Instagram

Претражи овај блог

среда, 11. март 2015.

Beauty sleep: Freeman noćna maska za lice

Beauty sleep je termin koji je dosta zastupljen, ali da li znate njegovo pravo značenje? Beauty sleep ne znači da uveče treba da legnete sa šminkom i doterane da biste se probudile doterane i lepe :)! Beauty sleep ima potpuno drugačije značenje, zapravo, predstavlja prirodni ritam vašeg organizma, vremenski period u toku kojeg se vaša koža, kosa, nokti "odmaraju" i oporavljaju. A sve se to dešava preko noći, dok vi spavate. 

Izvor
Verovatno ste, bombardovane milionskim informacijama i savetima koji se tiče nege kože, čule da je san neophodan kako za celokupno zdravlje, tako i za zdravlje vaše kože. Šta se to ustvari dešava? Kada počne da vam dolazi san na oči, to je znak da vašem telu treba odmor i regeneracija. Zbog toga je jako bitno da što "pripremljeniji" odete u krevet, odnosno da vašem telu, vašoj koži pružite što bolje uslove za regeneraciju i oporavak. Ovde možete pročitati moj tekst: Večernja rutina nege- lepota preko noći  u kome se nalaze smernice i saveti koji se tiču pomenute teme, a u nastavku teksta vam predstavljam pomagalo koje će vam ceo posao olakšati.

Brz tempo života, nepravilna ishrana, loša hidratacija, stres i zagađenje ključni su faktori koji utiču na lepotu vaše kože. Kako bi ste joj pomogli da što lakše podnese navedeno i ostane zdrava i lepa, dobar san + adekvatna nega pre spavanja je neophodna. Kako znamo da se u toku noći stare ćelije zamenjuju novim, koži moramo dati dobar materijal i pomoći joj da što bolje obavi svoju prirodnu funkciju. Pored toga što je temeljno čišćenje koje svake večeri primenjujem, neophodno, nedavno sam otkrila proizvod koji mi mnogo pomaže u mojoj misiji- Freeman Beauty noćnu masku za lice. Zvuči blesavo, ali radi. I ne pravi haos na jastuku i sa vašom kosom :)..

Noćnu masku za lice sa kamilicom i mediljkom sam osvojila u nagradnoj igri na stranici Kozmetika Teatar Freeman, gde ujedno možete pogledati celu ponudu proizvoda za negu lica i tela i poručiti iste.



Praktično putno “tester” pakovanje od 15ml može se nabaviti po ceni od 180 din, mada često košta i manje jer na facebook stranici Freeman kozmetike stalno daju akcije na iste. Sa prednje strane - osnovna obeležja proizvoda, a sa zadnje upustvo za upotrebu i lista sastojaka. Pa, šta proizvođač kaže:

“Probudite se sa odmornom kožom. Noćna maska za lice obogaćena antioksudantima iz mediljke I umirujućom kamilicom. Podmlađuje kožu lica dok spavate. Idealna je za normalnu, suvu I dehidriranu kožu. Kokosovo ulje dubunski hidrira I gruba koža postaje prošlost. Jojoba ulje i amino kiseline vezuju vlažnost I dubinski neguju. Umijte se ujutru I otkrićete odmornu kožu, spremni da se suočite sa predstojećim danom.

Upustvo za upotrebu: Na čisto lice nanesite masku. Ne nanosi se na predeo oko očiju. Lice upija masku kao da ste naneli kremu. Neće ostaviti tragove na jastuku. Ujutru se umijte vodom.”

U kesici od 15ml smeštena je bela kremasta struktura, jako prijatnog mirisa, koji potiče od mediljke - vrste dinje koja me jako asocira na leto svojim prijatnim, slatkastim mirisom i oduševljava. Prema navedenom upustvu, masku za lice sam nanosila na očišćeno ( i ispilingovano lice) kao i svaku drugu,  pre spavanja. Bogata kremasta struktura se poput kreme, kako sam proizvođač navodi upija u kožu ostavljajući svilenkast osećaj i blag miris. Nakon prvog nanošenja nisam znala šta da očekujem od ove maske jer mi je više ličila na kremu. Ujutru sam nakon ustajanja primetila da mi koža izgleda sveže, mekana na dodir- izgledala je zdravo. Pošto je moja koža trenutno dehidrirana, a inače mešovita, sklona mašćenu, ovu masku za lice sam nanosila svake druge večeri i izjutra se iznova divila rezultatima - zdrav izgled i sjajna koža, vidno nahranjena, meka i vlažna. Iako sam bila sumnjičava po pitanju dejstva, jer mi je struktura slična kao kod hranljive kreme koju sam koristila prošle zime - efekat ovog proizvoda WOW. 

Naručito mi se dopada to što ovaj proizvod štedi vreme, deluje preko noći,  ima “instant” efektat i izdašnu strukturu.  Iako pakovanje od 15ml zvuči prilično skromno, zahvaljujući strukturi, ovu masku sam nanosila 5-6 puta a imam još nešto manje od pola pakovanja- za još recimo 3-4 nanošenja ( nanosim je samo na lice ).

Kako se radi o proizvodu u kesici, da bi ste sačuvali svojstva proizvoda, potrebno je “obezbediti” pakovanje da proizvod ne bi bio dugoročno izložen vazduhu. Ukoliko imate praznu posudicu od kreme, najbolja vam je opcija da masku prebacite u nju. Pored toga što ste sigurni da vam je maska zaštićena, novo pakovanje će olakšati i nanošenje - mnogo je lakše otvoriti teglicu, naneti proizvod i zatvoriti istu nego se zamarati sa kesicom.

Lista sastojaka: Water/Aqua/Eau, Dimethicone, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Cetyl Alcohol, Cucumis Melo (Melon) Fruit Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Extract, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Sodium Hyaluronate, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Silk Amino Acids, Sorbitan Monostearate, PEG-100 Stearate, Glycerin, Carbomer, Tetrasodium EDTA, Aminomethyl Propanol, Phenoxyethanol, Chlorphenesin, Sodium Hydroxymethylglycinate, Fragrance (Parfum), Benzyl Benzoate, Limonene, Butylphenyl Methylpropional.*
*preuzeto sa zvaničnog sajta

Da li ste probale ovaj proizvod / imale iskustva sa sličnim? Koja vam je omiljena krema za lice?


4 коментара :

  1. Čini mi se da sam jedina koja nije probala Freeman maske. :) U poslednje vreme baš biram šta stavljam na lice, jer mi je izuzetno osetljivo, ali da nije tako sigurno bih je probala.

    ОдговориИзбриши
  2. Nisam probala Freeman maske. Koristim Dr. Colic maske i zadovoljna sam njima, super su mi i cine mi kozu mekanom i glatkom. :)

    ОдговориИзбриши
  3. ja nikako da stignem da probam ovu masicu a imam je! :/

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман14. март 2015. 13:45

    Nisam nikad isprobala ovako neku masku koja se ostavlja kroz noć :D. Zvuči zanimljivo :).

    ОдговориИзбриши

Hvala što komentarišete <3!

popstrap.com