Instagram

Претражи овај блог

среда, 28. јануар 2015.

DIY: Domaći (zdravi) voćni jogurt

Nešto što najviše volim posle napornog dana, posle treninga, za brzu jutarnju užinu ili čak lagani doručak jeste voćni jogurt. Kako su oni koje možete naći na policama raznih trgovina puni aditiva, konzervansa i zloglasnih zaslađivača/šećera, želim da podelim sa vama jedan divan recept za domaći voćni jogurt, bez svih tih čudnih supstanci, u čijem ukusu ja već dosta vremena uživam. Nadam se da će vam se dopasti kao i meni ;).

Fotografija preuzeta sa interneta



Za domaći vočni jogurt potrebno vam je ono što već verovatno imate u frižderu (razmera po kojoj ja pripremam):
- jedna šolja jogurta sa 0,5 %mm
- jedna banana
- 2 kivija

Ono što je potrebno da uradite je sledeće: Bananu izblendajte, ili ukoliko nemate blender, a mislim da je bolja opcija, možete je kao ja izgnječiti viljuškom u tanjiru/činijici i napraviti od nje kašu. Zatim, isto uradite i sa kivijem ili nekim drugim voćem po vašem izboru. Sjedinite banane i kivi, promešajte i dodajte jogurt. Nastavite sa mešanjem dok se sve lepo ne sjedini. I to je to :)! 

*Banane voćnom jogurtu daju sladak ukus, tako da vam preporučujem njih kao bazno voće, dok sekundarno mogu biti maline, višnje, jagode itd-

Da li vam se dopada ovaj brzi recept? Kao i prošlog puta, ostavite mi u komentaru svoju omiljenu voćnu kombinaciju i objaviću je u sklopu ovog posta :).

Hvala na čitanju! <3

15 коментара :

  1. Ja ovo sebi cesto pravim sa bananom i visnjama i preukusno je i zdravo :)

    ОдговориИзбриши
  2. Jednostavno i divno, hvala za recept. Sigurno ću probati u kombinaciji sa mojim omiljenim bobočastim voćkicama malinama, kupinama, borovnicama... :D

    ОдговориИзбриши
  3. Inače koristim samo bananu, jer banane najviše volim, a ponekad dodam i komadiće jabuke. Moram isprobati i kivi :)

    ОдговориИзбриши
  4. Zdravo :) Nominovala sam te za Liebster nagradu na svom blogu, možeš da pogledaš ovdje o čemu se radi: http://in-love-with-art.blogspot.com/2015/02/liebster-award-11-facts-about-me.html

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман2. јун 2015. 09:02

    Banane su obavezne, mada dodajem šta stignem, tj. šta imam kod kuće :) Od jagoda, smrznutog voća pa do kivija, pomorandži itd. :)

    ОдговориИзбриши
  6. Одговори
    1. Baš mi je drago što se i tebi dopada :). Koja ti je omiljena voćna kombinacija?

      Избриши
  7. Jedno vreme su mi kupovni voćni ogurti bili omiljena slastica ali onda sam otkrila čari domaćeg i potpuno izbacila ove kupovne. Mnogo su lepši kad ih sam napraviš i koriguješ baš po svom ukusu :D .

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slažem se :). I lepši, i po ukusu i mnogo zdraviji :). Koja ti je omiljena kombiacija voća? :)

      Избриши
  8. Sa rendanim jabukama i cimetom. Probala u Grčkoj, oduševila se...

    ОдговориИзбриши

Hvala što komentarišete <3!

popstrap.com