni dan.

-Konačan sud:

Marrakesh proizvodi, u rukama profesionalaca ostavili su veoma pozitivan utisak na mene. Iako je moja kosa sklona mašćenju prilikom upotrebe nekog proizvoda za oblikovanje/negu, pa nekad i samog šampona, ovog puta to nije bio slučaj. Iako jako brzo moja kosa nakon feniranja, čak i po idealnim vremenskim uslovima, počne da se vraća u svoje prvobitno stanje, ovde to nije bio slučaj. Kosa je zausta ostala ravna do sledećeg pranja, uprkos vlažnom vremenu i vetru.  Teme je počelo da se masti tek trećeg dana, što je u mom slučaju rekordan rok. Dakle, što se ovih proizvoda tiče, jako sam zadovoljna njihovim delovanjem.  Sve navedene proizvode, kao i celokupan asortiman možete videti na zvaničnom sajtu Marrakesh Srbija. 

-A u nekom od sledećih postova- upotreba profesionalnih preparata u kućnim uslovima.-

*Ovom prilikom se zahvaljujem gospodinu Bogdanoviću, koji se nalazi ispred distribucije DAMB, i Marini Milošević- inicijatoru cele ove akcije. Posebna je bila čast i zadovoljstvo sklapanje novog prijateljstva i upoznavanje Radmile Đorđević- Lale. Hvala Vam puno. <3


Da li ste do sada imale iskustvo sa Marrakesh proizvodima? Koji je vaš omiljeni proizvod za negu/stilizovanje kose?

*PR proizvod
Hvala na čitanju! <3


16 коментара :

  1. Odlicno iskustvo.
    Ja trenutno trazim odgovarajucu kolekciju za negu kose jer nicim do sad nisam bila zadovoljna. Kosa mi uglavnom lici na metlu, a obicno mi se desi da jos ne potrosim celu bocu sampona, zasiti se, i krene perut i da se masti nenormalno. Pre par dana sam naisla na Marrakesh na facebook-u i vrlo sam zainteresovana za njih.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Daaaa, oduševljena sam i proizvodima i novim divnim iskustvom <3. Što se tiče problema koji imaš sa kosom, trudi se da biraš ako ne prirodnu- što prirodniju kozmetiku, izbegavaj silikone u sastavu jer oni mogu doprineti baš problemu koji imaš sa temenom, mada ne mora da znači, ali eto. Na fbu i zvanočnom Marrakesh sajtu imaš više o ovim proizvodima pa ih možeš sama detaljno proučiti, što će ti svakako pomoći oko odabira istih.

      Избриши
  2. Hahaha parno kupatilo!Isti nam je princip tuširanja. :D
    Naravno to su odlični uslovi za kovrdžanje,ili makar talasanje sveže isfenirane kose tako da je i mene vrlo zainteresovao ovaj proizvod,a na sajtu sam našla dosta toga.Ma sve bih probala! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Eto, znači nisam jedina :D! Preplati se na njihovom sajtu da obaveštenja dobijaš na mail, imaju stalno neke super akcije i popuste :). Videćemo u nekom od sledećih postova kako će se proizvod ponašati u kućnim uslovima :).

      Избриши
  3. Kod mene moze da se dobije sad taj kahm preparat, ja ga takodje volim jer gladi kosu na "duze staze" do sledećeg feniranja, kosa je stvarno kao staklo glatka. Obično mi se izvijaju krajevi, sa ovim ne

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Daaa, videla sam je, podeliću je na svojoj fb stranici :). Pošto mi je kosa kovrdžava, ne samo da se izvija nego imam stvarno veliki problem nakon feniranja. Ovo je fenomenalno!

      Избриши
  4. Super efekat je postignut s obzirom na prirodu tvoje kose, nisam znala da ti je baš toliko kovrdžava :) Za ove preparate sam čula pre nekog vremena ali nisam imala prilike da probam. Nadam se da ću uskoro :) L.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Daaa, ja sam jedna čupavica :)- tako mi dečko tepa :D... Prezadovoljna sam efektom koji imaju na moju kosu, nega je zaista dobra, još ispravljanje do sledećeg pranja. Sve što cura može poželeti u jednom proizvodu :).- zvučim kao reklama, ali ne mogu da sakrijem oduševljenje :D...

      Избриши
  5. Iako nemam kovrdzavu kosu, moja je jako nezahvalna sto se tice feniranja. Svaka dlaka vodi svoju politiku, a i frizer sa stepenastim sisanjem koje prezirem. Stavljao mi je agranovo ulje koje jednostavno obozavam i zelim da ga kupim. :D Nisam jos nista probala od ove kozmetike, ali sam bacila pogled na sajt i mnogo toga bih kupila. :D No, ta kupovina mora da se ceka jos dugu, dugo. :D Svidja mi se sto pored svih vremenskih nepogoda i sparnog kupatila, kosa ti je ostala ravna. :D I lepo ti stoji tako kosa. :

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Baš ti hvala draga! I ja sam bila baš iznenađena efektom :D... Proizvodi nisu mnogo povoljni ali su definitivno dobra investicija, vrede svaki dinar.

      Избриши
  6. Fenomenalno je ispalo, zaista! Imam bas ravnu kosu, tako da mi nesto dodatno za ispravljanje nije potrebno, ali s obzirom na to da je prirodno, nege nikad dosta :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imaju fantastično arganovo ulje za negu, kao i proizvod za negu krajeva, verujem da bi ti to svakako prijalo :). I mislim da su na sniženju :):

      Избриши
  7. Ma sjajno ja mislim da bi svaka cura "ubila" za ovakav preparat,ja ludim od moje talasaste i guste kose mogu misliti kako je vama sa frćkicama,iako ih mnogo volim znam da nije lako :).Mada moram da priznam da ti frćke lepše stoje iako je ovaj efekat jednom rečju "VAU" i super je za promenu koja je i više nego očigledna :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja volim svoje loknice, ali volim i ravnu kosu, pa malo promene ne škodi :). A pre nekoliko godina sam upravo bila ja ta cura koja bi "ubila" za njega :D. Eh što ranije nisam znala za taj proizvod :D. Verujem da će druge devojke za ovim poludeti :D...

      Избриши
  8. super je efekat, ali meni se vise svidja tvoja kovrdzava kosa ^_^

    ОдговориИзбриши

Hvala što komentarišete <3!

popstrap.com