Instagram

Претражи овај блог

четвртак, 1. октобар 2015.

Biodroga Puran BB krema

Od kada su se pojavile na tržištu BB kreme su bacile u drugi plan pudere i tonirane kreme. Osim trenutnog efekta bebi kože, ujednačenog tena i blagog prikrivanja, ove kreme neguju vašu kožu i bore se protiv pojave prvih bora, nedostataka, štite kožu od UV zračenja i sl. 



Za one koji se prvi put susreću sa brendom, Biodroga je nemački brend sa tradicijom dužom od pola veka. Svojom širokom paletom proizvoda brine se o specifičnim potrebma kože lica i tela. U svom asortimanu poseduje i liniju za medicinsku negu - BIODROGA MD koja je razvijena u skladu sa najnovijim medicinskim dostignućima i koja poseduje sastojke čije je dejstvo naučno potvrđenno. Takođe, ne sadrži štetne sastojke kao što su parabeni, mineralna ulja, klasični emolijensi i PEG-ovi. 


BB krema o kojoj ćete danas čitati dolazi iz PURAN linije proizvoda. Linija je dobila naziv po bioaktivnom PURAN kompleksu koji sadrži BioEcoliu i pantenol koji pomažu u borbi protiv širenja bakterija koje su glavni uzročnici nastanka upalnih procesa i nečistoća na koži. Zahvaljujući svojoj formulaciji, poboljšava i ojačava prirodne zaštitne procese kože te smiruje crvnilo i iritacije.*  Pored toga sadrži i SPF 15 koji štiti kožu od negativnog dejstva UV zračenja. 


BB krema dolazi upakovana u kutiji svedenog dizajna koja me izgledom asocira na medicinske preparate za negu kože. Unutar kutije dolaži tubica zapremine 40ml koja prati spoljašnji dizajn. Izrađena je od mekane bele mat plastike. Zajedno sa kremom dolazi i letak sa pratećim informacijama o proizvodu. Lista sastojaka ispisana je sa donje strane kutije. Nijansa BB kreme označena je kao 01 - Sand, a pored nje je dostupna i tamnija nijansa 02. Nijansa 01 - Sand  koju sam dobila na testiranje je super za sve svetlokožce jer joj je podton potpuno neutralan.

Stuktura BB kreme je nešto gušća od BB krema koje sam probala do sada, te me više podseća na strukturu tečnog pudera. Krema poseduje prijatan miris koji se oseti prilikom nanošenja i koji se ne zadržava dugo na koži, možda narednih 15 - ak minuta.




Ovu BB kremu sam koristila gotovo celog leta, najpre sam imala testere a zatim sam dobila i full size pakovanje. Iako nemam  problematičnu kožu, tokom leta mi se koža pojačano masti što dovodi do pojave buduljica, a prelazni period leto - jesen je poguban za moj ten. Kremu sam koristila gotovo svakodnevno, pre izlaska iz kuće preko svoje dnevne kreme, a nekada i samostalno. Kako je struktura jako kremasta i nešto gušća od BB krema koje sam do sada koristila, potrebna je mala količina, nešto manja od zrna graška da namažem celo lice. Prilikom nanošenja, primetila sam da se krema brzo upija i adaptira mom svetlom tenu pružajući mu mat završnicu. Na licu izgleda potpuno prirodno što ste mogli da vidite na fotografiji koju sam objavila uz mini recenziju na Instagramu


Struktura BB kreme se razlikuje još po tome što je nekako "posna" u odnosu na neke koje sam koristila, u sastavu se ne primećuju ulja uopšte, kao da se radi o proizvodu koji je baziran isključivo na vodi a iz sastava se može videti da su ulja ipak tu. Iako se radi o "posnoj" strukturi, osetno je da je koža vlažna i hidrirana, s tim što se dosta manje masti. Osim gušće strukture koja je odlikuje od drugih, ova BB krema se može pohvaliti i većim stepenom prekrivenosti koji pruža tako da se moj letnji makeup bazirao na ovoj BB kremi i kamenom puderu.


Što se delovanja ove kreme na nesavršenosti tiče, nisam neko ko ima veliki problem sa njima. Osim trenutnog dejstva nisam primetila neku veliku promenu koja se stanja moje kože tiče jer, kako sam već navela, nisam neko kod koga je taj problem izražen ali bi osobe koje imaju taj problem mogle bolje proceniti dejstvo ove kreme.  Dejstvom koje BB krema kod mene ima - efekat ujednačenog tena, matiranje kože, manja vidljivost pora, dobro prikrivanje crvenila i nedostataka - sam jako zadovoljna i preporučila bih je osobama koje imaju problem sa pojačanim lučenjem sebuma - kao ja u toku leta i s početka jeseni jer sam i sama zadovoljna efektom koji mi je krema pružila.



Informacije o Biodroga proizvodima možete dobiti na zvaničnoj Biodroga Srbija facebook stranici kao i na sajtu Biodorga Srbija.  

Imate li iskustva sa Biodroga proizvodima? Koja vam je omiljena BB krema?

*PR proizvod

Hvala na čitanju! <3

1 коментар :

Hvala što komentarišete <3!

popstrap.com