Instagram

Претражи овај блог

субота, 7. фебруар 2015.

Caudalie krema za ruke i nokte

Sa francuskim brendom prirodne kozmetike, Caudalie, prvi put sam se susrela krajem prošle godine, kada sam dobila paketić divnih proizvoda na recenziju. O prvom proizvodu koji sam isprobala mogli ste da čitate ovde- Caudalie Eau de Beaute, a danas sa vama delim svoja iskustva o hranljivoj antioksidantnoj kremi za ruke pomenutog brenda.


Caudalie je francuski brend prirodne kozmetike čiji su proizvodi bazirani na jakim antioksidantnim moćima grožđa. Sastojci pomenutih proizvoda su 98% prirodnog porekla, organski uzgajani, bez štetnih sastojaka kao što su: paraben, fenoksietanol, ftalati, mineralna ulja, sodium laureth sulfate, sirovite životinskog porekla. Proizvodi nisu testirani na životinjama, a pakovanja su biorazgradiva i izrađena od recikliranih sirovina.



Sama krema dolazi u plastičnoj tubici od 75ml koja zbog svog izgleda, odnosno metalik silver podloge odaje utisak da se radi o dosta čvršem, metalnom pakovanju. Nasuprot izgledu, pakovanje je jako mekano i lako za doziranje proizvoda. Na vrhu se nalazi čep, ispod koga je smešten otvor iz koga izlazi krema. Hermetički je zatvoren i možete 100% biti sigurni da niko pre vas nije koristio/isprobavao proizvod jer je nemoguće to uraditi bez skidanja folije (big like). 





Čep je izrađen od čvršte i krute plastike, tamno ljubicaste boje i prilikom otvaranja I zatvaranja se čuje klik. Sa prednje strane se nalaze osnovna obeležija proizvoda, a sa zadnje deklaracija i lista sastojaka, kao I trajnost kreme od datuma otvaranja- u ovom slučaju je to 12 meseci, mada se to potroši mnogo brže.

“Caudalie krema za ruke I nokte, hranljiva I antioksisantna. Formula s viskokim koncentratom polifenola iz grožđa, vinolevureom, karate maslacem, uljem koščica grožđa, avokadom, slatkom narandžom. Ostavlja nemastan trag” Deklaracija proizvoda


Gore navedeni podaci od strane proizvođača su učinili da se na prvi pogled na listu sastojaka i deklaraciju zaljubim u sam proizvod.

*Polifenol- jak antioksidant koji potiče iz semena grožđa, bori se i razlaže slobodne radikale, odgovorne za gubitak elastičnosti kože/nastanak bora.
*Vinolevrue-a, jedan od 6 patenata koji je kompanija Caudalie razvila, podpomaže očuvanju vlažnosti kože i podpomaže očuvanju ćelija.- sajt
*Karite maslac (shea butter) nadaleko poznat po svojim hranljivim svojstvima.
*Ulje semena grožđa je poznato po svom jakom antioksidantnom dejstvu, namenjeno je nezi kože izloženoj stresu jer poseduje regenerativne sposobnosti, koje omogućavaju bolji proces hidratacije kože.
*Avokado- održava kožu vlažnom i glatkom.
*Slatka pomorandža- umiruje nadraženu i suvu kožu.



Pored odabranih ključnih sastojaka koji obećavaju bogatu negu i hidrataciju od ove kremice nisam imala manja očekivanja. Prelep kiselkasto-slatkast miris pomorandže i belog grožđa- ako se ne varam je ono što osvaja na prvu loptu i ono što se zadržava na koži. Bogata kremasta struktura koja na prvi pogled izgleda teško i masno savršeno se razmazuje i brzo upija u kožu, ne ostavljajući za sobom lepljiv i mastan trag. Ono što nakon nanošenja kreme ostaje jeste svilenkast osećaj i glatka koža. Tanak zaštitni sloj koji formira krema lepo štiti ruke od hladnoće i spoljašnjih uticaja. Jako prijatan osećaj na koži, primetno nahranjena i omekšana koža su razlog za kupovinu iste. 

Konačan sud: Dejstvom ove kreme sam jako zadovoljna. Kako mi je koža celog tela- a naročito ruku jako suva, ova krema mi je tokom hladnih i vetrovitih dana pravo olakšanje i prva pomoć. Iako  negu za suvu kožu ruku zamišljam masnijom, jačom, ova krema svojom bogatom a nemasnom i jako kremastom strukturom pruža lepu zaštitu i negu uz prelep miris. Brzo se upija, ne ostavlja mastan trag, koža je nakon mazanja svilenkasta i pod rukama se može osetiti tanak sloj koji je sama krema formirala. 

*PR proizvod

Da li ste probale ovu kremu za ruke ili neki drugi proizvod ovog brenda? Koji vam je omiljeni proizvod za negu ruku/noktiju?

Hvala na čitanju! <3

15 коментара :

  1. A to je dakle ta krema za ruke o kojoj si govorila na mom blogu u sklopu Bottega Verde kreme za ruke od crne riže? :-) Sviđa mi se kod ove kreme što ima dobar sastav, a još više što ima bijelo grožđe i naranču koju obožavam. Morat ću je pikirati za sljedeći put nakon što potrošim ovu i kremu od kakao i pistacija koja čeka na svoj red. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Daaa, kako si se odmah setio :D... Baš sam sinoć ušla na tvoj blog, videla post i setila se da imam sličnu i da čeka recenziju :). Moje najiskrenije preporuke, krema je fantastična, em što prelepo miriše, em što super neguje. Vredi svaku paru.

      Избриши
  2. Uopste nisi trebala sve ovo fa mi kazes, sada imam jos jednu kremu za ruke na WishList-i :D Znas da sam zavisnik :D Cini se savrsena! Koja joj je cena?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I jeste, ja sam se oduševila. Prelepo miriše, prelepo neguje, najiskrenije preporuke. Ne znam koja je cena, dobila sam je kao PR.

      Избриши
  3. Caudalie- definitivno brend koji bih mogla više koristiti. Odličan je sastav! Dopada mi se tvoj zaključak pošto i sama to očekujem od jedne kreme za ruke.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slažem se, definitivno treba imati mnogo ovog brenda :D! Ja sam oduševljena i prskalicom za lice i ovom kremom, moje najiskrenije preporuke za oba proizvoda.

      Избриши
  4. Caudalie jako volim, ovu kremicu dugo gledam, no nisam ju isprobala. Nakon ove pohvale, mislim da ću to promijeniti :)

    ОдговориИзбриши
  5. Obožavam Caudalie kao brend, a njihovo suho ulje mi je nešto genijalno :D Imala sam jednu njihovu kremicu za ruke i bila sam jako zadovoljna :D

    ОдговориИзбриши
  6. Nisam koristila nista od Caudalie, ali ova krema me sad bas privlaci, moram je i ja potraziti kad si je ovako lijepo nahvalila :D ruke su mi jako suhe, i mrzim taj osjecaj pa ih mazem bas cesto, posebno kad sam vani :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mislim da ces biti jako zadovoljna, jer ja jesam. Koje kremice inace koristis za negu, daj mi recept :)?!

      Избриши
    2. Najdraza mi je Baleina sa ureom,a kad sam kuci najvise mazem Niveom soft i Balea losionima za ruke s pumpicom, ali oni ne njeguju bas :) a u torbi nosim Eveline argan oil sos cini mi se da se tako zove :D moze se koristiti i kao krema i kao maska. Baleinu sa ureom ti preporucujem, ako je do sad nisi koristila :)

      Избриши

Hvala što komentarišete <3!

popstrap.com