Instagram

Претражи овај блог

уторак, 22. децембар 2015.

The Wet Brush četka za kosu

Duga, sjajna, negovana kosa san je velikog broja žena. Pored adekvatne nege, redovne posete frizeru jako je bitan i odabir alata kojim se (svakodnevno) služimo. Zato vam ja danas pišem svoje utiske o jednoj (ne)običnoj četki, pa ukoliko vas interesuje moje iskustvo, nastavite sa čitanjem.



Kosa je deo mene kome nikada nisam pridavala previše pažnje što se nege, oblikovanja  i alata tiče. Imam kovrdžavu kosu i tanku dlaku te su mi šamponiranje i balzam bili sasvim dovoljni za blagi wow efekat. Međutim, uvek postoji onaj prelomni trenutak nakon koga postanete osetljivi u vezi neke teme, kao ja u vezi svoje kose. Ukoliko me pratite, znate da sam se do nedavno borila sa jednom vrstom alopecije  te su mi svi oni proizvodi koje sam nekada koristila kako bih sredila kosu i olakšala sebi posao sada veliko no - no. Razna ulja, balzami, sprejevi i pakovanja koja sam koristila povremeno otišli su u zaborav a na scenu stupile zdrave zamene i mogu vam reći da moja kosa nikada nije izgledala lepše. Uvek postoji ono ALI koje kvari doživljaj a ovog puta se odnosi na deo koji mi je uvek najteže padao - češljanje kose. 

Moj najveći problem, odkad znam za sebe. Dok sam u nižim razredima osnovne škole majka me je sa češljem i četkom jurila oko stola kako bi moja kosa izgledala uredno. A taj čin se uvek završavao preznojavanjem, koliko god majka bila pažljiva i nežna. Kasnije, problem je bio skoro pa isti, neke novine u rutini kao što su balzami za kosu su olakšali posao. A onda su došla pakovanja, ulja razni sprejevi i sl. Tek onda mi je sve bilo lakše ali uvek je postojako neki čvorić, najčešće na potiljku koji bi mi napravio problem i "sredio" celi pramen. 

Ono o čemu ću vam danas pisati jeste jedna neobična četka za kosu koja mi je skratila muke i koja je za mene divno otkriće. Iako sam odlegala mnogo videa i isčitala dosta utisaka svojih kolegenica, mislila sam da se radi o nekoj trendi usiljenoj priči koja kod mene neće imati nikakvog efekta. Mislim, koliko se mudrosti može kriti u jednoj četki za kosu?! Pa rećići vam - mnogo! Dok ne probate, ne možete da verujete.


Wet Brush četke dolaze nam iz SAD a generalni uvoznik za Srbiju je kompnija DAMB koja mi je upravo četku ustupila na testiranje. U opisu proizvoda nalazi se sledeće:

"Wet Brush su sаvršene četke za korišćenje u toku tuširanja, posle tuširanja, u salonima, na plaži, čak i za decu koja se boje od samog pogleda na četku. Dizajnirana specijalno za mokru kosu - raščešljava sa lakoćom bilo koju vrstu kose. Na prvi pogled čini se da je Wet brush obična četka, međutim samo posle jedne upotrebe shvatićete zašto je ova četka najbolja na tržištu. Tajna Wet Brush™ četke je u novoj tehnologiji i revolucionarnim specijalnim IntelliFlex™ iglicama koje su čvrste, tanke, vrlo fleksibilne a pri tome lagano klize kroz kosu bez čupanja i pravljenja čvorova. Fleksibilnost četke omogućava zaštitu i bezbedno češljanje. Masira vlasište i stimulišu cirkulaciju . Dovoljno čvrste za raščešljavanje najzahtevnije kose i dovoljno nežne za bilo koju kožu glave. Elimiše lomljenje kose bez bola i bez čupanja prilokom češljanja posle pranja kose. Omiljena za sve uzraste. Brzo i bezbolno raščešljava najzamršeniju i najsuvlju kosu. Može sе koristiti na mokroj ili suvoj коsi kao i za češljanje ekstenzija i perika. Wet brush omogućava da svi imaju lepu, meku i zdravu kosu uz raščešljane i uredne uvojke. Budite prvi koji će ovaj proizvod preporučiti prijatelju. Zaboravite na probleme sa češljanjem i najzahtevnije kose." Izvor

Mogu se naći u raznim dezenima i oblicima a sve detalje pogledajte OVDE.

Na prvi pogled izgleda kao najobičnija četka, ovalnog je oblika, pastelno roze boje i totalno trendi dizajna. Lagana, lepo leže u ruku i ne klizi. Materijal od kojeg je izrađena je mat plastika. Namenjena je svim tipovima kose a posebno se preporučuje za jaku, gustu i kovrdžavu kosu kao i za održavanje ekstenzija i perika.  Ono što je naprvi kontakt izdvojilo jesu njene duge, tanke, plastične iglice koje su jako fleksibilne. Kontakt vrha iglica i kože je jako prijatan, blaga masaža bez grebuckanja.


A onda je usledio pravi test: rasčešljavanje kose pre pranja, kao što uvek radim. Pre samog početka se dobro preznojim a onda kreće agonija, pramen po pramen. I sve je počelo iznenađujuće lako. prvi pramen, onda drugi, treći pa cela kosa. Mislim da nikad brže nisam isčešljala kosu, osim kada je fenirana što se dešava 3-4 puta godišnje. Ne mogu da kažem da je rasčešljavanje išlo skroz glatko i da mi četka ni jednom nije zaplela u kosu ali je ovo skroz novi doživljaj za mene, četka zaista radi nešto i mnogo lakše razmrsi kosu. Isto se ponaša i na mokroj kosi, nakon pranja kosu obično prođem samo prstima kako bih je razmrsila, a zadnjih nekoliko puta koristim četku koja bukvalno klizi, na mokroj kosi mi se čini da bolje "radi".


Sada sa sigurnošću tvrdim da Wet Brush četke nisu obične četke za kosu već da "nekom svojom magijom" (ili dizajnom?!) mnogo olakšavaju češljanje. Ukoliko želite da probate nešto novo, olakšate sebi svakodnevnu aktivnost i sačuvate svoju kosu odlučite se za odgovarajući alat i birajte Wet Brush četku. Možda je za nijansu skuplja od običnih četki, ali ćete sigurno dobiti mnogo više.

Ponudu Wet Brush četki za kosu možete pogledati na sajtu uvozika - damb.rs a prateći njihovu facebook stranicu - DAMB - Sve za frizerske salone bićete u toku sa svim novitetima i trenutnim akcijama koje kompanija nudi. Pored Wet Brush, kompanija je generalni uvoznik brendova kao što su Subrina Professional, Marrakesh, Termix, Olivia Garden, Tangle Deezer itd. Ne zaboravite da zapratite i facebook stranicu The Wet Brush Srbija!

Da li ste bili u prilici da probate Wet Brush ili neku drugu "neobičnu" četku za kosu? Kakvi su vaši utisci?

Hvala na čitanju! <3

P.S. Da li ste se prijavili za nagrađivanje na stranici BlogoMarija?


*PR proizvod

8 коментара :

  1. E pa ovo meni treba samo zato sto lijepo izgleda :D salu na stranu.. u potrazi sam za cetkom koja ce mi rascesljati kosu sto bezbolnije, bas mi je dugacka, a zna da se umrsi :/ mogla bih je probati, vidjela sam da je popularna

    ОдговориИзбриши
  2. Koristim je oko šest meseci i prezadovoljna sam! Imam jako dugu i gustu kosu čije češljanje mi je godinama stvaralo muke. :)

    ОдговориИзбриши
  3. Imam Makadamiju već nekih godinu dana, ali bih i ovu probala...čisto radi upoređivanja. :)

    ОдговориИзбриши
  4. Koristim makadamiju jako me zanima kakva je ova, kad bih znala da je bolja
    kupila bih je tj da je probam!

    ОдговориИзбриши
  5. Koristim makadamiju jako me zanima kakva je ova, kad bih znala da je bolja
    kupila bih je tj da je probam!

    ОдговориИзбриши
  6. Ja imam problem sa krajevima kose koji se mrse(jer jos uvek imam ostece ostatke od promene boje kose, kosa nije dovoljno duga da bi ih skratila)i koristim cesalj sa sirokim zupcima,. Valjda bi miova cetka bila od pomoci

    ОдговориИзбриши
  7. Kako da poruchim chetku, poshto ja sam iz Makedonije, a kod nas je nema?

    ОдговориИзбриши

Hvala što komentarišete <3!

popstrap.com