Instagram

Претражи овај блог

понедељак, 19. јануар 2015.

Avon Amazonian Treasures Acai Berry Body & Bath Oil

Ulja za negu postala su pravi trend u kozmetici, a kako smo već naviknuti na njihove blagodeti, prosto je nemoguće zamisliti negu bez istih. Kao višenamenski prozvodi- za negu kose, lica, tela, usana, ulja su zbog svog neospornog, pozitivnog dejstva postala nezaobilazna u nezi svake žene. Sve popularnije, asai bobice i  ulje susama glavni su sastojci proizvoda koji osvajaja na prvu loptu, a o njemu ćete čitati u nastavku.



Egzotično hidrirajuće ulje za telo i kupanje intenzivno hidrira i neguje preplanulu kožu, kao i suvu kosu, čineći ih mekim. (avon.rs) Ulje za negu kože I uživanje u hidrirantnom spa tretmanu kod kuće. UPOTREBA: Za kupku: Sipajte sadržinu 1-2 zatvarača pod mlazom vode u kadu. Za tuširanje: Utrljajte direktno u kožu. Za kosu: Utrljajte malu količinu ulja u vlažnu kosu, ostavite da deluje 10-15 minuta, našamponirajte I isperite. (deklaracija proizvoda)

Ukoliko redovno partite moj blog, znate da mi je omiljena kolekcija za negu tela iz Avona upravo Spa kolekcija iz koje dolazi I ovo ulje. Uvek uspeju da me oduševe nekim novim egzotičnim mirisom I super negom, koja je mojoj suvoj koži tela preko potrebna. A sada, vam zvanično predstavljam I omiljeni proizvod iz CELE Planet Spa kolekcije: Amazonian Treasures Acai Berry Moisturising Bath and Body Oil. Zašto me je ovaj proizvod toliko oduševio?

Najpre, boja pakovanja, ali ne i samo pakovanje - Odmah na početku, ne tako rado želim da vam predočim možda jedinu manu ovog proizvoda- tj ono što je meni zasmetalo. Ovo ulje dolazi u bočici od srednje tvrde plastike, providno ljubičaste boje sa zlatnim poklopcem. Na mat etiketi naznačeni su osnovi podaci o samom proizvodu, na kojoj zlatni detalji daju pakovanju poseban dašak luksuza. Bočica sadrži 150 ml i može se naći po ceni od oko 500 din. Ono što je meni zasmetalo jeste način na koji se proizvod dozira. Prilikom doziranja ovog proizvoda, uvek mi se dogodi da se nekoliko kapi niz čep sliju i završe na nameštaju ili pločicama u kupatilu, što u suštini i nije tako bezazleno jer ume da bude jako, jako klizavo. Tako da vam preporučujem da prilikom doziranja ovog proizvoda obratite pažnju na “neposlušne kapi” kako biste izbegle moguće padove ili fleke.


Dalje, ono što svakako osvaja na prvu loptu jeste miris - predivan, voćkast, koji dolazi od asai bobica. Samo ulje je bezbojno. Što se strukture tiče, nije previše “uljano”, tj masno. Kao što je već gore navedeno, ulje višenamensko, ja sam ga koristila na sledeće načine:

Za negu kose- Po priloženom upustvu, ulje sam nanosila na vlažnu kosu, ali na 3 načina:
-Prvi put sam ulje nanela kao masku: u opranu kosu- samo u krajeve- utrljala sam malu količinu ulja I ostavila da deluje dok se istuširam, nekih 10-15 min. Zatim sam kosu isprala mlazem tople vode I to je bilo to. Prilikom ispiranja, pošto imam kovrdžavo-talasastu kosu (nije oštećena ni suva), ulje je uspelo da razmrsi nemoguće pramenove. Nakon ispiranja, miris ulja se zadržao i narednog dana, ALI- kosu inače perem na svaka 3-4 dana, korišćenjem ulja na ovakav način, morala sam da operem posle 2.

-Zatim sam ulje koristila po priloženom upustvu- malu količinu utrljala sam, opet, samo u VLAŽNE krajeve, a zatim kosu oprala šamponom. Efekat je bio isti- kosa je bila svilenkasta, mekana na dodir, miris se nije ovog puta preterano zadržao ali sam kosu prala regularno- trećeg ili četvrtog dana.

-I poslednji način na koji sam koristila ovo ulje jeste umesto silikonskih kapi, koje inače i ne koristim i nemam, već me je sama radoznalost naterala na to. Iako samo ulje nije preterano “uljasto” tj masno, jedna kap, ali bukvalno jedna kap, ukoliko vam kosa nije oštećena, će vam biti dovoljna da smirite i izgladite krajeve, pružite im hidrataciju i negu  i osvežite kosu.

Za negu tela - Ovo ulje nisam koristila za kupku ali za negu pod tušem i nakon tuširanja jesam.  
-Nega pod tušem: Volim da pre nanošenja uljanih gelova i samih ulja najpre odradim dobar piling. Tada su pore otvorenije, mrtve ćelije odstranjene i imam osećaj da ulje lakše prodre u kožu i bolje je neguje.  Dakle, kao In Shower proizvod: nakon pilinga sam ulje utrljala u vlažnu kožu i isprala. Višak ulja, tj ono što koža nije upila se skroz lagano ispralo. Na koži nije ostao mastan trag, ali je koža mirisala božanstveno, bila glatka, sjajna i vidljivo hidrirana. Nakon ovakvog korišćenja nisam imala potrebe da mažem body butter ili neki drugi proizvod za negu tela jer je ova nega bila sasvim zadovoljavajuća I nisam osetila svrab koji inače osetim na podkolenicama kada ne nanesem neki negujući proizvod posle tušitranja.

-Nakon tuširanja: Pošto mi je koža tela suva, hidrirajuća nega mi je neophodna pa najčešće posežem ili za body butterom iz iste kolekcije ili za ovim uljem. I pošto sam ovim uljem oduševljena I ne mogu da se zasitim, najčešće je baš ono moj izbor. Pošto, kao što ste već iznad pročitali, ulje nije preterano masno i brzo se upija u kožu, zbog sastojka koje mu to svojstvo daje ( sadrži Isopropyl Myristate- sastojak koji  poboljšava absorbciju), može se svrstati u grupu suvih ulja za negu. Pored brzo upijajuće formule što je veliki plus, jer ne znam ko voli da se onako “mastan” šeta po kući/stanu I čeka da se sve to lepo upije, ovo ulje ostavlja na koži sjajan, nemastan trag, prelep miris I bogatu negu. Koliko puta mi se samo desilo da uveče nanesem ulje, a ujutru cela soba miriše na njega :).




Da li koristite ulja za negu? Koje vam je omiljeno?

Hvala na čitanju!<3

14 коментара :

  1. Obozavam piling sa asai bobicama i ne mogu da ga se zasitim, krijem ga od sebe bukvalno da ga ne bih koristila svaki dan a samim tim potrosila za dve nedelje, sigurna sam da ce tako biti i sa ovim uljem, posto sam ga vec narucila i ne mogu da docekam da mi stigne. :) Hvala na detaljno objasnjenim nacinima na koje mogu da ga koristim. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nema na čemu draga :). Ja sam sada propustila, ali ću sigurno u sledećoj kampanji poručiti piling :). Ukoliko si pisala recenziju, molim te ostavi link u komentaru :).

      Избриши
    2. Napisana je ali mi fale slicice, nije mi telefon u funkciji, cim se snadjem za slike prosledjujem ti recenziju, nadam se da cu zavrsiti pre kraja sledece kampanje da znas otprilike sta mozes da ocekujes. :)

      Избриши
  2. Probaj da ga koristis tako sto cea da odvrnes ceo cep. Dobro dodje i kao dozer.
    probaj i da ga koristia u kupki za stopala dopasce ti se :-)

    Ovu verziju nisam probala vec turkish bath ali planiram uskoro :-)

    ОдговориИзбриши
  3. Miris ove linije je i mene oduševio <3 imam piling i masku za lice, a kada kupujem ulja za njegu. uglavnom kupujem prirodna. najčešće koristim kokosovo i bademovo ulje, iako mi često nadođe da nabavim neko koje divno miriše :D Super je što se može koristiti i na kosi, ali kako kosu perem svaki drugi dan, i to jedva odužim da je ne perem svaki dan, bilo bi me malo strah koristiti ga na kosi :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam skoro otkrila ulja i baš uživam, konkretno u ovome :D. Planiram da uskoro kupim kokosovo :). Na koje načine ih ti koristiš?

      Избриши
  4. Evooo pozurila sam, nadam se da ce se i tebi dopasti kao i meni :))
    http://onlygirl77.blogspot.com/2015/01/avon-amazonian-treasures-piling-za-telo.html

    ОдговориИзбриши
  5. Hm onda ovo nije nikako za moju kosu, ja kosu perem na dan-dva, posreći se nekad tri. Dvofazna ulja su meni najbolja. :)
    Odličan tekst! :)

    http://maricorner.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  6. Jako volim ulja, ali ipak se odlučim za prirodna koja koži jako gode. Ovo tvoje tako divno miriše i da kupujem miris bi bio glavni razlog kupovine :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Daaa, miriše prelepo <3. I ja sam više za prirodna ulja, ali ovo ulje prilično lepo neguje kožu, i kao In Shower proizvod i kao mazalica za telo. :*

      Избриши

Hvala što komentarišete <3!

popstrap.com