Instagram

Претражи овај блог

четвртак, 14. јануар 2016.

BURRA krema za negu okoloočnog područja

Nepotrebno je naglašavati važnost nege okoloočnog područja kada znamo da je koža u tom predelu najtanja, najosetljivija, sa najmanje lojnih žlezdi i da iz istih razloga brzo gubi vlažnost i s godinama elastičnost. Oči jesu ogledalo duše a okoloočno područje pokazatelj nege koja je licu priuštena.  Područje oko očiju sam počela da negujem sa 21 - 22 godine laganim, hidrantnim kremicama, a sada nakon pola decenije prešla sam na malo ozbiljniju negu jer već sa 25 godina počinje da se usporava proces regeneracije ćelija te je koži potrebna pomoć od spolja. Poslednjih nekoliko meseci koristim BURRa kremu te mislim da je pravo vreme da podelim sa vama svoje utiske.



Za one koji ne znaju, BURRA je linija kozmetičkih proizvoda DOO Esensa. Pored raznih suplemenata za koje ste već verovatno čuli, Essensa ima i svoju liniju proizvoda za negu kože lica i tela a to je upravo BURRA. Pored antirid kreme koja je tema današnjeg posta, tu su i miceralna voda, dnevna i noćna krema, BB krema, proizvodi za zaštitu od sunca, mleko za telo i moj favorit - mineralni dezadorans na prirodnoj bazi bez aluminijumskih soli, parabena i alkohola. 

"BURЯA personal skin expert kolekcija predstavlja idealan izbor za negu i dubinsku regeneraciju kože. Formulisana je na bazi kompleksa peptida koji stimulišu metaboličke procese u koži i sintezu ključnih komponenata dermo-epidermalnog spoja. Na taj način se ojačava struktura vezivnog tkiva, sprečavajući ravnanje dermo-epidermalnog spoja koje se javlja sa godinama. Caprooyl Tetrapeptide, biomimetički peptid, efikasno utiče na smanjenje finih linija i bora dajući dugoročne i vidljive rezultate na koži." Izvor

Kako proizvođač navodi, krema je namenjena aktivnoj nezi okoloočnog područja što ne podrazumeva samo negu i hidrataciju već i sprečavanje nastanka nedostataka kao i tretiranje nastalih promena. Pored aktivne nege i dugoročnih rezultata, navodi se da krema smanjuje nadutost i tamne kolutove ispod očiju. 



Krema dolazi u duguljastoj tubici izrađenoj od mekane plastike, zapremine je 20ml a smeštena je u lepu kartonsku kutiju na kojoj se nalaze sve neophodne naznake uključujući i listu sastojaka. Dizajn "dozera" tubice mi se dopada jer je kremu direktno iz pakovanja moguće precizno naneti na željeno područje. Krema ima prijatan voćkast miris koji me asocira na kombinaciju dinje i ananasa ( miris je isti kao i kod njihovog dezadoransa ), bele je boje i lagane teksture. Kremu nekad nanosim prstima a nekad direktno iz tubice ispod oka istiskam željenu količinu. Iako nisam bila u mogućnosti da prisustvujem druženju koje je kompanija organizovala za blogere, kroz postove svojih kolgenica prisetila sam se bitne tehnike nanošenja kreme na ovo područje a to je blagim tapkanjem jer se na taj način poboljšava cirkulcija a samim tim i apsorpcija proizvoda. Kremu sam proteklih meseci koristila svkodnevno - ujutru nakon čišćenja lica i uveče nakon skidanja šminke, pre spavanja. Zbog lagane strukture koju ima krema se relativno brzo upija. Prisutan je neki osvežavajući osećaj prilikom nanošenja, a nakon upijanja koža izgleda sjajno i izglađeno. Kako sam na vreme počela da negujem to područje fine linije ( smejalice ) jedini su problem koji imam a koje mi ova krema trenutno nakon nanošenja ublaži. Kako znam da "oderem" kožu skidajući šminku sa očiju, nikada nisam imala reakciju ni najmanje peckanje tako da smatram da je ova krema pogodna i za osobe sa jako osetljivim okoloočnim područjem.




Generalno sam ovom kremicom zadovoljna, koristim je oko 2 meseca i  potrošila sam nešto više od pola tubice. Dopada mi se osvežavajući efekat koji ima, prijatan miris i to kako mi područje oko očiju igleda nakon nanošenja - izglađeno i sjajno. Što se dejstva kod tamnih kolutova i izraženih podočnjaka tiče, ne mogu da potvrdim niti opovrgnem navode proizvođača jer taj problem nemam. Smatram da je ova krema vredna pažnje i dobar izbor za sve one koje vole laganu ali dovoljno jaku negu za svoje okoloočno područje.

BURRA proizvode možete kupiti u Lili drogerijama, kao i u nekoj od apoteka, te spisak prodajnih mesta možete pogledati OVDE. Na njihovoj facebook stranici imate puno saveta koji se tiču nege kože, a praćenjem ćete uvek biti u toku sa najnovijim akcijskim ponudama, stalnim promocijama isl.

Da li ste probali BURRA antirid kremu? Pišite mi svoja iskustva :*

Hvala na čitanju! <3

*PR proizvod

2 коментара :

  1. Nisam imala prilike da probam ovu kremu,(verovatno je za mladju kozu) ali te podrzavam u ranom pocetku nege predela oko ociju. Ja sam pocela sa 29, i sada 20 godina kasnije, nasuprot godinama i stresnom poslu bez spavanja, prilicno sam zadovoljna svojim predelom oko ociju. Na pragu 6.te decenije imam tek malo povrsnih borica

    ОдговориИзбриши
  2. nisam jos koristila ovakve preparate ali sam sigurna da me ubrzo cekaju :)

    ОдговориИзбриши

Hvala što komentarišete <3!

popstrap.com