Instagram

Претражи овај блог

среда, 18. фебруар 2015.

6 nijansi ruža

Da li ste znali da su Egipcani "izmislili sminku"? Gledajuci nazad kroz istoriju, prvi zapisi o bojenju lica kao nacinu ulepsavanja poticu upravo iz Egipta.  Pored prepoznatljivog nacina sminkanja ociju, koje je u to vreme bio vrsta religioznog obreda, dosta paznje se posvecivalo i bojenju unsana, koje je u XVI veku, od strane Tomasa Hala proglaseno "djavoljom rabotom". Kako god, trend bojenja usana se zadrzao do danasnjeg dana i na svetu verovatno postoje žene koje ne mogu započeti radni dan ili izaci iz kuce bez svoje omiljene boje na usnama.

Izvor




1. Prva boja koju najčešće, skoro uvek imam na usnma je Avon Color Trend tonirani balzam za usne u nijansi Fuchsia Flash. Ovaj balzam sam koristila u srednjoj školi i svako mackanje me podseća na te divne, bezbrižne srednjoškolske dane. Balzam dolazi u praktičnom stik pakovanju, ima 4,6g i staje u svaku torbicu/novčanik. Njega koristim za sve jarke pink/ciklama ruževe kao podlogu jer daje intenzivniju boju na usnama. Jako lako se nanosi, ima lepu, sjajnu završnicu bez šljokica. Lepo vlaži i neguje usne, ima sladak ukus.
























2. Avon Extra Lasting- Pretty In Pink. Ova nijansa me u katalogu nikada nije privukla. Mislila sam da je previše svetla i da meni to sigurno neće stajati jer imam svetao ten, a sa tom nijansom bih izgledala so creepy. Međutim, kada sam kod sestre svog dečka videla ovaj ruž, postala sam jako radoznala i nakon prvog mazanja ga prisvojila :). Ruž je jako lagan, kremast, hidrantan i lako se nanosi. Ovo je najsvetlija roze nijansa koju imam. Na prvoj fotografiji koja je slikana u hladu, boja je hladna roze, dok na suncu ima neki breskvičasti ton.


















3. Farmasi Rouge ruž- 08- Dark Rose. Ovaj ruž je kupljen samo zbog cene od 100din, koliko sam ga tada platila na akciji. Od njega nisam očekivala baš ništa. Međutim, onda kada najmanje očekujete- iznenadite se. Ruž ima blag miris vanile, sedefast odsjaj i jako sitne, skoro neprimetne šljokice. Ono što mi se ne dopada  kod ovog ruža je to što je suv, ali sam u boju zaljubljena. Ono što rešava ovaj problem je nanošenje balzama pre nanošenja ruža, a najčešće koristim Avonov Color Trend, kako bih dobila intenzivniju boju. Na prvoj fotografiji koja je slikana u hladu, boja opravdava ono "Rose" u nazivu, dok druga fotografija, uslikana na suncu ide ka koralnoj crvenoj.























4. Don Juan- 45. Ovaj ruž je jako sličan sa Farmasijevim o kome sam pisala iznad, samo što ovaj ide više ka ciklama boji. Dobila sam ga na poklon za rođendan od teta Tiće sa bloga Sreća je zravlje. Završnica je polusjajna i pigmentacija je jako dobra. Kremast je, lepo se nanosi i traje 3-4 h. Prva fotografija je radjena na direktnoj suncevoj svetlosti i ruž ima živahnu, ciklama nijansu, dok na fotografiji ispod koja je rađena u hladovihi vuče ka "Rose" nijansama kao ruž iznad.



















5. Oriflame Pure Colour- Warm Fuchsia. Ovo je prvi ruž koji sam probala iz Oriflamea i prva vino boja koju sam dodala u neseser. Prvo, pakovanje nije kvalitetno uopšte, drugo- pigmentacija je jako slaba i više ostavlja sjaj nego boju, treće- zbog toga ga jako volim (osim zbog prve stavke, naravno :D). Ovaj ruž u poslednjih mesec dana koristim svakodnevno jer na mojim usnama izgleda potpuno prirodno. Dopada mi se ta nenapadna, prozirna boja vina za koju mislim da mi super stoji :D. Na prvoj fotografiji koja je urađena u hladovini, boja je hldna svetlo ljubičasta, dok se na suncu potpuno stopi sa mojim usnama i ima lep ljubičast odsjaj.




6. She sjaj za usne- 03 sam dobila na poklon od dečka za Božić. Nijansa je na prvi pogled na tubicu između boje mesa i cigla crvene, međutim kada se nanese izgleda drugačije. Na suncu je dominantnija narandžasta nijansa, dok uveče i u hladovini izgleda kao malo jača boja mesa. Prilikom prvog nanošenja sam imala problem jer u stvari nisam znala kako da ga nanesem. Tu i nema neke filozofije, ali kako je sjaj jako kremast- gust i pigmentovan, boja se ne nanosi lepo. Ono što je meni pomoglo da ga nanesem lepo je to što sam ga nanosila direktno na usne, bez uobičajene "podloge"- balzama ili toniranog balzama, i to u jako tankom sloju. E onda se dobije divna, ujednačena boja. Prvo fotogradija- u hladu, boja ide kao i prehodne 3 ka nekoj "rose" nijansi i boji mesa, dok je na fotografiji ispod, koja je urađena na suncu boja nešto između koralne crvene i roze.

































Evo i swatcheva, redosled je isti kao i redosled navođenja boja u postu:

























Ovo su moji trenutni favoriti među bojama za usne. Verovatno ćemo se složiti oko činjenice da svi na usnama izgledaju jako slično, gotovo isto :). Ali šta ću kad ih volem :D?

Koja je vaša omiljena nijansa ruža? Imamo li istog favorita?

Hvala na čitanju! <3

22 коментара :

  1. Svi su lepi jako :) Moram da ti pohvalim fotografije, mnogo mnogo su bolje, ne znam cime fotkas sada, ali su super :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Baš ti hvala :). I dalje za fotkanje koristim telefon, ali sada sa boljom kamerom, od 8mpx :). Uz idealne uslove uspem da izvučem maksimum. Ove fotografije nisu čak ni sređivane kako bi boja ostala što vernija. A koji je tvoj omiljeni ruž? :)

      Избриши
    2. Vidi se promena, i to bas bas :) Moja omiljena kombinacija koju vec dve nedelje ne skidam jeste Essence lipliner 06 satin mauve sa Aura Mat ruzem 613 Good vibes. Dodam malko nekog sjaja cisto da mi ne budu usta suva i to je to :)

      Избриши
  2. Prelepi. :)
    I ja imam Don Juan 45 i obožavam ga <3

    ОдговориИзбриши
  3. Divne nijanse si odabrala :)
    Mislim da bi kod mene bilo isto puno omiljenih nijansi :D

    ОдговориИзбриши
  4. Grešiš što se tiče toga da žene ne izlaze iz kuće bez karmina - izlaze čak i potpuno nenašminkane, zato što su zadovoljne svojim izgledom i bez šminke :). Izuzevši ovaj deo (tvrdnje da niko ili svi nešto rade lako mogu dovesti u zamku), uvod mi se veoma dopao.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Potpuno se slažem da postoje takve žene, čak i sama nekad u žurbi izetim bez trunke šminke :). Mislim da (ne)šminkanje ne predstavlja merilo zadovoljstva i nezadovoljstva svojim izgledom.Istina je da ono što nas čini lepim dolazi iznutra, ali malo ruža ili maskare nikome ne može da naškodi ;).

      Избриши
    2. Hvala na sugestiji, potpuno ste u pravu da generalizovanje lako može odvesti u nebrano grožđe, svakako ću u buduće imati to u vidu. I naravno, srediti post :).

      Избриши
  5. Ovaj avonom balzam za usne je bas predivan. Svidjaju mi se svi ovi ruzevi, to su i moje nijanse, volim te roskaste njezne nijansice :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jeste, ja sam ga skroz slucajno porucila i bas mi se lepo nasao, i kao nega, i kao lepa podloga za ruz :).

      Избриши
  6. Kod tebe je prave proljetne nijanse :)) Avon balzam nikad ne bih naručila kad vidim u katalogu, ali ovako baš lijepo izgleda. Kad nisamo raspoložene za ruž, a ipak želimo nešto malo boje na usnama :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Daaa, ja jako volim pink i ciklama nijanse, kad je sivo i hladno napolju, lepo zagreju i razvesele :). Slazem se, balzam sam skroz slucajno porucila a super mi se nasao :).

      Избриши
  7. Baš su ti lepi svi ruževi a naročito taj DJ 45 :). Šalu na stranu tebi stoje te nijanse pa što ih ne bi imala puno, inače i meni se jako dopada ovaj Avon balzam nisam ni znala da postoji . Uskoro ću i ja jedan post na tu temu, imam u planu :).

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Daaa, DJ je prelep <3 A jos mi je drazi jer je od <3 :) Supeer, cekam da citam <3

      Избриши
  8. Kako sam također ljubiteljica rozenih nijansi na usnama, sve mi se sviđaju :D Mislim, volim ja i druge nijanse, no roza me nekako uvijek prva privuče :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam pre bila ljubitelj neutralnih, nude nijansi. Ne znam u kakvom sam tripu bila da mi stoje jer imam jako svetao ten :D... A onda sam otkrila pinkice i od tada se ne razdvajamo ^_^

      Избриши
  9. Moji favoriti su Avonov Carnation i Essence All about cupcake koji su jako slični. :D
    Mada ih u poslednje vreme ne mažem zbog hladnoće, već iz kuće izlazim sa debljim slojem balzama.

    ОдговориИзбриши
  10. Ti si definitivno "roze" tip :) Sve nijanse mi se svidjaju a najvise She sjaj :) Uz blogove zavoleh razne boje ali uglavnom su u roze/fuksija/malina domenu. A omiljeni ruzevi zadnjih par meseci su mi Avonov Carnation i (opet) Avonov Extreme Mauve :) U vezi s komentarom malo iznad - ne znam zasto zene moraju ovako nabusito da kazu svoje misljenje,u redu,ne sminkas se,ali opusti se malo aman :) Uzgred,ne poznajem nijednu zenu koja nije lepsa sa sminkom (naravno,dobro odradjenom), a i razliciti su razlozi zasto neke zene izlaze nenasminkane iz kuce, tako da nikako ne delim misljenje doticne da to rade samo zato sto su "zadovoljne svojim izgledom i bez makeupa " :O. Danas je to i deo kulture,stavi makar malo pudera/rumenila na lice,ako nista drugo. Izvini,ali morala sam da prokomentarisem. Post je odlican i sve pohvale :) Kristina

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Aaaa,nema odgovora,pa zar i ti sine Brute,tj Marija :)? Kris

      Избриши
  11. Ja kada bih radila ovaj posto to bi bilo 6 nijansi ljubicaste boje :D To su trenutno na primer ljubicast Colorama olovka, ljubicasti Essence ruz, dva ljubicasta Ultra Color ruza i jedan Aurin, takodje ljubicast, nemam pri sebi tacne nijanse ali na koji god njihov ljubicast da naletis znas da mi je omiljeni :D a tebi lepo stoje ove rozikaste nijanse :)

    ОдговориИзбриши

Hvala što komentarišete <3!

popstrap.com