Instagram

Претражи овај блог

недеља, 5. октобар 2014.

Look your worst TAG

Zdravo!

Da li se sećate Look your worst TAGa? Meni je zadatak dodelila draga Milena sa bloga Mazalice. Ovde možete pogledati kako je ona odgovorila na izazov, a u nastavku pročitati moja upustva za najbolji look ikada, inspirisan modnim trendovima, iz ne tako daleke prošlosti. Za početak jedna slika koja će vam zagolicati maštu i naterati vas da nastavite čitanje :)!



Ovaj look koji ću vam danas predstaviti inspirisan je Fridom Kahlo (poznate po svojim divnim, bujnim obrvama), make up trendu kojem čak ni najveće svetske zvezde nisu odolele, konturingu i hajlajtingu(znamo koliko je bitan) i neizostavnom lutajućem mladežu.

Ono što vam je najbitnije da bi ovaj look uspeo jeste da se smestite u neku tamnjičavu, ne mnogo osvetljenu prostoriju i da tu odradite šminku kako bi boje bile što intenzivnije i vernije onim u pakovanju.

LICE:
1. Najpre je potrebno naneti tečni puder. Potpuno je sve jedno koju ćete nijansu koristiti, da li je to svetlija ili tamnija nijansa pudera od vašeg tena, ionako ćete korektorom i senčanjem sve dovesti u normalu. Nije potrebno nanositi nikakvu podlogu ili kremu ispod njega, kako bi što bolje popunio i začepio pore. To je tako in!
2.  Konturiranje ne znam zašto je bitno, ali je trend. Videla sam da se koriste neke braon senke i da se stavlja negde oko nosa i umesto bronzera. Zatim sam nanela šimer- tj ne pravi šimer nego belu senku za oči sa šimerom (kažem vam, kada može za lice, može i za oči i obrnuto). Nanela sam je odmah iznad braon senke i neizostavnog rumenila. Neka vam uzor za to budu vaše bake- i ukoliko mogu, neka vam pomognu oko nanošenja, jačajte te porodične odnose. Ipak one znaju kako izgleda to zdravo rumenilo.
3. Beli puder u prahu (oni koji podeća na belo brašno) je ono što morate imati! Malo belog oko nosa i po licu vas neće ubiti, pa pogledajte svetske zvezde!
4. Neizostavni lutajući mladež- Siguno znate za šarmatni mladež koji je još šarmantnija Merlin Monro imala na svom levom obrazu. Napravite i vi same! To je super način da se prikriju bubuljice, a da izgledate neodoljivo. Ovaj trik funkcioniše 100%.

Izvor
 

OČI:

1. Za obrve kažu da su okvir lica. Dakle, što su vaše obrve tamnije, deblje i upadljivije, vaše lice će biti bolje uramljeno. Neka vam uzor bude Frida Kahlo i nećete omanuti sigurno ;)!
2. Što se tiče senke za oči, ja je nisam koristila. Ja sam umesto nje koristila rumenilo. Kad već može na obraze, zašto nebi išlo i na oči?! Obožavam proizvode koji se mogu upotrebiti na više načina :)! Kao i Pavlovićevu mast, možete je nanositi na dupe i na lice, s obzirom da se jako često ljudi zanesu pa zaborave gde im je šta. Znači, rumenilo i Pavlovićeva mast su zakon! Onda sam iznad rumenila za oči nanela senku koju sam koristila kao shimer i onu braon za konturiranje.
3. Dobro je poznato da bela olovka otvara oči. Slobono je ispod donjih trepavica nanesite u debljem sloju.
4. Korektor je neophodno naneti. Pored toga što prekriva podočnjake, prekriće i tragove senke za oči koja se tu zadesila prilokom šminkanja. Ionako će je onaj beli prah prikriti :).
5. Obavezno na kapre na koje ste naneli crveno rumenilo, nanesite zelenu olovku da neutralizuje boju. Dobijate super efekat 100%



USNE:
1. Nude usne su must have! Kako bi ste kao i ja, postigli najbolji efekat, najpre nanesite na njih korektor, a zatim tečni puder. Nema veze ako se to pomalo ljušti i ako vam se usne ne primećuju, to je sada in. A još veći hit jeste da usne naglasite crnim krejonom i da i njih iskonturirate pa budu kao usne kod Anđeline Džoli. Totalno sexy & moderno!



Pa mačke, kako vam se dopada moj novi look? Svaka sugestija i komentar su dobro došli! 

Kolegenice neću tagovati, jer i sama znam koliko mi je trebalo da se nateram da odradim ovaj makeup i podelim ga sa svetom :D. Pa ko voli nek izvoli! 

*ovaj post je napravljen iz zabave i nije napravljen sa namerom da nekoga uvredi ili omalovažava.

Hvala na čitanju <3!

3 коментара :

Hvala što komentarišete <3!

popstrap.com