Instagram

Претражи овај блог

четвртак, 27. август 2015.

BURRA prirodni mineralni dezadorans bez aluminijuma

Nakon ne tako prijatnog iskustva koje sam imala zbog upotrebe antiperspirantnih dezadoransiasa, odlučila sam da ću ubuduće koristiti zdravije varijante  koje ne remete prirodnu regulaciju telesne temperature, a to se svakako odnosi na znojenje i upotrebu dezadoranasa bez aluminijumovih soli. Iako je mnogo pobornika upotrebe klasičnih dezadoranasa koji sadrže Al soli, za koje ne postoji naučna studija koja nam govori o štetnosti istog, zašto bi iko, na bilo koji način remetio  ravnotežu svog organizma u zamenu za suv pazuh? Aluminujumske soli u dezadoransima imaju zadatak da spreče znojenje na taj način što stvaraju gelaste čepiće koji sprečavaju da se toksini i ostali produkti metabolizma izbace iz organizma putem znojenja pa se na taj način talože i opterečuju limfne čvorove, što može za posledicu imati upale i različite zdravstvene probleme. Da ne bih dužila, u ovom postu - Antiperspiranti i znojenje možete pročitati moje iskustvo za koje sam imala potrebu da ga podelim sa vama, a u nastavku ću vam preneti svoje utiske o jednom zdravom dezadoransu iz Burre.


Burra je od oktobra 2014. prisutna na našem tržištu. Bez agresivnih marketinških aktivnosti, pronašla je pravi put do svojih potrošača i to zahvaljujući samo kvalitetu i jedinstvenosti. Prvi proizvod na koji sam naišla i za koji sam čula bio je upravo ovaj zdravi dezadorans, koji su mi preporučile čitateljke a u čiju preporuku ja nisam sumnjala. Na njihovoj facebook stranici sam se bliže upoznala sa samim brendom i asortimanom koji nude, a predstavnici kompanije su mi poklonili upravo ovaj dezadorans i nekoliko testera BB kreme, dnevne i noćne kreme i losiona za sunčanje.


  • sa ekstraktima aloje, krastavca i hamamelisa
  • bez parabena, alkohola, propilen glikola i aluminijuma.
  • Dezadorans dolazi u plasičnom roolon pakovanju, zapremine je 50 ml i diskretnog dizajna. Na pakovanju su jasno naznačene karakteristike, kao i sam sastav koji me je najviše zanteresovao i koji sam prvo čekirala kada mi je proizvod stigao.

    Evo cele liste:


    Moje oduševljenje navodima nije izostalo, ali ništa dok se ne potvrdi u praksi. 

    Sam dezadorans ima slatkast miris koji me podseća na kombinaciju ananasa i dinje. Stuktura mu je za takvu vrstu proizvoda uobičajena, po mom mišljenju možda čak i malo ređa. Dezadorans upotrebljavam odmah nakon tuširanja i ukanjanja dlaka i kako ne sadrži alkohol, nema nikakvog peckanja i iritacija, prema osetljivoj koži pazuha je jako nežan. Prilikom nanošenja potrebna su samo dva poteza ( bar ga ja tako nanosim - gore - dole ) i to mi je sasvim dovoljno. Potrebno je da se malo sačeka kako bi se dezadorans upio, dok se ne upije malo je lepljiv. Ponekad kada nisam u situaciji da čekam potpuno upijanje, kada obučem majicu nema nikakvih tragova. Ono što verovatno većinu vas interesuje - ne ostavlja tragove na crnoj i garderobi u boji, a kako je bela najmanje zastupljena kod mene za to vam ne mogu reći.


    Kako se radi o zdravom dezadoransu, on svakako neće sprečiti znojenje i neće vam pazuh biti suv ali će svakako sprečiti neprijatne mirise. Dezadorans je prošao 2 ekstrema testa: put za Leskovac na temperaturi od oko 40 C i treninge u teretani. U oba slučaja sam dezadorans nanela odmah nakon tuširanja. U oba slučaja je nakon nešto više od 2 h vožnje i sat vremena kardio treninga dezadorans ispunio moja očekivanja - pazuh jeste bio mokar, kao i majice koje su mogle da se cede ali neprijatnog mirisa nije bilo. 


    Ovaj dezadorans preporučujem svima jer predstavlja zdraviju verziju antiperspiranta a svi znamo koliko je zdravlje bitno. Iako nisam opredeljena isključivo za korišćenje prirodne kozmetike, svaki korak, pa čak i najmanji je korak više i korak bliže nekim zdravijim navikama. 

    Pored ovog dezadoransa, želim da iznesem ukratko i utiske o Burra BB kremi koju sam takođe bila u prilici da isprobam. Na prvi pogled, prilikom doziranja krema me podseća na najobičniju kremu za lice sa nekim sitnim sferama. Međutim, kako se krema utrljava u kožu, tako dobija upravo boju koja je najsličnija boji vašeg tena. Probala sam light i medium nijansu, sa obe sam zadovoljna i obe su mi lepo legle. Prekrivna moć se ne razlikuje od prekrivne moći drugih BB krema. Iako se navodi na je namenjena svim tipovima kože, po mom skromnom mišljenu možda ne bi prijala osobama koje imaju masnu kožu, ali svakakom slučaju bih vam preporučila da potražite tester i vidite o kakvoj vam strukturi pričam :).

    Sve informacije o BURRA proizvodima, kao i kompletan asortiman možete pogledati na njihovom zvaničnom sajtu - ovde -, a na njihovoj facebook stranici možete biti u toku sa najnovijim programima promocije, popustima i savetima za negu kože. 

    Da li ste probale Burra proizvode? Kakva su vaša iskustva? 

    Hvala na čitanju! <3


    5 коментара :

    1. I'm in love ^_^ BB kremu koristim celo leto, imam mesovitu kozu i jako mi prija. U pocetku mi je trebalo vremena da se naviknem obzirom da jako brzo upija! Pre par dana sam iskoristila promociju u lokalnoj apoteci i kupila sam sve :D Izmedju ostalog i ovaj roll-on :) Trenutno sam na privikavanju :D Jako je cudno preci sa klasicnog dezodoransa na roll on pre svega. Ceo zivot se prskam :) Ali potpisujem svaku tvoju rec! Izuzetno je blag, nema iritacija, i mirise gotovo celog dana <3

      ОдговориИзбриши
    2. Nikad i ne ocekujem da spreci znojenje ali super je sto se ne osecaju neprijatni mirisi i sto nije pun hemije kao mnogi na trzistu.

      ОдговориИзбриши
    3. U potrazi sam za dobrim -zdravim- dezodoransom. Onaj koji sam probala me isprva odusevio, a onda se pokazalo da ne moze da izdrzi bas sve :(
      Ne volim rolone, ali bih rado probala ovaj.

      ОдговориИзбриши
    4. Ovaj dezodorans su delili letos uz neki casopis (Gloriu ili Story) i tad sam ga probala. Ostala sam prijatno iznenadjena ucinkom, jedino mi je smetalo sto nekako mnogo curi pri nanosenju, odn. mnogo ga izlazi i pazuh ostane puno vlazan. Sam dezodorans je skroz tecan, i kad se protrese cuje se muckanje sadrzaja, zato valjda i puno izlazi.Miris je vrlo prijatan i svez, meni najvise lici na dinju.

      ОдговориИзбриши

    Hvala što komentarišete <3!

    popstrap.com