Instagram

Претражи овај блог

четвртак, 15. јануар 2015.

DIY: Topli čokoladni napitak

Uživam kada u hladnim zimskim večerima sedim ušuškana pored šporeta i gledam igru senki naspram njega. Nestašni plamičci koji šire svetlost iz ložišta stvaraju divnu, toplu atmosferu, začinjenu finim pucketanjem. Onda se vratim nekoliko godina u nazad i prisetim slatkog ukusa i divnog mirisa čokoladnog napitka koji nam je bio tradicionalno piće tih večeri. Napravim čokoldani napitak i vratim se nekoliko godina, uživam u toplini koja isijava iz mene i toploj atmosferi koja oko mene vlada.

http://foodandtools.com/

Za ovaj nostalgičini, čokoladni napitak, koji pravilnom konzumacijom vraća nekoliko godina, pa čak i decenija, potrebno vam je (za šolju od 200ml):

-200ml mleka
-50 g čokolade za kuvanje
-2 kašike kakaa
-kašika meda
-malo cieta.

Gore navedeni sastojci mogu napraviti više divnih kombinacija, a moja omiljena je mleko, čokolada, kakao i cimet. Način pripreme: Potrebno je 1/3 šolje mleka sipati u sud, a zatim dodati sasitnjenu čokoladu i kakao. Istopite na tihoj vatri. Kada se sjedine sastojci, postepeno dodajte mleko. Kada već napitak bude gotov, možete dodati malo cimeta ili nekog drugog začina, po ukusu. I to je to :). Vaš magični napitak je gotov. Uživajte u njemu, prijatno <3! Koji je vaš omiljeni topli napitak?

Coconut Choco Milk- by Dana Savić- Lover Of Beauty blog

Dana je, prvenstveno Lover of Coconut, pa onda Lover Of Beauty :). U skladu s tim, njena idealna kombinacija čoko napitka izgleda ovako:

-200ml mleka
-50 g čokolade za kuvanje
-2 kašike kakaa
-kašičica šećera u prahu
-malo kokosa


*Možda ste se već sa sličnim receptom negde sreli, nisam izmislila "toplu vodu", samo vam donosim način na koji možete ugoditi svim vašim čulima :).

Hvala na čitanju! <3

23 коментара :

  1. Savršeno zvuči mada sam ja postala lenja od kada sam otkrila Dr.Oetker toplu čokoladu, crnu i belu (mmm..) koju pripremam tj. koju mi priprema mikrotalasna :) L.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Angažuj se malo :). Mnogo je dobar osećaj kada sama spremaš nešto i ono ispadne super :D... Još jedan novi uspeh i osmeh na lice :). Pusti te kesice :).

      Избриши
  2. Ovo je baš jednostavno, mogla bih nekad da probam :)

    ОдговориИзбриши
  3. Odličan recept, nikada ne bih potražila na netu tako nešto, da nisam videla kod tebe. Nekako uvek kupim toplu čokoladu u kesicama i napravim. Definitivno pravim ovo sutra, svaki sastojak sa liste obožavam. :)

    ОдговориИзбриши
  4. Baš lep recept. :)
    Svi smo se ulenjili i pravimo ono iz kesice, bila bi lepa promena potruditi se malo ovako sam. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa jeste lakše iz kesice, ali nije to to, nije kao kada ga sama napraviš :). A prvenstveno znaš čega sve ima unutra :). Ja obožavam da se igram u kuhinji :). Volim da kuvam, spremam, uživam u tome :).

      Избриши
  5. Nisam ljubitelj cimeta (tacnije,mrzim cimet) pa cu umesto njega smuckati nesto drugo! :) Super post,bravo za ideju :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala <3. Javi mi svoju kombinaciju da updateujem post i obogatim novim super kombinacija :).

      Избриши
  6. Eh cimet u cokoladu kako se toga nisam sjetila. Bas cu ovo veceras praviti hvala na receptu :)

    ОдговориИзбриши
  7. Divno! I meni je ovo jedan od omiljenih, slicno i ja pravim, samo sto ne stavljam kakao i med, ali mogla bih da probam. :)

    ОдговориИзбриши

Hvala što komentarišete <3!

popstrap.com