Instagram

Претражи овај блог

субота, 31. јануар 2015.

Freeman maske za lice- grupna recenzija

Maske za lice predstavljaju bogatu, dopunsku negu kože. Ukoliko volite trenutno dejstvo, instant efekat odmorene, umirene, nahranjene, pročišćene kože pravi su izbor za vas. Na tržištu postoji veliki izbor maski za lice, pa ćete sigurno uspeti da pronađete odgovarajuću za vas tip kože. Maske o kojima ću vam danas pisati dolaze iz Freemana, a moj izbor su: piling maska za lice sa aktivnim ugljem i crnim šećerom, glinena maska za lice- avokado i maska za lice sa asai bobicama i glinom. 


Prvi put ste ove maske za lice mogli da vidite kod mene u ovom postu, koji sam napisala početkom oktobra. Primetićete da se moj izbor sveo na maske koje su prvenstveno namenjene čišćenju kože, a razlog za to jeste jesenje divljanje i bujanje kože. Kako su maske stigle na red za korišćenje tek sada, kada se stanje moje kože već poboljšalo, moje prvo iskustvo sa maskom aktivni ugalj i crni šećer nije se završilo slavno. Nego da krenem od početka: Najpre, ove maske dolaze u zanimljivom pakovanju, kesicama od 15ml i mogu se nabaviti po ceni od 89 dinara na sajtu Freeman kozmetike. Na rubu svake kesice jasno je naznačen rok upotrebe, dok se deklaracija proizvoda i način primene nalaze sa zadnje strane. Pakovanje od 15ml je dovoljno za 3-4 nanošenja, i po meni jako je isplativo. Pošto su u pitanju više nanošenja, a kesica otvorena, najbolje je kesicu dobro zapečatiti kako ne bi izgubila svoja svojstva ili se osušila. 

*Aktivni ugalj i crni šećer*

Ključni sastojci:

- Aktivni ugalj- ima antibakterijsko svojstvo, skuplja masnoću sa lica i sprečava upalne procese
- Crni šećer- osvežava kožu, detoksikuje je i vrši piling.





Posle mnogo, mnogo pozitivnih ocena kolegenica i recenzija, odlučila sam da i sama isprobam ovu masku sa aktivnim ugljem i šećerom. Ima dva efekta: obezbeđuje čišćenje i piling. Prva je od 3 koju sam isprobala. Preporučuje se za sve tipove kože. Ova maska ima crnu boju i jasno se pod prstima mogu osetiti i uočiti kristali šećera. Pridržavajući se upustva proizvođača, masku sam nanela na očišćeno lice i ostavila je da deluje 7-8 minuta. Kada sam počela da je utrljavam u kožu, kristali šećera su bili malo pregrubi za mene. Nakon isporanja, efekat pilinga je bio jako dobar- koža je bila glatka i mitiseri manje vidljivi, masnoće nije bilo, ali u tom trenutku, mojoj koži ta maska nije prijala. Pored navedenih dobrih efekata, koži na mojim obrazima javilo se zatezanje i blago crvenilo. Nakon nanošenja kreme, zatezanje je prestalo i crvenilo se povuklo. Iako proizvođač masku preporučuje za sve tipove kože, ja je ne bih preporučila za jako suvu, suvu i osetljivu kožu, dok bi masnoj jako odgovarala.

*Glinena maska za lice- avokado*

Ključni sastojci:

- Glina- Ima antibakterijsko i antiseptično dejstvo, pospešuje cirkulaciju, upija višak sebuma i pročišćava pore.
- Avokado- Ulje avokada sadrži veliki broj nezasićenih masnih kiselina, bogato je nutrijentima, naručito vitaminima A, E, C, D, antioksidantima, vitaminima B komplexa isl. 
- Ovsena kaša- sadrži supstance ventramid i beta-glukan, jedinstvene komponente koje poseduju jaka antioksidantna svojstva i čest su sastojak kod anti-age preparata, preparata za omekšavanje i hidriranje kože.



Ova maska za lice je jedna od prvih proizvoda uz Freeman laboratorije. Preporučije se za čišćenje pora i njihovo umanjivanje. Namenjena normalnoj i mešovitoj koži. Jako je kremasta i svetlo zelene boje. Ima prijatan miris (avokada???-ne znam kako avokado miriše, a ovaj miris je jako, jako prijatan i umirujuć). Ova maska uz pomoć gline rešava problem zapušenih pora i masnih zona, a uz pomoć avokada daje koži potrebnu vlagu*. Po preporuci proizvođača, masku koja ima jako kremastu strukturu sam nanela na očišćeno lice. Kako su minuti prolazili i kako se maska sušila, osećala sam blago zatezanje koje proizrokuje glina svojim sušenjem. Po isteku 10 minuta, masku sam počela da skidam, međutim, kako se radi o glinenoj masci, proces skidanja samo vodom će potrajati, tako da vam preporučujem da koristite za to neke sunđerčiće (ja imam iz Oriflamea i super su). Nakon skidanja maske, iako je u pitanju glinena maska sa kojom povezujem "sušenje" kože, osećaj je bio jako prijatan. Suvišne masnoće nije bilo, koža je bila osvežena i meka na dodir, nahranjena. Dakle, nema suvih područja, crvenila, zatezanja- nakon ove maske samo nahranjena koža, a mogu reći i umanjena vidljivost pora.

*Antioksidantna maska sa asai bobicama i glinom*

Ključni sastojci:

- Asai bobice- Poznate po svojim jakim antioksidantnim svojstvima smanjuju/sprečavaju dejstvo slobodnih radikala, štite kožu od spoljašnjih uticaja i zagađenja.
- Glina- pogledaj deo iznad.




Ova maska za lice sadrži 8 antioksidanata (asai, brusnica, noni, mango, nar borovnica, godzi bobice i mangostin). Čisti pore, upija masnoću i štiti kožu.* Ova maska za lice mi se najviše dopala, i volela bih da je imam u zalihama do kraja života. Ova maska je raj za sva vaša čula- prelepo ljubičasto pakovanje, sam sadržaj kesice- maskica je svetlo plave boje, a miris božanstven. Dakle, ovo vam je neophodno ukoliko želite opuštajuć, kućni spa tretman. U ovoj maskici sam uživala nakon Novogodišnjih praznika i nemate pojma kako je uticala na moju kožu. Inače, decembar je bio mesec prepun slavlja kada malo ko računa vodi o ishrani, što se sve odrazi na kožu. Dalje, nekoliko neprospavanih  noći za redom, malo alkohola i eto ne tako prijatnog prizora u ogledalu. Ovu masku sam kombinovala sa kolagenskom maskom za područje oko očiju i iz sveg srca istu kombinaciju preporučujem i vama. Na očišćeno lice sam nanela masku, u njenom dejstvu uživala više od vremena koje preporučuje proizvođač jer je miris taaako voćkasto dobar i opuštajuć. Pošto je u pitanju glinena maska, takođe vam preporučujem neke sunđerčiće za skidanje jer se, dok deluje, osuši na licu. Nakon skidanja maske, koža je nahranjena, umirena, pročišćena, pore su manje vidljive i koža je, kao i sva vaša čula relaksirana. Dakle, drage moje, sve preporuke za ovu masku.

* Izvor: http://www.kozmetika teatar.rs

Da li ste probale Freeman maske za lice? Koja maska za lice vam je omiljena?

Hvala na čitanju! <3

20 коментара :

  1. Slažem se sa svime što si rekla za ovu antiokdidantnu masku, imala sam ju, tj. još uvijek ju imam, ali od maski koje su mi se nakupile u zadnje vrijeme ne dođe na red. Baš mi je drago što si napisala ovu recenziju jer si me podsjetila na ovu divnu masku :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jao, baš super, drago mi je što su nam utisci isti i što ti maskica odgovara i prija kao i meni <3.

      Избриши
  2. Žuta i crna su mi omiljene, crvena onako, nisam videla uopste efekat ;D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja nisam probala žutu i crvenu, crvena je sa čokoladom ako se ne varam?

      Избриши
    2. Da i apsolutno ništa ne radi, ili bar kod mene nije bilo efekta :D

      Избриши
  3. Добро је поручити у кесицама за пробу, али је много исплативије узети паковање од 150 мл. Пошто сам прочитала неколико рецензија, одмах сам купила велико паковање оне од лимуна и менте и нисам се покајала :).

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slažem se, Jovana :). Više se isplati veliko pakovanje od malog, ali kada već prvi put isprobavam proizvod preferiram manje pakovanje, ionako su utisci i iskustva uvek drugačiji, od osobe do osobe. Drago mi je što si lako uspela da pronađeš odgovarajuću maskicu za sebe, meni je potrebno još istraživanja i testiranja :). Osim ljubičaste, volela bih da pronađem još neku koja će mi odgovarati.

      Избриши
  4. Ja korisitm glinenu sa limunom i super mi je. Čini mi se kao da su njihove maska više namenjena osobama sa masnom kožom, ili ukoliko imate masnu T zonu samo na nju da je nanesete.
    Na leto kad mi se lice vrati u svoje masno stanje planiram da kupim ovu sa ugljem, mislim da će mi tad odgovarati. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja obično kombinujem 2 maskice, u zavisnosti od potreba moje kože. Iako ima glinu u sebi, maska sa asai bobicama je super, ne isušuje i preporučila bih je svima (osim osobama sa jako, jako suvom kožom) jer baš lepo, dubinski očisti kožu.

      Избриши
  5. Одговори
    1. Ja želim samo antioksidantnu sa asai bobicama :D. Dobro, možda i sa avokadom. A možda i sa čokoldamo :D. Ma najbolje od svih po jednu :D.

      Избриши
  6. Nisam jos probala, planiram u skorije vreme da narucim te manje kesice. Videla sam u DM samo veliko pakovanje prve maske, ali nisam zelela da kupim dok ne probam. Sada kada sam procitala tvoju recenziju, ne verujem ni da cu uzeti. Ali me veoma mami ta treca. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Treća je fantazija. Ozbiljno sam mislila kada sam napisala da želim doživotne zalihe te maske :D. Isprobaj pa mi javi utiske :).

      Избриши
  7. Kod nas ove maske nisu dostupne :/ Bas se nadam da se uskoro doci i ovamo jer sam toliko pozitivnih recenzija o njima procitala i zelim ih probati :)

    ОдговориИзбриши

Hvala što komentarišete <3!

popstrap.com