Instagram

Претражи овај блог

понедељак, 5. јануар 2015.

Avon Perfectly Purifying face scrub/ Perfectly Purifying piling za lice

Soli i minerali iz tajnovitih voda Mrtvog mora od davnina su poznati po svojim lekovitim svojstvima. Kleopatra je u lekovitom blatu Mrtvog mora tražila tajne večne lepote, a cenili su ga legendarni biblijski kraljevi i kraljice kao David, Herodot i Solomon. Jedinstvenog sastava, voda u Mrtvom moru obogaćena je proteinima dobijenim od fosila i algi. Minerali i lekovito blato vraćaju koži izgubljene minerale, podstičući samoobnavljanje kože, čiste kožu i pore od različitih naslaga i tragova sebuma. Hrane i neguju kožu, obogaćuju ćelije kiseonikom, vraćaju koži elastičnost i mekoću i daju joj mladalački izgled i svežinu. Vodeći se navedenim činjenicama, eksperti iz Avon kompanije stvorili su liniju proizvoda koji su obogaćeni minerala iz Mrtvog mora- Perfectly Purifying, uz pomoć kojih ćete svojoj koži pružiti nezaboravan Spa tretman.




Planet Spa Perfectly Purifying kolekcija dostupna je u okviru kataloške prodaje Avon i obuhvata proizvode za negu  lica i tela, koji su obogaćeni dodatkom minerala iz Mrtvog mora. Namenjena je mešovitoj/ masnoj koži. Prvi proizvod za koji sam se odlučila da isprobam  jeste piling za lice o kome ćete čitati u nastavku.

Pakovanje je izrađeno od mekane, neprovidne  plastike i sadrži 75ml proizvoda. Rok za upotrebu ovog proizvoda od trenutka otvaranja je 12 meseci. Cena po kojoj se proizvod može nabaviti kreće se od 300 do 500 dinara, u zavisnosti od kampanje.

Sam proizvod ima blag, svež miris. Gust je i bele je boje. Struktura je kremasta i sadrži jako sitne čestice za piling, koje potiču upravo iz gore navedenog prirodnog izvora lepote- u svom sastavu sadrži so iz Mrtvog mora. Sama veličina čestica ovog proizvoda omogućava dublje prodiranje i temeljnije čišćenje pora, što je i sama suština pilinga za lice. Takođe, u svom sastavu pored morske soli sadrži glinu kaolin koja je bogata mineralima (cink, gvožđe, magnezijum) i koja apsorbuje toksine i sebum. Sadrži i hidrogenizovano biljno ulje koje omekšava kožu .

Ukoliko je mom licu potreban nežniji piling, nakon čišćenja lica i umivanja, proizvod nanosim i utrljavam u vlažnu kožu. Ukoliko mi je potreban grublji piling, nakon čišćenja lica i umivanja, proizvod nanesem na suvu kožu lica. Mogu vam reći da nanošenjem na suvu kožu, ne samo da odradi piling već i upije suvišnu masnoću sa lica. Ukoliko ga koristite na drugi način, izbegavajte područja koja su vam suva i sklona pucanju - iako ja to ne radim i ne primećujem neki negativni efekat, moram da vas upozorim na to. Obrazi su mi malo suvlji u odnosu na druge delove lica, tako da njih malo manje skrabujem, u odnosu na bradu i nos.


Ne treba zanemariti značaj pilinga, kako za lice, tako i za telo. Uz pomoć njega ćete očistiti pore, pa će samim tim koža lakše disati, biti blistavija i revitalizovana. Mislim da ne moram da vam pišem da ćete se redovnim čišćenjem kože i pilingovanjem osloboditi mitisera - tako da vam ovaj proizvod preporučujem u tu svrhu. Ukoliko imate suvu i osetljivu kožu - piling vam preporučujem jednom nedeljno, a ukoliko je vaša koža normalna/mešovita/masna, piling lica možete raditi i na svaka 3 - 4 dana, kao što radim to ja. Nakon pilinga možete staviti masku za lice koja je namenjena vašem tipu kože i koja će, pošto su pore otvorene i očišćene, dubinski prodreti u kožu i vrhunski odraditi posao. Ukoliko ne stavljate masku, (a i ukoliko je stavljate), nakon pilinga nanesite neki hranljivi serum/kremu. U odnosu na druge proizvode koje sam  koristila za istu namenu, ovaj mi najbolje odradi posao baš zbog gore navedene karakteristike.

Lista sastojaka:
AQUA, HYDROGENATED VEGETABLE OIL, HYDROGENATED POLYDECENE, STEARYL ALCOHOL, POLYETHYLENE, GLYCERIN, GLYCERYL STEARATE, CERA ALBA, ALCOHOL DENAT., PEG-40 STEARATE, CETYL ALCOHOL, C12-15 PARETH-12, TRIETHANOLAMINE, MAGNESIUM ALUMINIUM SLICIATE, METHYLPARABEN, PARFUM, CELULOSE GUM, SEA SALT.

Da li koristite piling za lice? Koji vam je omiljeni?

Hvala na čitanju! <3

24 коментара :

  1. Imam ga i volim ga, kao i celu PS liniju, to je po meni najbolja Avon linija. Jedino što sam ja malo lenja za te maskice i pilinge, nisam baš redovna ali se trudim da to promenim. To je jedna od beauty odluka koje želim da se pridržavam u novoj godini :) L.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Držim ti fige da istraješ u svojoj odluci :). Ja uživam u maskicama za lice i bar 2x nedeljno ih koristim, i zaista je velika razlika pre i posle tretmana, naročito kada je koža zahtevna kao moja- obrazi suvi, oko nosa se koža masti, kao i na bradi. Često kombinujem i više njih :).

      Избриши
  2. Trenutno ne koristim piling, ali def cu uzeti iz avon-a posto odgovaraju mom licu. Inace super je post! :)

    ОдговориИзбриши
  3. htela sam da ga probam mada sam uvek mislila da i nije nesto ali po tvojim utiscima sada si me ubedila da ga probam :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nije mi drago što sam te ubedila da trošiš novac, ali mi je drago što sam ti pomogla da doneseš odluku :).

      Избриши
    2. pa za ako je delotvorno vredi potrositi :)

      Избриши
  4. Koristim masku iz iste linije i skroz sam zadovoljna, rado cu probati i piling :) Super post :)

    ОдговориИзбриши
  5. Korstim Clinique piling i jako ga volim, no uvijek sam u potrazi za jeftinijim varijantama :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam do sada probala ni jedan Clinique proizvod, tako da ne znam o kakvom se (osim o kvalitetnom) proizvodu radi :D. Mislim da je ovo dosta jeftinija varijanta, može se naći i za 300 din kada je na sniženju, pa skoro ništa ne košta da ga probaš :). ako ne prija licu, prijaće telu :).

      Избриши
  6. Odavno nisam kupila ništa iz Avona (mislim da ima čak 2 godine) ali u zadnje vreme čitajući blogove vidim da imaju dobre stvari u ponudi. Možda im se i vratim :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja obožavam Avon i stalno naručujem :). Od pre 2 god, koliko kažeš da ima od tvoje poslednje kupovine, imaju dosta novih i unapređenih proizvoda, tako da ne sumnjam da ćeš pronaći nešto za sebe :).

      Избриши
  7. Upravo koristim ovaj piling, kao i masku iz iste linije. Veoma sam zadovoljna, ali planiram da isprobam i Bioten piling, s obzirom da je hvaljen.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja planiram da kupim Bioten piling jako dugo, ali uvek ispadne nešto drugo :D... Nadam se da ću i ja stići da ga isprobam :D.

      Избриши
  8. Imam ovaj piling i Oriflameov s aloa verom pa ih rotiram,ovaj drugi je grublji u odnosu na Avonov.Dobar je piling i lepo si ga opisala,kremast,nije agresivan,imam mesovitu kozu i odgovara mi,nesto sam ga zapostavila zadnjih nekoliko meseci,ne znam ni ja zasto..verovatno mi pilingovanje predstavlja neko cimanje,tj obavezu :) Kristina

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne podcenjuj značaj dobrog pilinga, draga :)! Oriflameov nisam probala, osim onog iz Essentials kolekcije, mada mi ovaj više odgovara :).

      Избриши
  9. Ovo je stvarno dobro. A pogotovo kad neko ume lepo da opiše.
    A nikad nisam zagledala da je to može i za masnu kožu i sad ide na wish listuu :D

    http://maricorner.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno. Mislim da ce ti ovaj proizvod prijati :). Probaj masku za lice iz iste kolekcije, Planet Spa sa rasul glinom, narandzasto pakovanje.

      Избриши
  10. Hvala ti na postu i super savjetima!
    Zanima me, da li možda znaš neku kremu za lice, posto su vani velike hladnoce i lice mi je uzasno suho...I ako znaš ima li takve kreme u dm-u po nekoj pristupačnoj cijeni.Ne bih htjela ici sama kupovati i bacati novce,pa eto ako imaš neku provjerenu da preporučiš:)
    Kisses from Croatia :*

    Pozdrav iz Hrvatske!
    http://nessielicious.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nema na cemu, bice ih jos :). Ja na zalost, u svom gradu nemam DM tako da nisam isprobala njihove kreme i ne znam sta nude. Za sajt Lepotica.rs sam pisala o pristupacnim proizvodima za negu suve koze, pa mozes procitati moju preporuku sto se celokupne nege tice, pocevsi od ciscenja.
      Link i baner imas na vrhu stranice, sa leve strane.

      Избриши
  11. Nisam isprobala ovaj piling, ali imam ovakvu masku i baš ju volim. :) Post ti je baš super, iscrpan i pun informacija. Moj najdraži piling je od Green Girl Polish me blue, a volim i onaj od Bourjoisa, zaboravih naziv. :D P.s, iskorištavam priliku da ti javim da si nominirana na mom blogu za liebster nagradu pa ako već nisi odradila takav tip posta, veselim se tvojim odgovorima. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno na nominaciji <3. Drago mi je sto ti se post dopada. Pilinge koje koristis nisam isprobala, ali bice prilike :).

      Избриши
  12. Nisam koritila ovaj piling jer imam kombinovanu kozu, vise ima suvih delova. Pa mi trenutno koristim Farmasi piling, taj je izuzetno nezan za lice. :)

    ОдговориИзбриши

Hvala što komentarišete <3!

popstrap.com