Instagram

Претражи овај блог

четвртак, 23. јул 2015.

Uriage Eau Thermale / Uriage termalna voda

Termalne vode nisu proizvodi koji su me preterano privlačili i za kojima sam bila luda.  Jednostavo -  lice bih mogla da osvežim i običnom vodom koji sam sipala u rasprašivač.  Mogla bih da poprskam lice i zelenim čajem -  kao što sam to radila prošlog leta.  Ali ništa od toga osim trenutnog osveženja mom licu nije pružalo više.  Šta je sa negom nakon izloženosti suncu i umanjenju iritacija?  Pročitajte u nastavku.




Termalne vode se odlikuju sadržajem minerala,  koje se, kao takve,  sa nepromenjenim sastavom distribuiraju dalje i koriste u razne svrhe.  Zbog svog jedinstvenog mineralnog sastava i savršenog balansa elemenata, velike blagodeti imaju na kožu pa se tako koriste pri lečenju kožnih oboljenja kao što su ekcem,  psorijaza, razne iritacije, upale isl.  Termalna voda sa izvorišta Uriage bazna je sirovina dermo-kozmetičke linije koja nosi isti naziv a u svojoj širokoj lepezi proizvoda nudi i one namenjene svakodnevnoj,  a i specijalnoj nezi čak i najosetljivije kože,  kao što je bebina.


Uriage termalna voda se može pronaći u pakovanjima od 50ml, 150ml i 300ml. Pakovanje koje sam dobila na recenziju ima 50ml i jako je praktično jer staje u svaku torbu. Pakovanje je klasično i uobičajeno za ovaj tip proizvoda: aluminijumska hermetički zatovorena boca pod pritiskom sa rasprašivačem. Namenjena je za negu i osvežavanje lica i tela beba, dece i odraslih. Preporučuje se za  svakodnevnu negu osetljive i nadražene kože.

Na Instagramu ste mogli da vidite da se ovih dana ne odvajam od svoje Uriage termalne vode i da je uvek i svuda sa mnom. Ova vodica je za mene pravo otkriće. Znate li onaj osećaj kada se dobar deo dana pečete na suncu ili kuvate u gradskom prevozu žudeći za daškom osveženja?  Upravo je ovaj proizvod dašak osveženja koji možete nositi sa sobom uvek i svuda.  Za mene je najveće uživanje da u pauzi između dnevnih aktivnosti ili kada recimo uživam na suncu poprskam i osvežim lice ovom vodicom.  A zatim da,  nakon napornog dana odradim tretman lica,  pa na sveže ispilingovanu kožu naprskam sprej i skinem sa lica sve tragove dana. Ukoliko Vam lice izgori na suncu -  najtoplije preporučujem korišćenje zaštitnih krema,  ovaj sprej će vam kao i meni pružiti trenutno olakšanje i umiriti kožu.

https://instagram.com/blogomarija/
Već nakon nekoliko upotreba sam primetila efekte korišćenja termalne vode,  i ne -  to definitivno nije obična voda.  I da -  ovo je definitivno must have proizvod,  lek za moju kožu.  Pored trenutnog osveženja prilikom nanošenja,  zahvaljujući svom sastavu ona na kožu deluje umirujuće i smanjuje upalne procese.  Za dečju -  bebinu kožu kažu da je najosetljivija, a ova vodica je i ovde prošla test.  Naravno da nisam bez ikakvih predhodnih informacija o proizvodu i bez odobrenja roditelja prskala dete u svrhu testiranja,  već je ovo bio samo način da se beba malo rashladi sa tetkom :).  Inače, termalna voda se može primenjivati i kod beba kako bi se smanjio pelenski osip, ojed i druge vrste iritacija koje su leti naročito popularne*


Termalna voda nije proizvod bez koga ne bih mogla,  ali nije ni luksuz bez koga se može -  sada kada znam za nju.  Mislim da bi svaka porodica trebala da ima jedan ovakav proizvod -  što zbog osveženja, što za lek.  Kako je leto doba ekstremnih vrućina kada je sunce neumoljivo,  a komaraci i drugi insekati u svom elementu čiji ujedi nisu ni malo prijatni,  dobro je imati proizvod koji će biti tu za prvu pomoć i uvek pri ruci.

*pre upotrebe bilo kog proizvoda posavetujte se sa lekarom / farmaceutom. 

Da li koristite termalne vode? Imate li omiljenu?

Hvala na čitanju! <3

8 коментара :

  1. Ja koristim LRP termalnu zadnjih par dana, za sada sam jako zadovoljna :)

    ОдговориИзбриши
  2. Da li moze uvece posle umivanja da se nanese na cistu kozu pa kada se prosusi naneti nocnu kremu?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Naravno :) Takođe, ukoliko koristite ulje za lice, može biti njegova baza. Odnosno, nakon čišćenja, umivanja i sušenja lica možete naneti termalnu vodu i na još uvek vlažnu kožu lica nanesete par kapi ulja, lepo umasirate i to je to :) Ulje se tada mnogo lakše utrljava u kožu i apsorbuje. Srdačan pozdrav.

      Избриши
  3. Kako se nanosi na delove ska koji su zhvaceni ekcemom i da li je to ok da se poprska uriag term. vodom?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Preporuka proizvođača je da se vodica nanese ciljano, na očišćenu kožu, pre osnovne nege ili nakon nje - ukoliko je u toku dana potrebno osveženje koži. Mislim da je u Vašem slučaju najbolje potražiti pomoć stručnog lica ukoliko ih već niste konsultovali. Srdačan pozdrav.

      Избриши

Hvala što komentarišete <3!

popstrap.com