Instagram

Претражи овај блог

петак, 21. новембар 2014.

Sabi Handmade proizvodi- grupna recenzija

Ako pratite moju facebook stranicu, upared znate o čemu ćete čitati sledeće :). Kao što sam obećala, sledi grupna recenzija Sabi Handmade proizvoda, koje sam pre jedno 2 nedelje dobila na testiranje. Sabi Handmade proizvodi su osvarenje dve kozmetičarke- sestre, koje su u prirodni videle rešenje za sve dileme vezane za negu kože. Svi njihovi proizvodi su 100% prirodni, izrađeni od neprerađenog bilja i nerafinisanih, hladno ceđenih biljnih ulja.






U ovom preslatkom pakovanju dobila sam na testiranje podrazumeva se, prirodni dezadorans bez mirisa, butter za telo od kajsije (kasnije sam pročitala sastav na sajtu- od ulja koščica kajsije), balzam za usne i uzorak pilinga za telo šećer/vanila. Proizvodi su mi stigli slatko upakovani u ovoj papirnoj kesici, a masne fleke koje po njoj vidite nisu deo orginalnog pakovanja :/...

Najpre ću vam pisati o proizvodu za koji ste već možda pročitali koliko je odušveljenje izazvao kod mene. Kako (ne) znate da sam manijak što se mazalica za telo tiče, verovatno ste došli do predpostavke da je to butter za telo. Najpre me je oduševilo pakovanje- 40ml luksuza za kožu dolazi u vintage, metalnom pakovanju. A ispod njega- čisto zadovoljstvo koje me je  malo iznenadilo svojim mirisom. Naime, ključni sastojci mazalice za telo koju sam dobila na testiranje jesu ULJE košcice kajsije, bademovo i susamovo ulje, i naravno shea buter, kao i aloe vera gel, biljni glicerin i eterično ulje lavande, nadaleko poznato po svojim antibakteriskim, antivirusnim i drugim korisnim svojstvima (više o ovom proizvodu na zvaničnom sajtu- ovde). Ja sam iskreno očekivala neki voćkastiji miris- a ono što sam dobila jeste blag, koštunjav miris, onaj koji potiče od orašastih plodova, što je sasvim logično s obzirom na sastav. Mene podseća na sveže orahe :). Jako brzo, tj nakon prvog nanošenja, već sam prestala da obrćam pažnju na njega. Sama mazalica sadrži sitna zrnca koja je potrebno utrljati u kožu kako bi se istopila. Nakon nanošenja na koži ostavlja mastan trag kome je potrebno malo vremena da se upije. Nakon toga, koža je jako glatka i mekana. S obzirom da imam suvu kožu tela, ovaj body butter je nešto najbolje što sam probala. Za razliku od nekih koje sam već koristila, ovaj butter se skroz lepo upije u kožu. E sad ono što zameram proizvođaču, ne samo na ovom, već i kod ostaloh proizvoda koje sam dobila na testiranje od njih jeste sledeće: na samom proizvodu ne postoji deklaracija, niti informacija o trajnosti proizvoda. Mislim da je to ono na čemu bi trebali poraditi.

Izvor


Sledeći proizvod jeste balzam za usne od jagode. Ključni sastojci su neizostavni pčelinji vosak i shea butter, zatim bademovo i suncokretovo ulje, kakao puter, vitamin E i aroma- jagoda, malina, vanila, kokos, kruška i čokolada. Porizvod miriše skroz kao jagoda i mislim da bih ga u jednom trenutku pojela. Jako me podseća na grožđanu mast koju sam nekada davno koristila, ali koliko se sećam to čudo je bilo mnooogo masno. Ovaj balzam na usnama ostavlja ne mnogo mastan trag i blag sjaj. Dolazi u plastičnom pakovanju od 15ml. Zamerka koju imam jeste pakovanje- više volim stikove, ali dok god mogu "da ga poljubim", družićemo se i uput, napolju :). Inače, imam jako suve usne i ovaj proizvod mi je skroz ok za dnevnu negu i negu usput, međutim, više mi prijaju one malo teže, masnije mazalice.

Izvor


Stigla sam do proizvoda za koji nisam sigurna kakav je utisak ostavio na mene... Radi se o prirodnom dezadoransu. Moj prvi prirodni dezadorans... Kod nekih kolegenica sam već čitala recenzije, i vidim da su i kod njih mišljenja podeljena. Iako sam odabrala dezadorans bez mirisa, ipak se malo oseti miris mente i lavande prilikom nanošenja, koji nakon kontakta sa kožom potpuno isčezne. Pored mente i lavande, u sastav ulaze još i destilovana voda, tinktura limunove kore, soda bikarbona- koja se bori sa neugodnim mirisima i eterična ulja. Ovaj dezadorans NE SADRŽI ALUMINIJUMOVE SOLI. Nisam primetila nikakvu reakciju čak ni nakon depilacije, nema peckanja. A sada ono što vas najviše zanima- zaštita koju pruža. Protekle 2 nedelje sam dezadorans koristila što sam češće mogla. Ne znam da li je zbog toga što sam ja navikla na jače, industrijske dezadoranse ili je šta već u pitanju, ali se nisam usudila da samo sa njim izađem iz kuće. Kada bih ceo dan provela kod kuće, dezadorans bi mi pržio zaštitu protiv znojenja oko 5-6h. Nakon toga, pazuh mi bude vlažan ali neprijatnih mirisa nema. Dolazi u plastičnom pakovanju sa pumpicom i jako sporo se troši. Potrebna je jako mala količina za jedno nanošenje, tako da će mi ovih 100ml potrajati :D.

Izvor

Tester proizvoda koji mi je stigao jeste piling za telo žuti šećer/vanila. Osim toga, sadrži još i sledeća hranljiva ulja- ulje semenki grožđa, susamovo ulje, bademovo ulje i naravno, ekstrakt vanile. I fleke koje ste mogle da vidite na kesici, na prvoj slici potiču baš od njega. Ne sumnjam da bi me ovaj proizvod oborio s nogu, ali na žalost, svo ulje koje je sadržalo ovo malo pakovanje završilo je u kesi i kutiji, a sadržaj u kutijici je ostao potpuno suv i verovatno nisam mogla ni da osetim deo njegovog negujućeg svojstva. Šećer kao piling je lepo odradio posao, ali negujuća ulja su izostala. Na fotografiji ispod, koja je preuzeta sa zvaničnog sajta, nalazi se veliko, orginalno pakovanje ovog pilinga. Tester je inače smešten u kutijici nalik onima na balzame  za usne, zapremine 15ak ml.


Izvor
*Dodatne informacije o proizvodima i načinu poručivanja možete dobiti na facebook stranici Sabi Handmade ili sajtu

Da li ste probale neki od ovih proizvoda? Kakva su vaša islustva sa prirodnim dezadoransima?

*P.S. Izivnjavam se na slovnim greškama ukoliko postoje, ovaj post je napisan ni na nebu ni na zemlji.

Hvala na čitanju <3!

9 коментара :

  1. Одговори
    1. Proizvodi su divni! Pakovanja su prelepa! Sad svako ima drugačije iskustvo sa svakim od proizvoda :). Ukoliko ti se ukaže prilika, obavezno isprobaj body butter i balzam za usne :).

      Избриши
  2. Ovo deluje jako zanimljivo i mnogo mi se dopada :)

    ОдговориИзбриши
  3. Uvijek me oduševe pakovanja prirodnih proizvoda, pa pogledaj samo ovaj piling :) (šteta za tester) Ali ako ništa, butter je i dalje tu ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slažem se :). Oduševljena sam i pakovanjama, a o kvalitetu da ne pričam. Butter je nešto najlepše što sam probala :)

      Избриши
  4. Pakovanja su preslatka! Videla sam da imaju i dezodorans u stiku što mi zvuči zanimljivo.

    ОдговориИзбриши
  5. Nisam imala iskustva sa priridnim dezodoransima a bas bih volela da ih probam.

    ОдговориИзбриши

Hvala što komentarišete <3!

popstrap.com