Instagram

Претражи овај блог

петак, 26. јун 2015.

Kućni tretman lica - Nedeljna rutina nege lica

Nakon pozitivne reakcije na tekst o mojoj Svakodnevnoj nezi lica, na red je došao obećani post o mojoj nedeljnoj rutini. Ovaj ritual obožavam i predstavlja deo mog Spa dana u nedelji kada je ceo dan samo moj i kada se posvećujem nezi i mackanju od glave do pete. Kako izgleda moja nedeljna rutina nege i moj kućni tretman lica pročitajte u nastavku.


Ono za šta smatram da je osnova lepe kože jeste pravilno i redovno čišćenje i redovna i odgovarajuća nega. Osim svakodnevnih aktivnosti koje su usmerene ka održavanju lepote kože, bar jednom nedeljno je potrebno priuštiti koži dodatnu negu ili kućni tretman lica. Ovaj tretman sprovodim nekad i 2 puta nedeljno jer izrazito uživam u njemu i jako prija mojoj koži koja tokom cele godine vapi za hidratacijom. Ceo postupak započinjem čišćenjem. Najpre skinem šminku ukoliko je imam - sa okoloočnog područje sredstvom za skidanje šminke koja je specijalno toj osetljivoj regiji namenjena, a zatim "suvi" deo čišćenja završim miceralnom vodom.


Nakon toga sledi umivanje - za koje koristim Avon Anew kremasto sredstvo koje je fenomenalno i koje lepo otklanja tragove sebuma, a koje ne isušuje suve regije. Takođe, od nedavno sam počela da koristim Ebelin jastuče za umivanje / čišćenje lica koje svakim korišćenjem vrši blagi piling i uklanja mrtve ćelije.


Zatim, piling! Sami proizvođači i dermatolozi pilingovanje lica preporučuju jednom do dva puta nedeljno kako preterana upotreba nebi remetila prirodne funkcije kože i izazvala iritacije i isušivanje. Meni je pilingovanje omiljeni deo tretmana, posle maske. Volim onaj osećaj glatke kože koji ostaje nakon pilingovanja i tek kada dobro izribam lice pilingom, onda imam osećaj da je stvarno čisto. Upotrebu svakog proizvoda preporučujem po savetu dermatologa i proizvođača. Meni lično ovaj režim prija, ali ga ne bih preporučila svakom, naročito osobama sa suvom i osetljivom kožom. Trenutno koristim Uriage hemijsko mehanički piling o kome možete više pročitati ovde.


Nakon pilingovanja, sledi - MASKA! Omiljeni deo tretmana i savršen trenutak opuštanja i uživanja. Make za lice obožavam i sklona sam eksperimentisanju i isprobavanju novih. Masku za lice nanosim na taj način što prvo željenu količinu istiskam u neku posudu, izmešam četkicom i krenem sa nanošenjem. Kako je moja koža mešovita, sklona sam kombinovanju 2 maske: Trenutno za koristim Avon Planet SPA Amazonian Treasures gel masku za lice koja je blaga i koja lepo osveži čelo, nos i obrazie a Oriflame Sweedish SPA masku za čišćenje kože sa glinom nanosim oko nosa i na bradu jer su mi baš te dve regije sklone pojačanom lučenju sebima i pojavi mitiseta. Takođe, jako mi prija i Yves Rocher maska sa brusnicom sa efektom leda koja u toku svog trominutnog dejstva lepo osvži kožu.  Za područje oko očiju koristim Puraderm kolegensku masku-  jastučiće koji se stavljaju ispod oka i koji  imaju trenutni efekat, odmah nakon tretmana vidljivost finih linija je umanjena, a nadutost smanjena.  Onda se zavalim u krevet, namestim alarm za 15 - 20 min i uz neku opuštajuću muziku uživam i dremam. Devojke - to morate da probate, odmara i dušu i telo!


Zatim skidanje maske. U tu svrhu koristim sunđerčiće iz Oriflamea uz pomoć kojih se svaka maska lepo skine. Za svakodnevno korišćenje su mi pregrubi, ali za skidanje maske - naročito one sa glinom su super. Nakon tretmana odmah mogu da primetim razliku u izgledu kože - koža izgleda sveže, odmornije i skroz je nežna. Onda volim da u lice umasiram neki serum - trenuto Ayna Anti - Age Supreme Booster ili ekipu iz Estar cosmeticsa. Na predeo oko očiju nanosim Estar Eye gel kremu koja je više krema nego gel, a koja jako lepo osvežava okoloočno područje. Za bolji efekat, po preporuci proizvođača, kremu pre nanošenja stavim u frižder, što za posledicu ima super osvežavajuć efekat hlađenja i smanjivanja nadutosti okoloočnog područja. Pored nje se nalazi i Multiactiv Revita Derm krema koju koristim svakodnevno a koja mi se posebno dopada što pored nege koje pruža sadrži i zaštitni faktor. Ovaj tretman preferiram uveče jer je super za opuštanje a verujem i da se zahvaljujući ovakvoj nezi koža u toku noći bolje regeneriše. Kada sam u žurbi, u ovom tretmanu uživam pod tušem i koristim maske koje imaju "brže" dejstvo, kao što je Estar piling maska za lice - o Estar tretmanu lica sam pisala ovde i Yves Rocher maska za lice sa efektom leda - brusnica koja je super za brzo osveženje nakon izlaganja suncu.


Ukratko, moj kućni tretman lica se zasniva na čišćenju koje podrazumeva uklanjanje sminke / sebuma, umivanje, pilingovanje a zatim sledi korišćenje maske i proizvoda za negu a pre svega opuštanju i uživanju za sva čula!

Koji je vaš omiljeni proizvod za negu lica i korak u ulepšavanju koji nikada ne preskačete?

Hvala na čitanju! <3

*Ovo je način nege koji meni lično odgovara. Pre primene proizvoda / kozmetičkog trermana posavetujte se sa stručnim licem.


6 коментара :

  1. Анониман26. јун 2015. 19:29

    Odlično! Opustila sam se samo dok sam čitala tvoj post <3
    Planet spa maske za lice su savršene, ma cela kolekcija im je odlična, mirisi su posebno očaravajući.
    Ja u tim sebi posvećenim trenucima pridodajem i mirišljave sveće - atmosfera na nivou. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Baš ti hvala <3 Meni je SPA kolekcija omiljena, jedini proizvod koji mi nije odgovarao bile su ampile za lice iz neke tamo kolekcije, inače imam pilinge, ulja i svašta nešto. I ja bih celoj mojoj atmosferi dodala opuštajuću kupku ali nemam kadu već tuš kabinu :D Ne znam kako sam izostavila sveće, dobar si mi predlog dala :).

      Избриши
  2. Omiljeni proizvod koji nikad ne preskacem je hidratantna krema i mehanički piling.
    Sličan nam je "spa dan", samo su različiti proizvodi u pitanju :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Aaa, bez pilinga ništa, podržavam. A ako imam dobar serum onda nemam potrebu za kremom :). Verujem da je kod većine žena sličan, samo ko što kažeš - proizvodi se razlikuju.

      Избриши
  3. Mnogo lepih proizvoda. :) Kakva je Multiaktiv micelarna?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti :). O Multiactiv miceralnoj sam pisala ovde: http://blogomarija.blogspot.com/2015/05/multiactiv-revita-derm-miceralna-voda.html
      Mislim da sam kod tebe čitala da su ti oči osetljive, tako da nisam sigurna da bi ti ona odgovarala. Meni je za svakodnevnu negu ok, ali kada skidam šminku sa okoloočnog područja- što podrazumeva tapkanje i trljanje ume da se javi peckanje.

      Избриши

Hvala što komentarišete <3!

popstrap.com