Instagram

Претражи овај блог

уторак, 21. април 2015.

Malo slatko zadovoljstvo by Plant Plus

Sam naslov posta verovatno izgleda kao recept za kolače, međutim, danas se držim podalje od kuhinje, ali vam pišem o jednom slatkom kolačiću. Radi se o...

Kada sam prvi put o čvrstim losionima za telo čitala kod svojih kolegenica, odmah sam i sama poželela da ih isprobam. Zahvaljujuci Jovani, sa liste zelja doleteo je pravo kod mene- malo slatko zadovoljstvo sa sladunjavim mirisom kakao butera. 

Ovaj slatkiš autorsko je delo PlantPlus tvornice iz Leskovca, koja se bavi ručnom izradom prirodne kozmetike. Ceo asortiman možete pogledati ovde- na zvaničnoj facebook stranici a ukratko obuhvata glicerinske sapune, pilinge  i  čvrste losione za telo različitih mirisnih nota.


Proizvod je upakovan u kutijicu od čvrte plastične folije i dodatno je zaštićen klasičnom providnom folijom za pakovanje. Sa crvenom mašnicom na vrhu, zaista izgleda kao kremasti kolačić od vanile koji biste pojeli :D. U obliku srca i boje voska, odiše preelepim mirisom koji potice od nerafinisanog kakao butera i ulja badema, koji se nalaze u sastavu. 


Način upotrebe je jednostavan: potrebno je nakon tuširanja na suvu kožu utrljvati buter, kao kada koristite sapun za kupanje. Sama temperatura kože i sama koža će, kako lagano prelazite po njenoj površini, odrediti koliko joj je nege i ovog proizvoda potrebno. Na prvi dodir, osećaj je kao da dirate neki kremasti sapun. Pod uticajem temperature tela buter se lagano topi i za sobom ostavlja svilenkast sjaj i osećaj na koži. Formira zaštitni film koji štiti i hrani kožu, zahvaljujući pčelinjem vosku, vitaminu E, i hranljivim uljima. Blag miris koji ostaje nakon korišćenja zadržava se na koži do sledećeg dana. Kako ga pretežno koristim pre spavanja, ujutru se desi da mi pidžama miriše na njega. 

Ono na sta ja nisam obratila paznju, a na sta je terebalo jeste samo čuvanje. Kako ne biste došle u situaciju da vam se body butter "mesi" po koži, potrebno je da ga čuvate na maksimalno sobnoj temperaturi ( do oko 15°C)  dalje od izvora toplote. Prilikom poslednjeg koriscenja, zbog nesmotrenosti mi se dogodilo upravo ovo pa sam morala da prstima dodatno utrljavam ostatke.

Ovaj slatkiš, pored toga što je handmade / prirodan proizvod pružiće jako lepu negu vašoj koži. Diskretnog, prijatnog i nenapadnog mirisa, kao i sastava, idealan je po mom mišljenju i za osetljivu i jako suvu kožu. 

Da li ste probali čvrste body buttere? Preporuka?

Hvala na čitanju! <3




13 коментара :

  1. Jesam upravo prvi put veceras isto ručno ranjen ali u drugom obliku,polu tečnom jer se sitne grudice tope na kozi. Miris je divan i došlo mi da liznem malo.
    Rado bih probala i ove :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Baš zvuči zanimljivo taj tvoj polutečni :) Hoćeš li pisati o njemu? Baš me interesuju utisci :)

      Избриши
  2. Obožavam buttere za telo, trenutno koristim Handmade Green Cosmetics i Mia Mia handmade cosmetics. Mojoj koži odgovaraju u ovom periodu, mada ne znam da li će tako biti i u periodu leta.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam probala ništa od dva pomenuta proizvođača ali bih jako volela! Hvala ti za preporuku.

      Избриши
  3. Divno izgleda, u zadnje vreme sam i sama koristila slične proizvode i zavolela ih :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja mislim da ne postoji osoba koja ih ne voli :D Ako krenemo od pakovanja - preslatki su, a tek nega... :)

      Избриши
  4. Nisam koristila jos uvek, ali ovaj butter za telo mi deluje bas primamljivo. :)

    ОдговориИзбриши
  5. ja nisam nikada probala ovako nesto,probacu !

    ОдговориИзбриши
  6. Koristila My green way i toplo ga preporučujem!
    Miris je odličan i jako postojan!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na preporuci :). Mora da je poseban kada dobijam toliko preporuka za njega :) Ide na listu za kupovinu.

      Избриши
  7. Hvala na preporuci :) Verovatno se neću zaustaviti na ovom, isprobaću još neke :)

    ОдговориИзбриши

Hvala što komentarišete <3!

popstrap.com