Instagram

Претражи овај блог

недеља, 9. август 2015.

Farmona - Tutti Frutti piling za telo & Natural Care krema za stopala

Farmona je poljska firma koja se bavi proizvodnjom kozmetike. Osnovana je 1997. god. u Krakovu, a poslovna filozofija kompanije predstavlja kombinaciju poslednjih kozmetoloških otkrića i moć prirodnih, biljnih, sastojaka. Nudi široku liniju proizvoda za negu lica i tela, kao i dekorativnu kozmetiku, a ono o čemu ćete danas čitati jeste piling za telo - višnja i ribizla iz Tutti Frutti kolekcije i antiperspirantna krema za stopala uz Herbal Care linije.



"Farmona Tutti Frutti kolekcija- Voćni užitak koji pleni čula i telo. Divni voćni proizvodi za negu tela sa jedinstvenim osobinama sočnih i svežih mirisa. Bogastvo aktivnih sastojaka brine o Vašoj koži i širi jedinstven miris koji podstiče pozitivnu energiju, radost i dobro raspoloženje." (izvor)



Ovaj piling ima preslatko pakovanje! Nekako je skroz mini i slatko sa svojih 120ml, sa lepom etiketom začinjenom voćkicama. Ovako, na prvi pogled mi lici na smuti :D. Miris mu je baš lep i voćkast, gde mi se čini da preovladava višnja. Srednje je gustine, jarko crven i prepun piling čestica koje su gusto i lepo rasporedjene. Na oko me podsećaju na sitnije i krupnije kristale šećera.


Utrljavanjem u kožu boja se gubi, a piling koji pružaju baš prija. Za celo telo je potrebna mala količina proizvoda. Miris nije intenzivan, što je velika šteta jer zaista prelepo miriše u bočici, skroz je onako juicy i osvežavajuć. Nakon ispiranja, koza je glatka i mekana. Nije ni previše grub niti previše nežan, ja bih mogla da ga koristim svakodnevno. Pored lepog mirisa i finog pilinga, jedini minus koji bih dala ovom proizvodu a što je šteta jeste to što se miris ne zadržava.

LISTA SASTOJAKA: 

Aqua (water), Sodium laureth sulfate, Acrylates copolymer, Cocamidopropyl betaine, Polyurethane, Glycerin, Polysorbate 20, Simmondsia chinensis (jojoba) seed powder, Xanthan gum, Sodium chloride, Disodium edta, Sodium hydroxide, Parfum (fragrance), Benzyl alcohol, Coumarin, Eugenol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Dmdm-hydantoin, CI 16255, CI 14720, CI 42090.



"Herbal Care linija proizvoda inspirisana je bogastvom prirode. Na bazi prirodnih biljnih ekstrataka, bez parabena, mineralnih ulja, veštačkih boja i alkohola. Za one koji cene zdravlje i prirodnu lepotu."



Ovo je linija proizvoda koja će se naročito dopasti osobama koje preferiraju prirodnu kozmetiku jer je formulisana sa 0% parabena. Namenjena je sprečavanju znojenja stopala i neutralisanju neprijatnih mirisa. Tubica zapremine 100 ml je izrađena od mekane sjajne plastike, a poklopac sa "klik" mehanizmom je logično od čvršćeg materijala.  Što se strukture ovog proizvoda tice, ona je nešto između kreme i gela, mlečno bele boje. Miris je skroz neutralan, sa mrvom mente. Prilikom utrljavanja u stopala se brzo upija, a ono što može da se desi jeste da se krema "zamazuje" - kao kada nanosite puder na lice pa ostaju tragovi gde ste prošli četkom / rukom tako vam se može desiti i sa ovom kremom jer dok se ne upije krema ostavlja neki beličasti trag. 


Nakon što se upije, skoro da nema nekog posebnog osećaja na stopalima, kao kod npr nekih krema koje stopala ostavljaju svilenkastim i glatkim ( onaj glicerinski sloj ) - što mi je bas iritantno kada se spremam za grad pa kada obujem papuče / sandale a noga klizi i sva prašina se nalepi na stopala. E sa ovom kremom nećete imati takvih problema, tu nije zakazala. Što se sprečavanja znojenja i neprijatnih mirisa tiče, mislim da nisam neko ko to može najbolje proceniti jer inače nemam taj problem a leto je godišnje doba koje preživljavam isključivo u papučama i sandalama.



LISTA SASTOJAKA:
Aqua (Water), Aluminum Chlorohydrate, PEG-100 Stearate, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol, Glycerin, Dimethicone, Salvia Officinalis (Sage) Herb Extract, Alcohol Denat., Sulfur, PEG-30 Castor Oil, Menthol, Inulin, Propylene Glycol, Diazolidinyl Urea, Iodopropynyl Butylcarbamate, Parfum (Fragrance), Citral, Hexyl Cinnamal, Limonene.

Generalni uvoznik Farmona proizvoda za Srbiju je Trade Express, na cijem sajtu mozete pogledati i proizvode drugih brendova čiji su zastupnici, dok na Farmona Srbija facebook stranici možete biti u toku sa najnovijim akcijskim ponudama i snizenjima.

Da li ste probali nesto iz Farmona asortimana?

Hvala na čitanju! <3

*PR proizvod

10 коментара :

  1. Svidja mi se sto krema za stopala ne sadrzi paraben, ali bih radije nabavila piling za telo. :) Vec merkam Farmona proizvode, ali prosto ne znam sta bih najradije isprobala... :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Isprobaj piling, meni je baš super :) Videla sam da imaju i kreme za ruke sa mirisom slatkiša, to je ono što ću ja sledeće odabrati :).

      Избриши
  2. Kod nas su samo dostupni gel za tuširanje i krema za tijelo, a više bih voljela da je umjesto gela dostupan piling :) Posebno jer si navela da se može svakodnevno koristiti.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uživaj u mazalici za telo, a iskreno se nadam da će kod vas uskoto proširiti asortiman :).

      Избриши
  3. Ufff, posebnu paznju mi privlaci ovaj piling, bas izgleda super :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Izgleda super i efekat je super :) Ukoliko budeš u prilici, obavezno probaj :)

      Избриши
  4. Nisam ovo do sada videla ali si me bas zainteresovala :) <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Novo je na našem tržištu, a od skoro je dostupno u DMu. Trk tamo po piling :)!

      Избриши
  5. Ja sam se zaljubila u njihove proizvode, pristupačni su, a fenomenalni :)
    Odlične fotografije i post <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mnogo ti hvala <3 Mogu se složiti s tobom, proizvodi imaju super slatka pakovanja a dopada mi se i kvalitet :)

      Избриши

Hvala što komentarišete <3!

popstrap.com