Instagram

Претражи овај блог

уторак, 13. јануар 2015.

Caudalie Eau de Beaute- Beauty Elixir

Iz zemlje poznate po dobrom vinu i uzgoju vinove loze, dolazi nam brend prirodne kozmetike Caudalie, koji je baziran upravo  na vinovoj lozi - na grožđu, poznatom po svojim neverovatnim antioksidantim svojstvima. Proizvod o kome ćete čitati u nastavku inspirisan je „Ugarskom vodom“, čiji nastanak poseže daleko u prošlost i vezuje se za mađarsku caricu Elizabetu. Iako najpre korišćena kao lek, eliksir carice Elizabete zbog svog povoljnog dejstva na kožu postala je kozmetičkoj kompaniji Caudalie inpiracija za savršen spoj s jedne strane bogatog, antioksidantnog dejstva vinove loze i s druge strane tradicionalno korišćenih lekovitih  bilja u aromaterapiji. Koristeći se esencijama odabranih, 100% organskih, prirodnih sastojaka lekovitog bilja I jakim antioksidantnim delovanjem grožđa, eksperti iz Caudalie laboratorija pružili su nam mogućnost da na svojoj koži osetimo “eliksir lepote i mladosti”. Ovo je priča o Caudalie- Eau de beaute.






Eau de beaute, Beauty Elixir ili po našem, eliksir lepote jedan je od proizvoda iz kolekcije Teint Divin. Pored njega u okviru ove kolekcije dostupni su tečni mineralni tonirani moisturizer i kameni mineralni bronzani puder.Sada, kako se koristi ovaj proizvod i čemu je namenjen?

“Za sve tipove kože, zaglađuje i daje sjaj. Nadahnut “Eliksirom lepote” carice Elizabete, vidljivo zaglađuje kožu, daje joj sjaj I sužava pore. Upotreba: Protresti pre upotrebe. Zatvorite oči I rasprašite pre nanošenja kreme ili u bilo koje doba dana za osveženje kože ili fiksiranje šminke.” *

-Da krenem od početka:

Ne mogu da ostanem ravnodušna prema prelepoj staklenoj bočici sa dizajnom L Wren Scott u kojoj dolazi ovaj proizvod. Bočica izgleda jako lepo i ženstveno. Inače je izrađena od matiranog  stakla, sadrži 100ml proizvoda. Poklopac je izrađen od metala i na vrhu je ugravirano ime brenda. Prskalica je jako kvalitetna i čvrsta I jako je praktična za doziranje. Kada se pritisne, proizvod se rasprašuje u vidu sitnih kapljica po licu, bez da se sliva niz samo pakovanje (imam loše iskustvo sa prskalicama :D). Sa zadnje strane nalazi se deklaracija i upustvo za upotrebu, a na dnu je ispisana lista sastojaka:




Proizvod ne sadrži parabene, fenoksietanol,
 ftalate, sirovine životinskog porekla itd


Iz liste iznad može se videti da su svi sastojci organskog porekla i da su manje-više nama poznati, a nalaze se i u popisu sastojaka čuvenog eliksira carice Elizabete, o kome, ukoliko vas interesuje možete pročitati ovde.




Na prvi pogled možete primetiti žut uljani trag na vrhu, za koji ćete, kladim se (kao ja), pomisliti da potiče od isteklog roka trajanja. Međutim, kada sam proučila sve detalje na pakovanju i stupila u komunikaciju sa Google, došla sam do saznanja da taj žuti uljani talog potiče iz samog sastava jer kao što vidite na fotografiji iznad, u sastavu se nalazi dosta negujućih ulja, među kojima je pri samom vrhu ulje cveta pomorandže koje ima žućkastu boju, Vitis Vinifera (Grape) Fruit Extract / Ekstrat crvenog grejpfruta koji ima jako antiksidantno dejstvo, slicno ulju semenki grozdja, efikasno anti aging sredstvo, uz to i prirodni konzervans itd…



Kao što ste pročitali u iznad, ovaj proizvod ima višestruku namenu i dejstvo: može se koristiti pre nanošenja kreme, kao fiksator za šminku,mogu nanositi muskarci nakon brijanja a obećava zaglađenu kožu, suzene pore i osvežen ten. Od svih gore navedenih namena, ja sam ga koristila pre nanošenje krema- umesto tonika i kao osveženje u toku dana. Moj prvi susret sa ovim proizvodom nije se završio slavno - kada sam skinula poklopac I pomirisala pumpicu, osetla sam jak gorkasto- mentol miris, a nakon prvog kontakta sa kožom, osetila sam blago peckanje, što sam tada mogla povezati sa izloženošću temperaturi od -15 i nemilosrdnom mrazu koji je učinio da izgledam kao Rudolf :D. Ali I pored toga, miris je bio jako osvežavajuć. Pod prvim utiskom, koji je za mene bio neočekivan- pošto sam o ovom proizvodu već čitala, sledećeg jutra sam pažljivo naprskala proizvod na lice. Ovog puta, doživljaj je bio skroz drugačiji: Lice su mi zaprašile kapljice osvežavajućeg citrusno-mint mirisa koji se nedugo zadržao. Na koži sam osetila blag osećaj hlađenja koji potiče od jednog od sastojaka - Mentha Piperita Oli (ili pepermint). Sitne kapi su se nakon nekoliko sekundi upile u kožu I ostavile nežan trag. Prilikom nanošenja proizvoda se na koži oseti blago zatezanje - ali ne ono neprijatno zatezanje koje doživljavamo na suvim delovima kože, kada je koža dehidrirana i puca,  već blago prijatno zatezanje, blago toniranje. U toku dana u nekoliko navrata naprskam sprej na lice I efekat je baš, baš lep I osvežavajući - što za kožu, što za čulo mirisa. Ovaj proizvod će mi definitivno biti BFF u toku leta, ako potraje do tada. Inače su za moje lice I vrat dovoljna 4 štrca pumpicom, ali mi se čini da se ne troši brzo.





Sada, konačan sud:
Ovaj sprej za lice pruža osveženje svim vašim čulima: lepo neguje kožu - blago je tonira, nakon nanošenja koža je nežna, zatim, lepo miriše i lagano je rashladi.  U skladu sa načinom na koji sam koristila proizvod, da li sam primetila da smanjuje pore - ne, ali jako, jako lepo osvežava. Ovaj proizvod vam mogu preporučiti kao mali luksuz koji biste sebi priuštili, kao dopunu svakodnevnoj nezi  i kao lagano osveženje s vremena na vreme. 


Da li koristite sprejeve za lice? Koji je vaš omiljeni proizvod za negu lica?

Hvala na čitanju! <3


*Sa deklaracije proizvoda
**PR proizvod

10 коментара :

  1. nikada nisam koristila sprej za lice ama bas nikakav a ovaj je dva u jedan za zene a moze posluziti i muskarcima :)

    ОдговориИзбриши
  2. Caudalie je brend koji me vrlo privlači ali još uvek nisam probala ništa. Ovaj proizvod zvuči tako super, odlična je recenzija :) Koja mu je cena? L.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno :). Uskoro ću pisati o još jednom Caudalie proizvodu, kod mene se rodila ljubav na prvo korišćenje :). Cenu proizvoda ne znam, pošto je u pitanju PR uzorak, na nekom forumu sam pročitala da pakovanje od 30ml košta oko 1000din. Čist luksuz :).

      Избриши
    2. Ako je toliko onda i nije strašno kako sam mislila :) Moraću malo da se informišem, ali svakako čekam recenziju sledećeg proizvoda.

      Избриши
  3. Obožavam Caudalie kao brend i probala sam dosta toga, a ovaj Beauty Elixir me jako privlači :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ovaj bren je ozbiljna navlakuša :D- kada probaš jedan proizvod poželiš da probaš i kupiš sve :D...

      Избриши
  4. Čitam sužava pore i taman se obradovala,kad ono ništa. :-\

    ОдговориИзбриши

Hvala što komentarišete <3!

popstrap.com