Instagram

Претражи овај блог

среда, 27. мај 2015.

Svakodnevna nega lica / maj 2015

U inboks facebook stranice mi je stiglo dosta pohvala na račun izgleda moje kože lica i pitanja kako je negujem. Drage dame, hvala Vam puno na lepim rečima <3 U ovom postu ću se potruditi da Vam dam odgovor na vaša pitanja. Ukoliko imate još nešto da me pitate možete me kontaktirati na fejsbuk stranici, profilu ili preko obrazca za kontakt koji se nalazi sa leve strane posta. 


U ažuriranom postu - O MENI možete ukratko pročitati o mojoj koži lica, tela, kosi i noktima. Sada prelazim na suštinu, odnosno na  rituale koje svakodnevno primenjujem.

Svako jutro započinjem čišćenjem lica. Iako sam ga pre spavanja očistila temeljno, tokom noći se po površini kože nakupi sebum, mrtve ćelije i sl - što je rezultat regeneracije kože. Trenutno se u mojoj postavi nalaze 2 miceralne vode: Garnier koja je već pri kraju kao deo projekta Potroši 4 do 4. JulaMultiactiv Revita Derm miceralna voda koja je namenjena suvoj i osetljivoj koži koja nežno čisti lice - o njoj detaljnije možete čitati ovde. Blaznicom koju sam predhodno natopila miceranom vodom pređem nežno preko cele površine lica, a zatim se umijem Avonovim Anew kremasim sredstvom. Nakon toga nežnim tapkanjem obrišem lice jer trljanje može izazvati nelagodnost i nadražiti kožu. Zatim, da bih uklonila zaostale tragove sredstva za umivane i vratila koži prirodnu pH vrednost, blazicom na koju sam predhodno sipala tonik nežno pređem lice, izbegavajući osetljivi predeo oko očiju. Tonik ne koristim svakog jutra, već ponekad, jednom u 3 - 4 dana. Od tonika vam preporučujem one koje ne sadrže alkohol, ali kako sama nisam mogla da pronađem takav, trenutno koristim tonik za lice iz Farmasija sa aloja verom i krastavcem koji je namenjn normalnoj i kombinovanoj koži.

Kada sam lice očistila, nanosim kremu. Prvo nanosim kremu na predeo oko očiju i koristim Multiactiv Revita Derm kremicu za negu okoloočnog područja sa Q10, a zatim na ostatak lica nanesem takođe kremu iz Multiactiva koja je namenjena kombinovanoj koži. Do pre 15ak dana koristila sam Ayna dnevnu kremu koja pruža jako lepu negu i hidrataciju. Prilikom nanošenja kreme na okoloočno područje budite pažljive jer je tu koža jako osetljiva i nežna. Kremu nanosite nežnim tapkanjem. Kremu za lice nanosim od centra lica ka spolja. Nisam sigurna da li je to ispravan način, ali sam tako navikla. Nezi kože vrata ne poklanjam previše pažnje, ali kada sam raspoložna uradim isto što i na licu.


Retko se šminkam preko dana, a kada to radim koristim pretežno BB kreme i pudere u prahu / kamenu za fiksiranje, maskaru i sjaj. Kada je u pitanju večernja šminka onda biram puder ali obavezno pre toga nanesem kremu ili serum. Posebno mi prijaju Estar Facial Drops serum za hidrataciju koji kotistim pre nanošenja šminke u oba slučaja.
Jedva dočekam skidanje šminke! Ako je u pitanju neka kraća dnevna obaveza, ne čekam veče da bih skinula šminku već to odradim odmah. Najpre skinem šminku sa očiju uz pomoć Avonovog kremastog sredstva za skidanje šminke sa očiju, a zatim celo lice uključujući i okoloočno područje  pređem miceralnom vodom, umijem bez sredstva za univanje pa nanesem Estar serum. 


Ukoliko se desi da u toku dana mojoj koži treba osveženje, onda lice umijem samo vodom i nanesem Estar Facial Drops. Takođe, pre nekoliko meseci odradovali su me prskalicama za lice pa u hodu koristim Caudalie Beauty Elixir ili Uriage termalnu vodu.


Na kraju dana sledi temeljno čišćenje lica: sredstvo za skidanje šminke sa okoloočnog područja, miceralna voda, sredstvo za umivanje. Ponekad, kada osetim potrebu nakon umivanja ubacim i piling koji je inače obavezan kada je nedeljna rutina nege u piranju - a o njoj ćete čitati kasnije.



Nakon pilingovanja sledi tonik, a zatim Facial Drops Serum i krema. Kada ne radim piling lica, onda mi krema nije neophodna već se nega završi sa serumom. Dopuštam svojoj koži da i sama radi. Kada uradim piling, on zna da mi blago zasuši kožu i onda nakon seruma sledi i krema. Pored Estarovih Facial Drops, do skoro sam koristila i Ayna serum kojim sam oduševljena. Za noćnu negu koristim istu kremu koju koristim i za dan.


I to bi bilo to! Nadam se da sam ovim postom uspela da odgovorim na neka vaša pitanja i pomognem vam. Ukoliko želite, možete me kontaktirati preko obrazca za kontakt koji se nalazi sa leve strane ili u inboks stranice <3 OVAJ POST PREDSTAVLJA LIČNO ISKUSTVO I REŽIM NEGE KOJI PRIJA MOJOJ KOŽI. Kako je svako od nas ima drugačije potrebe, ne mora da znači da će ovaj režim nege prijati i Vama. Pre bilo kakvog kozmetičkog tretmana, posavetujte se sa stručnim licem.

*  Pre spavanja uvek temeljno očistite lice. Vaša koža radi s onim što joj date.

* Obavezno koristite kremu koja je namenjena nežnom području oko očiju kako biste izbegle peckanje, suzenje i ostale neprijatnosti. Te kreme su drugačije, dosta blaže od onih koje nanosimo na celo lice i namenjene su baš toj osetljivoj regiji.


*Jednom do dva puta nedeljno odradite kućni tretman lica - koristite masku.

Sebe ne smatram ekspertom na polju nege, tako da bih u komentarima volela da pročitam Vaše mišljenje i Vaša iskustva. Kako Vam se čini moj dnevni režim? Kako Vi negujete lice?


Hvala na čitanju! <3


14 коментара :

  1. sve extra micrelina voda ja sam kupila evelina micerilna voda lepo miris i osvezi lice malo hladno i bora sveze ♥ ☺ :)

    ОдговориИзбриши
  2. Prvo sam primetila fotografije!! Svidjaju mi se. :) Od svega ovoga samo sam koristila Farmasi tonik, i posle sigurno 2-3 bocice prestala sam da mi se ne prezasiti lice.Ova termalna voda me privlaci i serum...<3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti <3, trudim se :D I da, rađene su telefonom :) Ja se još borim sa prvom bočicom tonika, pakovanje je veliko a ne koristim ga svakodnevno. Navikla sam da "vrtim" proizvode za negu lica, nikad ne koristim isti jedni za drugim, to mi prija i sprečava da ih se "zasitim" :)

      Избриши
  3. Imamo jako slicnu rutinu :) Micelarna mi je zakon za skidanje sminke! Posle umivanja koristim serum, pa dnevnu/nocnu kremu. Obavezan korak mi je i okoloocna krema! Jednom nedeljno radim piling, a onda se tapaciram maskom :D Jedina stvar koja mi je na listi i nikako da je se dokopam je termalna voda :\ U tu svrhu povremeno koristim pantenol u spreju, pogotovo posle duzeg izlaganja suncu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni je miceralna ok, ali za okoloočno područje mi najviše prija sredstvo koje je baš za to namenjeno, recimo kao ovo iz Avona. Tapaciram se i ja, a o tome ću u postu o nedeljnoj rutini nege :) Čitala sam da aktivni kiseonik u spreju ima istu namenu, probaj njega :)

      Избриши
  4. Анониман28. мај 2015. 10:04

    Jako me odradovao ovaj post. Prvo moram da kažem da su slike božanstvene. A drugo, tvoja nega je odlična. Imamo sličnu rutinu, pogotovo večernju. Ayna serum toliko dugo želim, ali nikako da ostvarim tu želju. Avon sredstvo za skidanje šminke sam koristila ranije i bila sam jako zadovoljna. Trenutno sam u potrazi za kremicom za područje oko očiju, jer su mi se već javile prve borice u tom delu, pa ću uzeti u razmatranje ovu multiactive pošto nikako da se odlučim :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti draga <3. Ayna serum je zaista fantastičan i preporučujem ti ga. Do ponoći Ayna daje popust od 30% na ceo asortiman, ugrabi priliku! A Multiactiv kremica je super, baš sam sada objavila recenziju. Jako sam zadovoljna. Javi mi za koju kremicu si se na kraju odlučila :)

      Избриши
  5. Naravno, ova rutina obuhvata sve, a dala si mi i finu ideju za post. Generalno sam dobila puno poruka o tome kako negujem lice, pa ću sigurno i pisati post na ovu temu.
    Ja micelarne ne koristim jer sam od jednog dermatologa čula da one utapkavaju prljavštinu u kožu. Ja koristim mleka za skidanje, pa onda lice opere, ili pređem tonikom, ili jedno i drugo. Trudim se da ne koristim tonik svakog dana.
    Pored ovoga, izuzetno vodim računa o vratu i dekolteu...a koristim i neka ulja u svojoj nezi. :)
    Termalne vode nisama probala, baš bih volela. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Onda čekam da čitam tvoju rutinu :). Ulja planiram da uvedem odavno ali još uvek istražujem, čitam, proičavam :)...

      Избриши
  6. Tvoja koža je generano lepa bila i pre upotrebe svega ovoga, videla sam slike a ovo je samo poboljšalo njeno stanje i učinilo da zaista zasija i dođe do punog izražaja tako da je super što si našla kombinacije koje ti odgovaraju. Ja taman nađem kad ono hormoni ko baloni pa krenu aknice i onda jovo nanovo :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Tićo <3 Pre toga sam imala dosta jednostavniju i skromniju negu, ali koža s vremenom traži još, još, još, postaje zahtevnija i da znaš, baš sam srećna što sam pronašla tu kombinaciju koja mi trenutno odgovara. Iskreno se nadam da ćeš i ti pronaći svoju idealnu kombinaciju <3

      Избриши
  7. Super rutina, ja sam si sad nabavila Ziajin tonik s krastavcem i ne sadrži alkohol - pa eto ako ti je dostupna Ziaja imaš preporuku od mene, baš je blag tonik skroz :)
    A maske obožavam, ja barem 2 puta tjedno stavim masku na lice.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ju, i ja sam masko-manijak :D Obožava, ali obožavam maske za lice, svaki dan bih mazala ali ne vredi preterivati. Hvala na preporuci, Ziaja proizvode imam gde da kupim i baš sam radoznala da isprobam taj tonik.

      Избриши

Hvala što komentarišete <3!

popstrap.com