Najpoznatiji italijanski specijalitet na svetu, njeno visočanstvo pica, sinonim za rapsodiju ukusa. Kako bi obožavalac ovog specijaliteta drugačije napisao uvodnu reč?
Izvor fotografije |
Pre par meseci sam skrolujući fejsbuk fid naletela na objavu prijatelja koji je podelio video sa stranice Sašina kuhinja gde se u pomenutom, pogađate, spremala pica. Ne budem ja lenja, zasučem rukave i razvučem. Ljudi moji, ovaj recept morate probati. Bolje nego u restoranu, da ne kažem u Italiji (gde sigurno sada imaju većih problema nego da se ubeđuju da li je Sašina ili njihova pica bolja). Testo je bez kvasca a potrebno je sledeće:
350g glatkog brašna
pola kesice praška za pecivo
7 g malo soli (pola kašičice za kafu)
2 dl jogurta
80 ml istopljenog maslaca ( ja sam umesto maslaca u testo stavila 1/3 margarina)
i nadev po želji.
U orginalnom receptu, pica se peče samo na papiru za pečenje dok sam ja koristila i pleh.
Evo snimka a ispod se nalazi i link sa detaljnim upustvom za pripremu.
Recept za picu bez kvasca - KLIK OVDE
Нема коментара:
Постави коментар
Hvala što komentarišete <3!