Instagram

Претражи овај блог

понедељак, 3. август 2015.

Essence I Love Stage baza za senku

Osnovni i prvi korak svakog rituala ulepšavanja jeste dobra priprema.  Kako je koži lica neophodna dobra priprema pre nanošenja korektora i pudera da bi vaš ten izgledao besprekorno,  tako je i vašim očima potrebna priprema pre nanošenja senke.  Bazama za senke se zasigurno poklanja više pažnje u odnosu na neki predhodni period jer verujem da dobra većina vas traži inspiracije za razne lookove na YouTube - u pa ste se i vi verovatno prateći šta to te krasne dame rade zapitale šta to nanose na kapke pre senke pa to izgleda tako lepo.  E tako sam se i ja pre jedno 2 - 3 godine gledajući videe zainteresovala za ovaj proizvod i nakon istraživanja na netu odlučila da kupim jedan...


U startu sam mislila da to nije baš pristupačan proizvod,  ali je ponuda sve bogatija pa su tako i cene šarene,  od 350 dinara pa naviše.  Prva baza za senku koju sam imala bila je iz Avona, pa sam nakon nje isprobala i ovu.  E sad,  koja je namena baze?  Baza za senku,  kao što sam naziv kaže služi kao podloga za nanošenje šminke na kapak.  Baza ujednačava boju kapka,  prekriva nedostatke i već samim nanošenjem kapci izgledaju lepše. Prilikom nanošenja senke,  baza omogućava da se senka ravnomernije nanese,  da se lakše mešaju boje i da senku "drži"  za kapak kako bi se povećao i intenzitet a i trajnost boje.

Essence baza za senku dolazi u praktičnom staklenom pakovanju,  zapremine je 4 ml i može se nabaviti po ceni od oko 350 din.  Pakovanje ima lep sunđerast aplikator koji me podseća na aplikator sjaja za usne i super je za nanošenje baze na kapak,  ne treba vam dodatna četkica. Struktura baze je poput tečnog korektora.  Nakon nanošenja baze na kapak,  razmazujem je prstom jer mi se taj metod nanošenja učinio najboljim.  Samim aplikatorom se baza gomila,  četkicom za korektor mi se nanosi neravnomerno a prstom baš kako treba. 


Kako puderi imaju podton,  mogla bih da kažem da ga i ova baza ima.  Podton je žut i lepo se stapa sa tenom.  Tokom zimskih meseci sam izrazito svetle puti ali mi to ne predstavlja problem -  baš zbog utrljavanja prstom,  jer na kapak ostane baš koliko treba dok se višak odstrani.  Završnica je niti mat, niti sjajna, na kapku izgleda skroz neprimetno, prirodno. Prekrivanje koje ima bih mogla da uporedim sa prekrivnom moći BB kreme. Primetila sam da je nanošenje i mešanje senki dosta lakše i glatko,  da je boja koja se nanosi ravnomerna i da se lakše nagodrađuje i blenda. Takođe da su boje nešto intenzivnije i šminka duže traje. Što se blendanja tiče,  to naravno dosta zavisi i od same senke jer neke jednostavno ne žele da sarađuju,  ali baza je svakako dobar posrednik i olakšava posao.  Kako su mi kapci suvi svakodnevno koristim kremu za okoloično područje,  pa i pre nanošenja baze.  Ukoliko imate masne kapke,  krema vam možda nije potrebna već će sama baza biti dovoljna.


Za cenu od oko 350 dinara dobijate proizvod koji po meni vredi mnogo više.  Tih 4 ml trošim već nekoliko meseci i tek sam potrošila nešto više do pola jer je zaista mala količina potrebna da bi se pokrio kapak.  Zadovljna sam i samim pakovanjem jer aplikator omogućava nanošenje bez dodatnih alata, mada bi mu možda jedini nedostatak bio to što je teško dopreti do preostalog proizvoda kada je već na izmaku, kao recimo kod sjajeva za usne. Trajanje šminke je duže,  a evo kako deluje na pigmentovanost:

Levo  sa bazom, desno bez baze.


I kako vam se čini?  Da li ste je probale?

Hvala na čitanju!  <3 

25 коментара :

  1. Ovu bazu odavno gledam i ne znam zašto je nikada nisam kupila. Koristim onu iz Avona, a čim je potrošim isprobaću i ovu. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imam ja i Avonovu, koristim i nju uporedo i mogu ti reći da se razlikuju :) Avon mi je kremastija od ove i teže se razmazuje dok je ova po tom pitanju, čini mi se bolja - verovatno zbog strukture:) Mislim da će ti se i ova dopasti, javi utiske :)

      Избриши
  2. Ja već treće pakiranje koristim, mislim da to sve govori :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kada nađem nešto što mi odgovara - ni ja ne volim da menjam :) Drago mi je što se i kod tebe lepo pokazala :)

      Избриши
  3. Ja je imam,i bas sam zadovoljna,i kvalitetom,i cenom,pakovanjem :-)

    ОдговориИзбриши
  4. Imam ovu bazu i kad mi zatreba u retkim prilikama jako dobro odradi svoj posao a bila je smešne cene :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa da, i mene je iznenadila cena :) Eto, još jedan dokaz da nije samo ono što je skupo dobro :) Drago mi je što si i ti zadovoljna <3

      Избриши
  5. Ja generalno volim ovakve aplikatore, mada kao sto neko reče može se desiti da se njime ne izvuče sav proizvod iz tube. No bilo kako bilo, merkam ovu bazu, iako ranije nisam ni obraćala pažnje na baze za senke, sve nešto kao 'bacanje para'. Ali sada svakako verujem da mi je potrebna! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja sam tako mislila, dok nisam prelomila :D I sad bukvalno ne umem da se šminkam bez baze - sa bazom je šminka i intenzivnja a i tranija :). Ukoliko se odlučiš za kupovinu, volela bih da mi se javiš sa utiscima, ili ovde ili na mail, inbox stranice :).

      Избриши
  6. Nisam probala ovu jer sam zaljubljena dugo u Avonovu ali čim potrošim probaću ovu :) <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Koristim i ja Avonovu, ona mi je baš kremasta, a ova neko čini mi se lakša. Probaj i naravno, očekujem utiske :)

      Избриши
  7. Hvala na ovome postu, super što sam na njega naišla! Vidjela sam ovaj proizvod na policama i htjela sam ga kupiti jer nemam nijedan primer za sjenila. Iako nije skup, nisam ga mislila kupovati dok kod nekoga ne pročitam recenziju da bezveze ne bacam novac. Sada znam da ću ga kupiti. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Epa baš mi je drago što sam uspela da ti pomognem :)! Ukoliko se odlučiš za kupovinu, volela bih da mi preneseš utiske :)

      Избриши
  8. Nisam probala ovu bazu, nisam veliki ljubitelj baza generalno. Volim da gubim vreme kada šminkam oči, odnosno obožavam da cifram, a sa većinom baza koje sam ja probala mora da se radi brzo. Naravno, kada nam je potrebno da šminka traje ceo dan baza je must have, a povoljne alternative su uvek dobro došla preporuka :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slažem se Maro :). Kao povoljna alternativa, pored ove preporučujem ti i Avonovu - ona je više krem baza, dok je ova Essence ima više strukturu kao korektor, pa šta više voliš <3

      Избриши
  9. Posle Avonove baze (kojom sam odusevljena) kupila sam ovu, procitavsi nekoliko recenzija pre toga. Lepo si je opisala, sve je tako kako si rekla :). Mala (i jedina) zamerka ide tome sto je malo masnija, bar za moje kapke, ali nista neresivo :). Kristina

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja pored ove koristim Avonovu bazu. Dopada mi se, ali uvek postoji ono ALI :D Kada sam već pri kraju sa korišćenjem desi se da mi se loše nanosi, prave se "ljuspice" - ako znaš na šta mislim, i to ne uvek već samo ponekad. Da li se i tebi to možda dešavalo? Meni su kapci suvi tako da mi je ova Essence super.

      Избриши
    2. Nije mi se to desavalo sa Avonovom, bila mi je dobra do samog kraja. A kapci mi nisu ni suvi ni masni ali Essence mi je ipak masnija baza. Kristina

      Избриши
    3. MIslim da nisi jedina koja je imala taj problem sa Essence, čitala sam kod nekih kolegenica da su imale isti problem. A za Avonovu bazu predpostavljam da se malo zasušila jer se ne šminkam često :D

      Избриши
  10. Isprobala sam je i dopadala mi se, ali isprobala sam neke mnogo bolje baze, tako da mi je ova skroz zapostavljena :)

    ОдговориИзбриши
  11. I ja da se oglasim da koristim Avonovu bazu :D
    Inače sam ovu merkala u Liliju, mada mi za sada nije potrebna. Ali znatiželja je čudo, sigurno ću je probati. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Čitaćete uskoro i o Avonovoj bazi, vidim da vas ima puno i baš bih volela da je pošteno iskomentarišemo i da svako iznese svoje utiske :)

      Избриши
  12. Djurdja Oriflame_porudzbina15. август 2015. 12:24

    Imam ga dugo i secam se da mu je bila povoljna cena,to je inace i prva podloga koju sam ja probala Koristim ga za uvece kad mi treba da malo zadrzi sminku...Sto se tice dnevne varijante definitivno mi ne odgovara,imam jako masnu kozu,tako da cu morati da potrazim nesto drugo,ali za uvece moze da posluci na par sati. Tako da probajte 😉

    ОдговориИзбриши
  13. Mozes li mi molim te reci, ili bilo ko ako zna, koliko ml sadrzi Avon baza? Unapred hvala :)

    ОдговориИзбриши

Hvala što komentarišete <3!

popstrap.com