Instagram

Претражи овај блог

среда, 21. октобар 2015.

Čišćenje kože - saveti i trikovi

Čišćenje je korak kojim započinje ceo proces nege kože lica, pa zbog toga predstavlja jednu od najbitnijih stavki kada je nega u pitanju. Pravilnim odabirom proizvoda za čišćenje već ste korak bliže lepoj i negovanoj koži. Pogledajte moje top savete i trikove.

Izvor

Uvek birajte proizvode koji su uskladu sa tipom ( i potrebama) vaše kože 

Jako je bitno da osluškujete svoju kožu. Odredite svoj tip kože i u zavisnosti od potreba koje ima - pružite joj odgovarajuću negu. Važnu stvar je potrebno naglasiti - jedno je tip, a drugo stanje vaše kože. Promenom godišnjih doba i vremenskih uslova menja se i vaša koža tako da nekada, iako vam je koža normalna ili recimo mešovita, može postati dehidrirana pa to zahteva blažu i hranljivu negu ili se može pojačano mastiti, što takođe zahteva nežnu ali "pročišćujuću" negu, odnosno proizvode koji dubinski čiste kožu a pritom je ne isušuju. Ukoliko imate mešovitu kožu - pravo rešenje za vas je MULTIMASKING. 



Budite redovni

Ponavljanje je majka uspeha, a kada je nega u pitanju to je put ka lepoti. Čišćenje kože je obavezan korak koji morate svakodnevno staviti na svoju "To Do" listu. Iako su vam na kraju dana samo krevet, jastuk i dobar san u glavi, poštujte svoju kožu a ona će vam biti zahvalna.

Izvor: http://www.sensa.si/

Poštujte korake

Kada je čišćenje kože na kraju dana u pitanju, postoji pravilo kojeg se lično obavezno pridržavam. Ceo proces započinjem skidanjem šminke miceralnom vodom ili sredstvom koje je tome namenjeno, zatim sledi umivanje penušavim sredstvom, nanošenje tonika, seruma i  kreme. Dva puta nedeljno odradim tretman lica koji uključuje korišćenje pilinga i maske a više o tome možete pročitati OVDE.


Voda  

Temperatura vode ima veliki uticaj na kožu. Uvek lice umivajte mlakom vodom jer vrela voda može učiniti da se suva koža još više isuši. Prilikom umivanja, jako je bitno da proces započnete mlakom vodom kako biste otvorili pore i omogućili sredstvu za čišćenje da dobro odradi svoj posao, ispiranje sredstva započnite mlakom a završite hladnom vodom da biste pore zatvorili. Takođe, umivanje naizmenično mlakom i hladnom vodom pozitivno utiče na cirkulaciju i tonus kože. 

Izvor: http://zena.tvbest.rs/

Izbegavajte alkohole i još...

Nisam stručnjak niti farmaceut po zanimanju, takođe se ne razumem u sastojke koji ulaze u sastav sredstava za ćišćenje lica, ali meni lično smetaju 2 stvari: alkoholi i sapuni. Alkohol je bio prisutan u predhodnom toniku za lice koji sam koristila a ono što sam primetila jeste da me koža nakon njega zateže i da se pojačano isušuje, čak i oni delovi lica koji su skoni mašnjenju da bi se kroz neko vreme baš ti delovi lica na kojima osećam najviše zatezanja prosijali. Alkohol dakle uklanja sav sebum i kožu dovodi do stanja u kome ona teži da se vrati u prirodno stanje pa na taj način izaziva kontra efekat. Sapuni u sredstvima za umivanje i sami sapuni za lice mi nikada nisu prijali, ali to ne znači da neće prijati nekom drugom. Sapuni imaju isti efekat na moju kožu kao i alkoholi.


Korisite pomagala

Kako biste što bolje očistili pore, koristite pomagala. Na tržištu se mogu pronaći različiti jastučići, četke, sunđeri i električne spravice koje će vam pomoći da savršeno očistite kožu. Asortiman i cene su različiti ali se za svakoga može naći po nešto. Moj favorit i omiljeno pomagalo za čišćenje lica nalazi se OVDE.



Ne budite agresivni

Ukoliko imate problem sa mitiserima / aknama, nikako ne primenjujte ekstremne metode kao  što je ceđenje i sl. A ukoliko ste već u nameri da to uradite - javite se dermatologu ili kozmetičaru koji će obaviti posao sa najmanje štete. Takođe, pisala sam post: Mitiseri - kako sprečiti, kako lečiti pa možete pročitati moje metode.


Ipak dermatolog najbolje zna...

Navedene informacije su iz ličnog iskustva. Ne treba raditi ništa na svoju ruku, pa ukoliko niste sigurni što se određenog kozmetičkog tretmana / preparata tiče najbolje je da se obratite stručnom licu.

Izvor: http://kobieta.onet.pl/



U okviru ovog posta kroz jednostavne korake prenela sam vam svoju filozofiju čišćenja lica. Da li vam se dopao ovaj post i da li želite da u nekom od narednih postova čitate detaljnije o tonicima, miceralnim vodama, pilinzima i maskama za lice? 


9 коментара :

Hvala što komentarišete <3!

popstrap.com