Instagram


Претражи овај блог

четвртак, 17. децембар 2015.

Rebul Eau de Cologne

"Sveža letnja noć i kiša koja lagano gasi žeđ ispucale zemlje. Tihi šum kapi koje spiraju prašinu i nemilosrdnu žegu sa živog sveta. Svež povetarac koji nosi miris jasmina isprepletan svojstvenim svežim mirisom kiše. Čaroban trenutak kao iz "Priče iz 1001 noći". Zatvaram oči i prepuštam se magiji i igri prirode."


Čulna smo stvorenja, naše oči, uši, dodir, nos pomažu nam da stvorimo sliku sveta koji nas okružuje, pomažu nam da se sjedinimo i doživimo slike, ukuse i mirise na jedinstven način. Oči su ogledalo duše i pogled u svet, a ono prefinjenije - miris svojstven sofisticirani doživljaj. Dok vam ispisujem ove redove trudim se da vam kroz igru reči dočaram jedinstvenu harmoniju i sećanje na divnu letnju noć. A ono što joj je upravo davalo čar jeste žbun jasmina koji se prefinjeno, poput najnežnijeg stvorenja, kao da se grli - ljuljao na vetru. Biserne kapi kiše činile su da grozdovi belih cvetova izgledaju poput najgizdavijeg nakita. A onda, kao da se u toj noći rodila inspiracija za Rebul Jasmine Eau de Cologne Spray, iako za sobom nosi tradiciju dužu od veka, tačnije od 1895 god.


Prvi pogled na pakovanje odaje utisak skromnosti i svedenosti, a sa sobom nosi priču kao inspiraciju nastanka navedene mirisne note. Pakovanje je izrađeno od čvrstog, mat kartona, gde se pored jedne interesantne priče nalaze i lista sastojaka i hologram na poklopcu. Standardno pakovanje od 100 ml izrađeno je od providnog sjajnog stakla, etiketom koja prati spoljašnji dizajn pakovanja a nanosi se uz pomoć rasprašivača. Pumpica je izrađena od metala, kvalitetna je i uz pomoć blagog pritiska savršeno rasprašuje proizvod. 


Miris ove kolonjske vode prilikom nanošenja intenzivno je cvetan a osećaj je kao da ispred sebe imam buket sveže ubranog jasmina, mog omiljenog cveća. Nakon nekog vremena, na površinu "izbijaju" nežne note ilang - ilanga, puderastog božura i belog mošusa. Pravi ženstveni, cvetni miris. Što se trajnosti tiče, pristojnog je roka. Stekla sam utisak da s vremenom dominantna nota jasmina "bledi" te da iznad navedene stiču "ravnopravnost". Miris jasmina je i dalje tu ali slabijeg intenziteta i "razblažen" pratećim notama.

Ukoliko ne volite intenzivne cvetne mirise, onda vam mogu preporučiti sledeće:


GREEN TEA kolonjsku vodu dobila sam u manjem, rekla bih putnom pakovanju i zapremine je 30ml. Nema rasprašivač već običan plastični poklopac kao što je recimo kod losiona/gelova za tuširanje ali ne predstavlja nikakav nesostatak već je moguće sasvim kontrolisano nanositi proizvod. Što se mirisne note tiče, ima u sebi tu neku mrvicu gorčine zelenog čaja ali bih ga svrstala u grupu mirisa sa prisutnom notom belog mošusa i trunčicom citrusa. Više o njoj pročitejte kod Mirne - Rebul Green Tea Eau de Cologne Spray.FIG BLOSSOM ili smokva je za mene najveće iznenađenje. Kod nekih sprejeva koje sam kupovala ta neka nota smokve bila nekako bljutava, vodenasta ni tamo ni vamo. A kombinacija nota u ovoj kolonjskoj vodi je nešto izuzetno! Diskretan, slatkast, prijatan ni malo napadan miris. Detaljnije o njoj je pisala Tijana - Rebul Fig Blossom Eau de Cologne Spray.


LIME ili limetu bih opisala kao osvežavajuć citrusni miris sa trunčicom gorčine koja meni lično ne prija. Više mi je za letnje dane.

Naredne note namenjene su jačem polu a radi se o:DARK SPICE bih mogla svrstati u neku drvenasto - slatkastu kategoriju mirisa. Mislim da nasećam notu sandalovine i još nečeg drvenastog a sve to začinjeno je cimetom. E sad, miris je pun pogodak, lep, muževan idealan za ovo vreme.


AQUA kolonjska voda miriše nekako osvežavajuće i čisto, mirisnu notu bih opisala kao osvežavajuće vodenastu i mislim da je više za neki letnji period.

Konačan zaključak bi bio da po ceni od 600-700 din možete dobiti proizvod solidnog kvaliteta. Note su po mom mišljenju prirodne i prate naziv koji nose a odabir je samo na vama. Ukoliko volite jake, cvetne mirise onda je za vas Jasmin, ukoliko ste ljubitelj nežnijih, slatkastijih nota odaberite Fig Blossom, ako ste više za neki oštriji a citrusni miris sa daškom svežine za vas je Green Tea a ljubiteljima intenzivnih citrusnih mirisa sa trunkom gorčine od srca preporučijem Lime. Poded navedenih, tu su i mandarina koju bih jako volela da probam, lavanda koja bi se sigurno svidela mojoj mami i Ice - još jedna mirisna nota za muškarce. O ukusima se ne raspravlja te vama ostavljam završnu reč i konačan sud o njima. Ukoliko ste probali, volela bih da podelite svoje utiske o Rebul mirisnim notama sa mnom.

Rebul Eau de Cologne možete nabaviti u lokarnim parfimerijama a generalni uvoznik za Srbiju je LECO distribucija kozmetike. Na njihovom sajtu - leco.rs možete videti celokupni asortiman proizvoda koji nude, dok se na njihovoj facebook stranici - Leco  možete informisati o najnovijim proizvodima, akcijskim ponudama i nagradnim igrama. Ne zaboravite da ih zapratite i na Instagramu gde je u toku nagradna igra. 

*PR proizvod

Hvala na čitanju! <3


3 коментара :

  1. Obožavam miris Jasmina... Ovo zvuči predobro :-)

    ОдговориИзбриши
  2. Slažem se sa tobom da je jasmin malo jači i intenzivniji, što je dobro jer ih ima za svačiji ukus, dobro je dok možemo da biramo. Meni je smokvica favorit, baš su potrefili moj ukus sa tom mirisnom notom :)

    ОдговориИзбриши

Hvala što komentarišete <3!

popstrap.com