Instagram

Претражи овај блог

недеља, 30. август 2015.

Avon baza za senku + poređenje sa Essence I Love Stage

Nakon recenzije Essence I Love Stage baze za senku, dosta vas je kao odgovor na pitanje o bazi koju koristi navelo upravo Avonovu bazu kao i to da bi ste voleli da pročitate nekoliko rečenica o njoj iz mog ugla i poređenje između navedene i Essence. Kakvi su moji utisci, kao i poređenje ove dve baze, pročitajte u nastavku.



Avonova baza za senku nižeg je cenovnog ranga i može se naći po ceni koja varira od 299 do 499 dinara. Iako se radi o proizvodu koji je cenovno jako pristupačan, moram pohvaliti samo pakovanje po kome bih mu ja, bez predhodne informacije dala veću cenovnu vrednost. Sama baza dolazi u jako lepoj staklenoj teglici finih i oblih linija sa sjajnim crnim poklopcem na kome je srebrnim slovima ispisano ime brenda. Sadrži 3g što izgleda jako malo, međutim kako je kremasta i lepo se razmazuje, potrajaće vam poprilično.  Teglica je zaštićena crnom sjajnom kartonskom kutijom na kojoj se nalaze sve neophodne informacije o proizvodu. Rok upotrebe proizvoda od dana otvaranja je 12 meseci.


Kako proizvod dolazi smešten u teglicu a uz njega ne dolazi aplikator ili četkica koju bi ste koristili za nanošenje, moja preporuka vam je Blush 12a četkica koju sam otkrila nedavno i koju ovako upotrebljavam. Naravno, bazu možete nanositi i prstima - kao što sam dok nisam otkrila ovu četkicu, ali mi je ovako dosta lakše i ne moram da kopam po njoj.



Baza je jako kremasta i lepo se nanosi i razmazuje. "Podton" baze je roze ka neutralnom i lepo se stapa sa bojom tena, a kao naziv nijanse navedena je Light Beige, iako je jedina dostupna u katalogu. Prilikom nanošenja, baza se lepo razmazuje i ima lepu prekrivnu moć - veću od  Essecne koja samo ujednači boju. Zavšnica koju pruža je mat. Kako je ova druga Avonova baza po redu koju trošim, moram da napomenem da mi se predhodna nakon nekoliko meseci, kada sam već bila pri kraju sa korišćenjem nanosila jako loše i u ljuspicama, nije više bila fina i kremasta već jako gusta.


Levo - bez baze, desno - sa bazom

Iako se radi o bazama koje su pristipačne i istog cenovnog ranga, prednost bih možda dala Avonovoj bazi, kojoj je jedini nedostatak samo pakovanje. Iako je pakovanje Essence baze praktičnije i lakše ju je aplikatorom naneti na kapak, ipak postoji potreba da se dodatno utrlja i lepo rasporedi prstom / četkicom. Između Avonove kremaste baze i Essence baze čija je struktura nešto ređa, poput tečnog korektora, prednost bih, kao i u odabiru većeg stepena prikrivanja dala Avonovoj kremastoj bazi. Što se tiče postojanosti  šminke, zadovoljna sam i jednim i drugim proizvodom.


Kakva su vaša iskustva sa Avonovom bazom?

Hvala na čitanju! <3


11 коментара :

  1. Nedavno sam baš bila u dm-u i htjela sam kupiti Essence bazu, ali nisam i možda bolje da nisam. Drago mi je da si usporedila ove dvije baze, onda bih mogla isprobati ovu Avon. Essence pakiranje je možda bolje, ali Avon pakiranje je isto kao i od NYX korektora kojeg sam potrošila i čuvam teglicu jer se nadam da ću ju moći za nešto iskoristiti! :D

    ОдговориИзбриши
  2. Ja bih prednost dala essence bazi, jer se avonova jako osusi, a tada i dodatno isusuje moje kapke i senke izgledaju smesno praskaste. Kao npr lice kada zacemetirate puderom u prahu, samo mnogo ociglednije. Moram naglasiti i to da imam suvu kozu lica, a i to da su me kapci malo peckali kada nanesem essence bazu, ali je ona do kraja radila svoj poso.

    ОдговориИзбриши
  3. Koristim je i mnogo sam zadovoljna :) imam je dugo i bas se sporo trosi :)

    ОдговориИзбриши
  4. Ja volim Avon bazu i za sada je ne bih menjala! Koristim je malo manje od godinu dana, iako je rok upotrebe upravo toliko, tekstura i miris se nisu promenili. Jos uvek je kremasta i lepo se razmazuje. Vodim racuna da ne bude predugo otvorena, pa pretpostavljam da se zbog toga nije osusila. Iako Essencova ima prakticniji aplikator, moram priznati da mi je Avonova cistija! Ja mini spatulicom uzimam potrebnu kolicinu i stavljam na kapke, operem posle svakog koriscenja, dok Essensova ide direktno na kapke i aplikator se onda vraca u bocicu. Poslednjih 6 meseci se svakodnevno sminkam zbog posla, i bez baze ne mogu ni da zamislim pocetak sminkanja :)

    ОдговориИзбриши
  5. Imam obje i obje su jako dobre-rade svoj posao (ne nakuplja se sjenilou pregibima i duze traje).Malu prednost dajem avonovoj jer mi je essence previse obojena pa kad stavljam svijetle sjene nekako mi umanji pigmentaciju sjenila,a avonova samo blago izjednaci boju kapka.Odlican post,draga Marija :)

    ОдговориИзбриши
  6. Koristim je skoro godinu dana i odusvljena sam istom! :)

    ОдговориИзбриши
  7. Ja jedino Avonovu bazu koristim, a nikako ne mogu da se stavljam prstima sve mi udje pod nokte :(.
    Odlican tekst Maro. <3

    ОдговориИзбриши
  8. Dopada mi se poredjenje sa Essence i detaljno objasnjenje svega. Avon baza mi odlicno deluje, verovatno cu je i uzeti. :)

    ОдговориИзбриши
  9. Ja imam Avon bazu, jedino nju sam i koristila i zadovoljna sam, odlicna je :)

    ОдговориИзбриши

Hvala što komentarišete <3!

popstrap.com