Instagram

Претражи овај блог

четвртак, 13. август 2015.

Šta je to MULTIMASKING?

Prilikom odabira proizvoda za negu lica uvek se vodimo "dijagnoziranim" tipom kože pa tako biramo i proizvode namenjene određenom tipu. Međutim, šta ako je našoj koži potrebno nešto više? Šta ako naši obrazi vape za hidratacijom a T zona zahteva čišćenje? Kako onda pronaći rešenje za oba problema? Isprobajte MULTIMASKING.



Kako sam naziv ove metode kaže, radi se o tome da u zavisnosti od potreba određenih delova lica kombinujemo više  maski u cilju zadovoljenja tih potreba, koje se najčešće svode na čišćenje, hidrataciju i anti-aging.

Na fotografiji iznad prikazan je jedan od mogućih načina upotrebe maski za lice -

ZONA 1- Rešite se masne T zone. 
ZONA 2 - Negujte svoje okoloočno područje
ZONA 3- Rešite se akni / mitisera  
ZONA 4- Ne zaboravite na vrat i rešite se suvih obraza

Kako sam i sama vlasnica zahtevnije kože  lica - mešovite, odavno praktikujem ovaj način upotrebe maski, ali do pre nekoliko dana nisam bila sigurna kako bih ovu metodu nazvala. Moj odabir maski je skromniji i one koje obično koristim za negu kože su maske koje su namenjene čišćenju i osvežavanju kože / hidrataciji. 



Trenutno za čišćenje kože koristim Freeman glinenu masku za lice sa asai bobicama i antioksidantima, o kojoj sam više pisala ovde. Tada sam se ujedno i prvi put susrela sa Freeman kozmetikom, a kako su iskustva bila jako pozitivna, upravo se ova maska našla na rođendanskoj listi želja, pa sam je pre nekoliko dana skinula sa iste i poručila  po ceni od 490 din sa sajta Kozmetika Teatar Freeman. Nanosim je na bradu, područje oko nosa i čelu. Za deo lica kome je potredno osveženje i hidratacija, trenutno koristim Yves Rocher gel masku za lice koja  pristojno radi svoj posao ali sam u potrazi za još nekom, pa ukoliko imate neki predlog, ostavite mi u komentaru ispod posta. Nju koristim na obrazima. Do pre nekoliko nedelja posedovala sam i Puraderm masku za okoloočno područje koja se super uklapala u ceo koncept i koju trenutno nemam ali je poručena i uskoro stiže na moju adresu.



Dakle,  drage moje,  negujte vašu kožu, budite kreativne u kombinovanju i igrajte se maskama za lice. Trendovi u nezi koji dolaze su sve zabavniji i daju nam sve više slobode, iskoristite ih i zabavite se. 

Šta mislite o Multimaskingu? Koja vam je omiljena kombinacija maski za lice?

Hvala na čitanju! <3

16 коментара :

  1. Ovo je fenomenalna ideja. :)
    Definitivno ću ovo isprobati, a nekako je logično da, pogotovo kod mešovite kože, lice traži drugačiju negu na različitim mestima.
    Odličan post, baš volim tvoj blog, svašta nešto naučim kod tebe <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno na lepim rečima, draga <3 Upravo su mi takvi komentari, naročito od kolegenica i čitateljki motivacija i veliki pokretač <3 Još jednom mnogo hvala <3

      Избриши
  2. Bas super ideja :D i ja imam zahtevnu kozu i moracu da probam :) <3

    ОдговориИзбриши
  3. Nisam znala da se ovo tako zove, ali čisto prateći potrebe moje mješovite kože lica, već godinama prakticiram korištenje različitih maski za različita područja lica

    ОдговориИзбриши
  4. Tako jednostavna ideja, ali nikad mi ne bi pala na pamet. Super post!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mnogo ti hvala Jelena <3 Sada uživaj u mackanju i isprobavanju svih maski koje imaš :)

      Избриши
  5. Odlican post! Nisam do sad kombinovala maske, ali cu morati da probam. Inace imam suvu kozu, zimi mi je ranije i celo i nos znalo da se isusi i peruta, ali leti mi koza postane vise mesovita, T zona, narocito nos bude masniji, tako da cu ovo definitivno morati da probam. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Probaj obavezno, verujem da će ti jako prijati :) Ukoliko želiš, možeš podeliti svoje utiske i odabir sa nama <3

      Избриши
  6. Moram da kazem da sam odusevljena postom!Tako logicno,a nikad mi nije palo napamet :o Narocito za moju masnu kozu,ali zimi sklonu isusivanju i pojavi suhih,perutavih pecata! Hvala ti :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Najpre Ivana, mnogo ti hvala <3 Uživaj u multimaskingu i očekujem utiske :) Sada imaš razlog da sve maske koristiš istovremeno :D

      Избриши
  7. I ja nisam znala da ovo ima naziv i mislila sam da to skoro niko ne radi...osim mene. :D
    Odavno praktikujem ovakav nacin upotrebe maski, jer imam mesovitu kozu. A jedno vreme su mi obrazi bili izrazito suvi sa ispucalim kapilarima na jagodicama, tako da takvoj kozi nikako nisu mogle prijati jace maske, koje su bile pravi izbor za moju izrazito masnu T zonu.

    ОдговориИзбриши
  8. Citala sam nedavno o tome negde i mislim da je odlicna ideja, ne znam kako mi nije palo na pamet do sada, ali se secam da sam pre jedno 10 godina, kada mi je bila mnogo masnija T zona, na nju stavljala Normaderm Vichy, a okolo neku drugu hranljiviju i masnu kremu, i prijalo mi je. Zato mislim da je ideja dobra

    ОдговориИзбриши

Hvala što komentarišete <3!

popstrap.com