Instagram

Претражи овај блог

среда, 20. мај 2015.

Čokolada koja ne goji

Kao što je poznato, plod drveta kakaovca daje osnovnu sirovinu u proizvodnji čokolade - a to je kakao. To znači da se radi o biljci. A kako se radi o biljci, čokolada se može smatrati salatom. Kraj priče. Ljubitelji čokolade, ovo je pravi proizvod za vas!



Istorija čokolade poseže čak 2000 godina pre nove ere. Kod civilizacije Maja smatrana je svetim napitkom koji je povezivan sa životom i plodnošću a ni jedan ritual nije bilo moguće zamisliti bez njega jer se verovalo da poseduje magična svojstva. Kanije su se zrna kakaa koristila kao sredstvo plaćanja, a kada je stigla u Španiju sebično je skrivana od ostatka sveta i bila namenjena samo visokom plemstvu. Zatim je ta strogo čuvana tajna procurila i proširila se na Evropu - najpre na Francusku, zatim  Englesku itd... Dok je Amerika saznala za nju gotovo čitav vek kasnije.

Ova uzbudljiva priča o čokoladi mi je već zagolicala nepce i dok toplim kockicu omiljene crne Well Be čokolade sa narandžom uživajući u njenoj slasti i gorčini, želim da vam predstavim moj omiljeni čokoladni doživljaj za telo - Avon Naturals Body Scrub - čokolada koja prija - a ne goji.


Prošlih meseci sam isčitala dosta tekstova o čokoladnom slatkišu koji nam dolazi iz Avona. A kako sam ljubitelj najpre ČOKOLADE, zatim čokoladnih, orašastih mirisa a zatim i pilinga za telo, nisam mogla a da ne ugrabim akcijsku ponudu i kupim 2 komada po ceni od oko 200din/ kom. 



Avonov piling od čokolade iz Naturals kolekcije dolazi u tubici od 200ml. Tubica je izrađena od mekane i sjajne plastike lepog dizajna koji priliči baš ovakvom proizvodu. Poklopac je takođe plastičan, ali se ovde radi o tvrđem i krućem materijalu i klik mehanizmu. Poklopac je jako čvrst i bez problema može izdržati višečasovna putovanja i vucaranja po torbama - provereno.



Ovaj proizvod bih slobodno mogla nazvati piling kremom. Struktura je tako divna, kremasta i po njoj su ravnomerno rapspoređene čestice za piling. Same čestice nisu previše grube što mi se na prvo korišćenje činilo kao minus i veliki nedostatak za nekoga ko voli grublje pilinge. Međutim, sledećim korišćenjem iskustvo je bilo skroz drugačije. Piling sam nanela nakon tuširanja, ali ne potpuno mokru kožu, već sam malo sačekala da voda sa kože sklizne. "Polusuvo" nanošenje ovog pilinga je bilo pravo zadovoljstvo za mene. Imala sam osećaj kao da u kožu utrljavam najbožanstveniju čokoladnu kremu sa česticama koje vrše piling. 




Čestice u kremi me svojom veličinom i efektom koji imaju podsećaju na kukuruzno brašno - ukoliko ste probale handmade piling za telo sa kukuruznim brašnom i maslinovim uljem, onda vam je taj osećaj i piling efekat poznat. Prilikom nanošenja se ne stvara nikakva pena već se samo koža lepo očisti.  Za potrebe fotografisanja, deo kremaste strukture sam odstranila maramicom kako biste imale predstavu o izgledu i veličini piling čestica. 




Miris čokolade je jako prijatan i uopšte nije mučan. Užasno podseća na čokoladni krem kolač - savršena mešavina čokolade, kakaa sa primesama vanile. Nakon ispiranja proizvoda, koža je glatka, ali se miris na žalost ne zadržava dugo. Kako bih mu produžila trajanje i uživala u čokoladnom iskustvu, zajedno sa ovim pilingom koristim i Dermix Body Balm i Yves Rocher kremasti gel za tuširanje od makadamije- moj trio fantastiko iz aprilskih favorita koji čine trenutno omiljenu postavu u tuš kabini.

Koji vam je omiljeni piling za telo? I čokolada? :)

Hvala na čitanju! <3

6 коментара :

  1. Ameri su totalno unazadjeni, a cokolada je dokaz za to :D Salu na stranu, pilinge za telo obozavam i uglavnom se oslanjam na DIY varijante sa kafom i secerom. Avonov jos uvek nisam probala, ali ga definitivno stavljam na WL :) Imam samo jedan problem sa mirisom cokolade - gojim se na "mirisnoj" bazi :D Moram da priznam da me oduvao Colistar piling iz proslomesecnog GlamBox-a ali je puna cena od preko 6000 usadila uverenje u meni da mi nije preko potreban iako je BOZANSTVEN!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Onda imamo isti probem :D! Ukoliko si navikla na te grublje varijante sa kafom i šećerom, ovaj će ti u odnosu na njih biti nežniji. Moja preporuka je da ga nanosiš kao što sam ja - na polusuvu kožu. Prošlog meseca nisam poručivala GlamBox i nisam imala priliku da isprobam Colistar piling ali se mogu složiti sa tvojim uverenjem da mi nije potreban - ali što svakako ne znači da ne bih volela da ga probam :D

      Избриши
  2. Sviđa mi se miris ovog pilinga, ali za vrijeme toplijih dana ne mogu nikakve jestive mirise :D
    Piling je mnoge oduševio zbog mirisa i teško je odoljeti :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja nemam problem s mirisima :D Kad volim čokoladu - volim je do kraja :D Ponekad mi prijajui pilinzi voćnih mirisnih nota - ali to svakako ne znači da bih se u odrekla čokolade :D

      Избриши
  3. Šalji kilo ako ne goji i ako je bez cukera :).

    ОдговориИзбриши

Hvala što komentarišete <3!

popstrap.com