Instagram

Претражи овај блог

четвртак, 20. фебруар 2020.

Kako ti neguješ svoje usne?

Nega lica, nega kose, kože tela, kose - a koliko pažnje posvećujete nezi usana?

Izvor fotografije


Nekako se podrazumeva da nam je balzam za usne uvek tu negde pri ruci, u torbici, džepu, neseseru, svakom ćošku u kući ALI da li je to uvek dovoljno? Kao i bilo kom delu tela, i usnama je potrebno posvetiti pažnju da bi one izgledale što lepše.  Ni jedan čudotvotni balzam ih neće preporoditi za par sati a to ume da bude stresno, posebno ako odlučite da namažete mat ruž.

Danas sa vama delim par trikova i koraka kojih se pridržavam i koji daju dobre rezultate.

1. PILING
Nikad ne treba zanemariti njegov značaj. Čak i kada nisu vidljive, "ljuspice" ispucale kože usana su tu i čekaju da se odvoje a to će se dogoditi kada se najmanje nadate, u hodu. Jednom nedeljno odradite piling, na taj način ćete ukloniti mrtve slojeve kože, poboljšati cirkulaciju pa će samim tim usne izgledati punije i lepše upiti hranljive sastojke iz preparata koje nanosite.


2. MASKA 
Na tržištu postoji izbor ali ukoliko niste u mogućnosti, masku možete napraviti jednostavno, u svojoj kuhinji. Na linku ispod nalazi se najjednostavniji recept za prirodnu masku za usne.


3. NEGA
Nakon koriščćenja maske, možete a i ne morate, da nastavite sa sledećim korakom jer je maska sama po sebi dovoljno nahranila usne. Ukoliko pratite i ovaj korak, odlučite se da to bude bogatiji balzam ili neko prirodno ulje, npr kokosovo - najrasprostranjenije i dostupno.


Izvor*


Budite iskreni prema sebi i zapitajte se koliko često posvećujete adekvatnu negu ovom delu lica. Da li je to kampanjski ili imate svoju rutinu? Ne zaboravite da su čišćenje i adekvatnanega najbolji saveznici za lepotu. A ni na sitne linije koje se stvaraju oko usana kada ih napućite. 

Koji su vam omiljeni proizvodi za negu usana?


Izvor 
<a href="https://www.freepik.com/free-photos-vectors/woman">Woman photo created by freepik - www.freepik.com</a>
Izvor* 
<a href="https://www.freepik.com/free-photos-vectors/woman">Woman photo created by rawpixel.com - www.freepik.com</a>

Нема коментара :

Постави коментар

Hvala što komentarišete <3!

popstrap.com