Instagram

Претражи овај блог

петак, 31. октобар 2014.

Maybelline SuperStay Better Skin

Novi post, posle male pauze :)! Danas vam pišem utiske o novom Maybelline SuperStay Better Skin tečnnom puderu koji sam dobila na recenziju. Puder je dostupan za kupovinu u 6 nijansi i može se nabaviti po ceni od oko 900din/ 30ml. Nijansa koju sam ja dobila jeste 020 Cameo.



Puder dolazi u ovoj divnoj staklenoj bočici sa plavom plastičnom pumpicom. Na poklopcu pumpice nalazi se mala trakica koja vam garantuje da niko pre vas nije otvarao proizvod. Pumpica je jako praktična za kontrolu doziranja, možete istisnuti i manju i veću količinu i da su vam čista posla.

Proizvođač obećava besprekoran ten i do 16h, dobru prekrivnu moć i bolji izgled kože nakon 3 nedelje korišćenja- zahvaljujući novoj, revolucionarnoj formuli. Šta je to posebno kod ovog pudera- saznaćemo iz same liste sastojaka:

AQUA / WATER, DIMETHICONE, ISODODECANE, POLYPROPYLSILSESQUIOXANE, C30-45 ALKYLDIMETHYLSILYL POLYPROPYLSILSESQUIOXANE, SILICA, GLYCERIN, PEG-10 DIMETHICONE, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, DIMETHICONE/POLYGLYCERIN-3 CROSSPOLYMER, SODIUM CHLORIDE, NYLON-12, PHENOXYETHANOL, 3-O-ETHYL ASCORBIC ACID, CAPRYLYL GLYCOL, PANTHENOL, DISODIUM STEAROYL GLUTAMATE, SODIUM DEHYDROACETATE, DISODIUM EDTA, ACRYLONITRILE/METHYL METHACRYLATE/VINYLIDENE CHLORIDE COPOLYMER, ALUMINUM HYDROXIDE, DIPROPYLENE GLYCOL, ZINC GLUCONATE, MAGNESIUM ASPARTATE, PARAFFIN, COPPER GLUCONATE [+/- MAY CONTAIN: CI 77891 / TITANIUM DIOXIDE, CI 77491, CI 77492, CI 77499 / IRON OXIDES]. F.I.L D161753/3

Gde su aktivni sastojci-

ACYTIL-C formula ili- derivat vitamina C, antioksidant (a svi znamo koliko su dobri za kožu) koji ujednačava ten, podstiče regeneraciju kože. 
ENERGISING VITAMIN FORMULA- moćna kombinacija vitamina i minerala, među kojima su cink, magnezijum, vitamin B5.

Pošto se ne šminkam svaki dan, nisam mogla da primetim poboljšanje na koži nakon 3 nedelje korišćenja. Ali sam zato primetila koliko je njegova formula lagana. Imala sam malo problema sa nanošenjem jer koža lica ima suve regije i onda to izgleda prilično zamazano. Iako proizvođač kaže da je namenjen za sve tipove kože, ne bih preporučila osobama sa jako suvom kožom. Dakle, u mom slučaju bilo je nemoguće naneti ravnomerno ovaj puder bez podloge. Nakon nanošenja, puder se stapa sa tenom, koža je nežna i nema onog  osećaja "maske". Nema mirisa i koža je matirana narednih nekoliko sati. Što se tiče prekrivne moći- ja nemam neke probleme sa tenom, tako da su jedino za sakriti kod mene pegice na nosu i poneka tamna fleka od bubuljica na bradi, kao i blago crvenilo koje se javi povremeno. Ovaj puder mi je samostalno, bez korektora rešio sve navedene probleme. Koža je postala nežna, glatka, ten ujednačen i bez nedostatka.  Na slici levo sam bez šminke, a na slici desno sa puderom (nijansa 020 Cameo).



Na desnoj fotografiji, na kojoj nosim puder, možete primetiti da je ten ujednačen, da je fleka ispod usne nema i da mi je ten za nijansu svetliji :). Iz iskustva- moja lična preporuka: Ukoliko imate izuzetno suvu kožu nemojte kupiti ovaj puder, a ukoliko ste ga već kupile- obavezno pre nanošenja pudera, nanesite kremu/ podlogu za šminku kako bi ste olakšale i ujednačeno nanele proizvod. Što se nijansi tiče, mislim da mi je potreban puder za nijansu tamniji- tako da pre predhodnog isprobavanja nemojte kupiti jer samo procenom ne možete znati kako će izgledati na vašoj koži. Ukoliko želite puder koji traje 6-7 sati (slučaj kod mene), koji će vam prekriti nedostatke, ujednačiti ten i dati koži svež izgled, ovo je pravi puder za vas. U suštini, kod mene se i ne vidi neka razlika na levoj i desnoj fotografiji, ali vam, ukoliko imate neke nedostatke koje želite da sakrijete na nekoliko sati i ujednačite ten, toplo preporučujem ovaj puder. Moja ocena je 4/5 (zbog problema sa nanošenjem, inače je sve na mestu :) ).

Da li ste imale priliku da probate ovaj puder? Kako vam se čini?


Hvala na čitanju <3!

субота, 18. октобар 2014.

RLN: Zašto je čitanje taaako dobro?

Pisana reč od samog nastanka civilizacije zauzima značajno mesto u istoriji razvoja ljudskog društva.  Bilo da se radilo, najpre o crtežima na zidovima pećina, zatim hijeroglifima, svicima papirusa ili modernim knjigama koje kakve poznajemo danas, oduvek je postojao njihov veliki uticaj na čitaoce. Takva vrsta izražavanja predstavlja način da se iskažu najdublje želje, strahovi, prenesu znanja, veštine, ideje i iskustva.

Izvor

-Knjiga kao lek, knjiga kao terapija, kao naše mesto za opuštanje. Knjiga kao učitelj, kao prijatelj, kao osoba koja nas razume.


Izvor
 Istraživanja sprovedena na nekoliko američkih univerziteta pokazala su da knjige menjaju psihu čoveka na svakodnevnom nivou. Uranjanjem u sadržaj knjige i (ne)svesnoj identifikaciji sa likovima, usvajamo njihove strahove, stavove, emocije, ponašanje, postajemo slični njima, ali na nesvesnom nivou, što nam pomaže da stvorimo širu sliku i stvari sagledamo iz drugog ugla. Dakle, knjiga nam pomaže da proširimo svoje vidike, otkrijemo nove perspektive, da više razumemo ljude i prihvatimo njihovu različitost. Knjiga nam kao sigurno utočište pomaže da smanjimo stres i povratimo smirenost i kontrolu. Čitanje poboljšava pamćenje i naučno dokazano deluje preventivno na Alchajmerovu bolest. Čitanje povećava kreativnost, proširuje rečnik, unapređuje veštine pisanja i komunikacije sa ljudima.

Fotografija preuzeta sa interneta

 Da li vam je potrebno još razloga da biste uzeli knjigu u ruke? Meni u su ovi sasvim dovoljni :). Čitate li nešto ovih dana?

петак, 17. октобар 2014.

TAG: Potroši SVE do Božića!- PREPARATIVA

Poslednjih nedelja jako je u blogosferi aktuelan TAG ,,Potroši 6 do Božića" pa sam i ja sama odlučila da se priključim. ALI, moj TAG post je malo izmenjen. Zapravo, radi se o tome da, kao što iz naslova možete videti, do Božića, potrošim SVE ove proizvode.



Na ovu ideju sam došla pre dana kada sam se bacila na sređivanje svog kozmetičkog kutka i videla koliko imam načetih proizvoda, neki su potrošeni do pola, neki samo otvoreni, neki pa skoro gotovi... I onda ostavljeni na stranu zbog nekih noviteta koje sam bila nestrpljiva da isprobam. Tako da sam odlučila, da sve te proizvode sakupim, isfotkam i ovako svečano obećam da će do Božića biti gotovi, a ne bačeni :). Neke od ovih proizvoda sam otvorila pre 3-4 meseca, neke malo kasnije, ali sve u svemu, ukoliko ih ubrzo ne budem slistila, završiće u kanti, a ja nebih volela da se to dogodi :). Proizvode sam podelila u nekoliko kategorija, pa da počnemo :).

Proizvodi za  lice

U ovoj kategoriji nalazi se definitivno najviše proizvoda. S leva na desno:
1. Avon Naturals maska za lice- med i mleko- Potrošena 1/2
2. Oriflame Optimals Nutri Calm maska za suvu i osetljivu kožu (ide zima, trebaće, itekako)- Ostala još 1/4
3. Oriflame Optimals Time Relax maska za lice 25+ (za uklanjanje finih linija i hidrataciju)- Ostalo još 1/2
4. Avon sredstvo za skidanje šminke sa očiju- ostalo nešto manje od 1/2
5. Oriflame Aqua Rythm balzam za područje oko očiju- Potrošena 1/4
6. Oriflame Swedish SPA serum- Potrošena 1/2
7. Oriflame Oxygen Boos krema sa kiseonikom za normalnu/kombinovanu kožu- Potrošena 1/3.


 Proizvodi za kosu

1. Avon Planet Spa maska zakosu sa maslinovim uljem- ostala još 1/5
2. Oriflame HairX tonik ta podsticanje rasta kose i jačanje- Još 1/2
3. Avon AT maska za kosu sa arganovim uljem- još 1/3
4. Oriflame HairX regenerator u peni- još 1/4



Proizvodi za tuširanje

1. Oriflame Sweedish SPA piling blato- potrošena 1/4
2. Avon SSS kremasto sredstvo za tuširanje sa uljem makadamije- potrošena 1/4


Mazalice za telo

1. Avon Planet Spa Indulgence buter za telo sa afričkim shea buterom i čokoladnim sufleom- ostala još 1/5
2. Avon Planet Spa buter za telo sa afričkim shea- samo skinuta folija, netaknuto
3. Avon Naturals losion za telo- Nar i mango- ostala još 1/4
4. Avon SSS kremasti losion za telo sa uljem makadamije- potrošena 1/4
5. As cosmetics losion za samopotamljivanje- samo jednom korišćeno.




Prskalice/mirisi

1. Love Potion parfemska voda (jedna od omiljenih)- potrošena 1/2
2. Avon Naturals sprej za telo- Nar i mango- ostala još 1/2.



Ovo je lista mojih proizvoda koje ću se potruditi da potrošim najkasnije do 07.01.2015. A do tada ćete dobijati mesečni izveštaj šta se i koliko potrošilo. Ovom prilikom pozivam sve kolegenice koje imaju isti problem kao ja da se priključe :D. Molim za podršku :)!

Hvala na čitanju <3!

четвртак, 16. октобар 2014.

RLN: Vežbe Pet Tibetanaca


Zdravo :)!

Danas vam u okviru rublike RLN predstavljam vežbe 5 Pet Tibetanca, za koje ste verovatno čule. Vežbe za koje mnogi veruju da drže ključ vitalnosti osmislili su monasi na drevnom Tibetu. Stare četiri hiljade godina i danas sačuvane u izvornom obliku, toliko blagotvorne da još nemaju ozbiljnu konkurenciju, pet poza ili Pet Tibetanaca su vežbe koje biste morali uvesti u svoj životni stil. Ne samo da istežu, podižu energetski nivo, stimulišu žlezde sa unutrašnjim lučenjem i svih sedam čakri, već jačaju i imunitet i ni malo nisu zahtevne. Ovako ih je opisao Peter Kelder u knjizi "Drevna tajna fontane mladosti". Ovaj naziv itekako ima smisla jer ako ih redovito radite, Pet Tibetanaca će vam pomoći da pomladite čitav organizam, kako fizički, tako i psihički.

Izvor

-Smatra se da ove vežbe:

*poboljšavaju san
*smanjuju depresiju i napetost
*povećavaju koncentraciju i pamćenje
*pomlađuju organizam
*poboljšavaju probavu
*potpomažu radu dišnih organa
*sprečavaju gubitak koštane mase
*pomažu kod artritisa i reume
*smanjuju bol u leđima
*poboljšavaju vid
*potpomažu mršavljenju
*povećavaju fizičku snagu i izdržljivost
*poboljšavaju emocionalno i mentalno zdravlje

Pritom je važno da vežbe izvodite pravilno, te da dišete u skladu s pokretima. Upravo harmonijom pokreta i disanja, potiču se energetski tokovi kroz čakre što stvara osećaj zdravlja i vitalnosti. U videu koji se nalazi ispod, imate detaljan opis kako izvoditi vežbe. A na ovom linku, u tekstu Vežbe- Pet Tibetanca imate dodatan opis, savete i preporuke kako je potrebno izvoditi vežbe, koji su efekti svake pojedinačne vežbe i sl.


Ukratko:
1. Vežbe izvodite tačnim redoslijedom, od prve do pete.
2. Svih pet vežbi radite s istim brojem ponavljanja. Počnite s onoliko ponavljanja koliko vam odgovara, najbolje bi bilo sa 3 (pravilo je da se vežbanje počinje neparnim brojem).
3. Svake nedelje povećate broj za dva ponavljanja. Ako ste počeli u ponedjeljak sa 3 ponavljanja, sledećeg ponedjeljka ćete preći na 5, i svakog narednog povećavati za 2.
4. Kada dođete do 21 ponavljanja svake vežbe, onda se ponavljanja više ne povećavaju. I dalje nastavite vežbati samo s 21 ponavljanjem za svaku vežbu.
5. Dodatna prednost ovoga vežbanja jeste i da ono ne oduzima puno vremena. Naime, pet vežbi po 21 ponavljanje moguće je izvesti u desetak minuta.
6. U vrlo kratkom vremenu ćete telu dati izvrsnu fizičku aktivnost koja ima mnoštvo dobrobiti za zdravlje.

Hvala na čitanju <3!


среда, 15. октобар 2014.

MakeUp Challenge #4- Celeb Inspired- Berenis Marlo

Zdravo :)!

Jedan brzinski Celeb Inspired MakeUp. Predhodne MakeUp Challenge možete pogledati na sledećim linkovima:
All nude everything- OVDE
Pin Up Look- OVDE.

Inspiracija za moj izazov bila je Bond devojka, francuska glumica Berenis Marlo, koja je tumačila ulogu Severine u poslednjem snimljenom delu ovog filma- Skyfall.

 
Izvor
Ovaj njen look karakterišu naglašene obrve, smokey eyes i nude usne. A ovako to izgleda u mojoj interpretaciji:








I poređenje:



Pa, kako vam se čini :)?

Proizvodi koje sam koristila:
LICE: Giordani Gold podloga za šminku,
Avon Luxe tečni puder- Natural Glow,
Oriflame kuglice za nijansiranje- Bronzed Brown.

OČI:  Avon baza za senku za oči,
Oriflame Smokey kolekcija- Smokey Brown,
Avon olovka za oči- Black
Giordani Gold Supreme maskara- Black
Obrve- Crna senka, ime brenda se ne vidi

USNE: Tender CareUniverzalni balzam
Don Juan ruž- neka nude nijansa, izbrisao se naziv


Hvala na čitanju <3!

Pogledajte kako su moje drage blogokolegenice odgovorile na isti izazov i u kojim su to slavnim ličnostima pronašle inspiraciju :)------>


RLN: Kako povećati dnevni unos vode?

Pre nekoliko dana na svojoj fejsbuk stranici pokrenuli smo temu o zdravom načinu života, koji obuhvata zdravu ishranu, fizičku aktivnost i još dosta toga. Pošto sam došla na ideju da napravim rubliku "RIZNICA LEPIH NAVIKA", pozivam vas da i vi učestvujete u uređivanju iste. Zanimljive tekstove, savete, fotografije isl možete poslati u inbox stranice, gde će biti i objavljene ili na mail: blogomarija@gmail.com. Ova rublika će se pre svega odnositi na to kako se korak po korak, osloboditi loših i uvesti ako ne zdrave, makar malo zdravije navike.

Prva i osnovna stvar, kada je normalno funkcionisanje organizma u pitanju jestu količina i kvalitet vode, kao i hrane koju unosimo u organizam. Svi znamo da voda čini 70% našeg tela i da je neophodna za osnovne procese razmene materija u organizmu- ona učestvuje u obnavljanju i izgranji naših ćelija. Voda koju unosimo prolazi kroz naše telo kao kroz filter i zajedno sa sobom, filtrirana, napušta naše telo sa produktima metabolizma. Dakle, boljom hidratacijom i razmenom materija, ti toksini idu napolje.. Koliko vode je dovoljno, zavisi od pojedinca. Negde sam pročitala da je na 25kg težine dovoljan 1l. Mogu vam reći da je kod mene tako.

Izvor

 SAVET: KAKO UNOSITI VEĆU KOLIČINU VODE U ORGANIZAM

Količina tečnosti koju sam pre unosila u organizam bila je upola manja od preporučene (vodeći se gore navedenim podatkom). Nadam se da će ovaj savet, pomoći i vama, kao što je pomogao i meni. Najpre, kako imati kontrolu nad količinom vode koju ste uneli? Jako jednostavno: Svakog jutra uzmite 4 flašice od 0.5l i napunite ih vodom. Možete ih poređati na radnoj ploči ili u frižderu. Mada bi najbolje bilo da se nalaze na nekom vidnom mestu, sa kog bi vas opominjale da ih popijete :). I kao što sam već napisala u delu iznad- uvek nosite flašicu vode sa sobom, neka vam u svakom trenutku bude pri ruci, dok sedite ispred tva, kompjutera, dok usisavate... Pijuckajte je polako, gutljaj po gutljaj, čak i kad niste žedni. Imajte još jednu dodatnu, petu flašicu koju ćete nositi sa sobom kada idete u šoping, šetnju i sl. I tako će se jedna po jedna flašica polako prazniti, a vaš organizam će vam biti zahvalan (da ne pominjem da nedostatak vode u organizmu dovodi do dehidratacije, što može imati velike posledice. Samim tim, koža koja nije hidrirana iznurta, brže gubi elastičnost). Iznenadićete se koliko ste vode popili u toku dana i zapitaćete se kako do sada niste primetili da vašem telu treba vode.

Izvor


Da li vam se dopao ovaj tekst?  Nadam se da sam uspela da vam pomognem svojim savetom <3


Hvala na čitanju <3!

понедељак, 13. октобар 2014.

Skin So Soft kolekcija- krema za tuširanje i losion za telo sa uljem makadamije

U predposlednjem postu (Avon AT maska za kosu sa arganovim uljem) spomenula sam neke od blagodeti korišćenja ulja za negu. Proizvod o kome ću vam danas pisati takođe dolazi iz Avona i ne sadrži arganovo, već drugo po popularnosti ulje za negu- ulje makadamije.

Izvor

субота, 11. октобар 2014.

Moja kupovina: Kozmetika Freeman

Zdravo!

Pre nekoliko dana sam na svojoj fejsbuk stranici podelila sa vama fotografiju nekih noviteta iz Freeman kozmetike. A sada, u ovom postu vam donosim više detalja o istim.


Freeman je Američki brend, dostupan na njhovom tržištu 30ak godina, a u Srbiji od 1995. god. Proizvodi sadrže prirodne sastojke i zbog toga su potpuno bezbedni za upotrebu. Pored toga, ne testiraju se na životinjama i ne postoji rizik od alergijskih reakcija*. Distributer za teritoriju Srbije je Kozmetika Teatar Freeman iz Beograda. Na njihovom sajtu možete pronaći proizvode za negu lica, tela, nogu, kose, kao i  toaletne torbice.

Prvi put sam o Freeman kozmetici (najviše o maskama za lice) čitala kod svojih blogokolegenica pa sam pored toliko pozitivnih komentara odlučila da ih i sama isprobam. Cena za 15ml je 179din., a moj izbor za prvu kupovinu su bile sledeće:

S leva na desno: 
1 Hidrantna maska za lice- krastavac i aloja
2. Piling maska za lice sa aktivnim ugljem i crnim šećerom
3.Glinena maska za lice avokado
4.Maska za lice sa asai bobicama i glinom

Zatim Purederm kolagen maska za područje oko očiju sa vitaminom E, zečenim čajem i tropskim voćem (kul sastojci, puno antipksidanata), za koju kažu da vraća elastičnost osetljivoj koži ispod očiju, uklanja sitne bore i tragove umora, nešto što zvuči fantastično i što mi je prekopotrebno. Cena za 30kom je 100din- jako isplativo :)


I poslednji proizvod, losion za učvršćivanje kože tela od belog grožđa sam dobila na poklon uz kupovinu od preko 500din. Odmah sam MORALA da ga isprobam, prvi utisci su nežan miris i brzoupijajuća formula. Inače je dostupno za kupovinu po ceni od 299din za 150ml.


Sve ove proizvode možete kupiti na zvaničnom sajtu Kozmetika Freeman Teatar ili, ukoliko vam je potreban savet prilikom odabira odgovarajućeg proizvoda, možete ih kontaktirati na zvaničnoj fejsbuk stranici gde će vam rado odgovoriti na pitanja i rešiti vaše nedoumice (kao što su meni). Takođe, na njihovoj stranici možete ispratiti stalne akcije i popuste- trenutna akcija do isteka zaliha je 5 maski za lice +1gratis za samo 499din.- detalji su OVDE.

Da li ste probale Freeman proizvode i kakva su vaša iskustva? O kojem od ovih proizvoda biste voleli da čitate uskoro na blogu?


Hvala na čitanju <3!

петак, 10. октобар 2014.

I pobednica nagradnog konkursa je....

Drage moje, kao što znate, nagradni konkurs je završen. Žiriju i meni ste zadale jako težak zadatak, JER STE SVE BILE FANTASTIČNE I SVAKA OD VAS JE DALA SVOJ LIČNI PEČAT RECENZIJI. Hvala vam na odzivu u tolikom broju, jako mi znači i jako cenim svaku vašu ispisanu reč, jer se i sama bavim pisanjem i znam koliki je trud potrebno uložiti u to. Volela bih da sam u mogućnosti da svakoj od vas poklonim nešto i nagradim vaš trud . Na žalost, od vas 15, nagradu će dobiti samo jedna učesnica. Nakon naporne noći i konsultovanja sa žirijem koje čine Dana sa bloga Lover of Beauty, Emilija sa bloga Emina svaštara, Suzana sa bloga Beauty by S i Raki sa bloga Made By Raki, donele smo ni malo laku odluku o pobednici nagradnog konkursa. A pobenica nagradnog konkursa je...





"Moja dva omiljena proizvoda, koji jednostavno moraju da idu u paru su Anew Vitale 25+ kreme za dan i noć iz Avonove Anew kolekcije. Kremice su pakovanja od 50 ml i trenutna cena u najnovijem katalogu Avon im je 1230 din, mada budu i jeftinije, u zavisnosti od kampanje. Anew Vitale linija je obogaćena ProEnergy kompleksom koji čini mešavina vitamina, antioksidanasa i peptida, koji jačaju strukturu kože, sprečavaju njeno preuranjeno starenje i pružaju energiju. Brzoupijajuca formula im je velika prednost (bar ja mrzim kreme kojima treba čitava večnost da ih koža upije) Jako sam zadovoljna ovim proizvodima jer primećujem pobiljšanje na mom licu. Pojavile su mi se sitne borice (starim,eh :P..), sivilo na licu, nepravilnosti i korišćenjenjem primećujem promene, koža mi dobija sjaj, svežije izgleda. Brzo su mi stigli u top 5 proizvoda jer su delotvorni, efikasni, za kratak period se uočavaju rezultati. Treći proizvod sa slike je jako koristan, sličan univerzalnom balzamu takodje iz Avona tačnije kolekcije Avon naturals. Na bazi je pčelinjeg voska i čini kožu jako glatkom. Pakovanje je 15 ml, po ceni od 169 din.(trenutno) i ja ga koristim za zanoktice, kad se zagubi labelo(čitaj-stalno). Hrani suvu i ogrubelu kožu. Volim ga jer je praktičan i višenamenski. " 

 Čestitamo! Molim autorku ove recenzije da se javi u inbox stranice kako bi smo se dogovorile o preuzimanju nagrade. Ukoliko se pobednica ne javi u roku od 48h, proglasićemo drugu <3

Još jednom, hvala puno svima na učešću i više sreće drugoj nagranoj igri koja trenutno ide na stranici <3!
 

четвртак, 9. октобар 2014.

Avon AT maska za kosu sa arganovim uljem

U poslednjih nekoliko godina, jako su popularna ulja za negu, kako samostalno, tako i kao i sastavni deo kozmetičkih proizvoda. Po istraživanju koje sam izvršila (ipak Google zna najbolje) trenutno najpopularnija ulja jesu arganovo ulje i ulje makadamije, koja se nalaze u oko70% proizvoda za negu kose i tela koja se nalaze na tržištu. Za ovoliki zastupljenost zahvalna su njihova zaštitna, hidrantna i regerativna svojstva. 

Izvor

уторак, 7. октобар 2014.

Moja kupovina: Avon C13

Zdravooo :)!

Kao što sam danas na svojoj fejsbuk stranici najavila, pisaću vam o proizvodima koje sam u toku kampanje 13 kupila u Avonu. Nema mnogo proizvoda- od dekorative se samo jedan našao u kutiji, ali su zato mazalice i tušalice neizostavne :)!  Ukoliko vas zanima kojim proizvodima to nisam mogla da odolim, nastavite da čitate :)!


Ono u šta sam bila sigurna kada sam prvi put prelistala katalog bilo je da će novi proizvodi iz Skin so Soft kolekcije biti moji :). Krema za tuširanje i kremasti losion za telo sa uljem makadamije dolaze u pakovanjima od po 250ml. Kupljeni su u setu za 599din.


Iz Senses kolekcije poručila sam Mystique kremasti gel za tuširanje (250ml-oko 150din) i sprej za telo Citrus Zing (100ml oko 150din). Od kada su uveli nove kremaste formule ovih gelova, nisam imala priliku da ih isprobam, tako da sada dolazi na red za testiranje. Što se tiče spreja, na blogu neke kolegenice, pročitala sam da sprejevi za telo iz ove kolekcije nisu obični, bezbojni sprejevi koji samo osvežavaju, već su u formi mleka i da neguju. Radoznalost i citrus su više nego dovoljni razlozi za kupovinu :).

Colour Trend tonirani balzam za usne do sada nisam isprobala. Koristila ga je moja drugarica i bila je jako zadovoljna i negom i bojim. Meni su usne jako suve pa ćemo videti kako će se pokazati. Odabrala sam nijansu Fuchsia Flash. Cena 249din/4g.

MagiX Face perfector sam nekada davno imala, ali u onom malom pakovanju, od 5ml, ako se ne varam. Tada se pokazao odlično, lepo ujednačen ten i nežna koža. Cena za 30ml je oko 700rsd.

Sada smo stigli do mog najdražeg proizvoda :). A zašto- zato što je poklon od moje jače polovine :). Little Pink Dres parfem je u prošlom katalogu bio na akciji i mogao je da se nabavi za oko 800-900din/50ml. Divan miris!


Ovaj SPA set je takođe vrsta poklona za lojalnost koji Avon daje svojim članovima za 20din uz ispunjenje određenih uslova. Set sadrži sprej za posteljinu i balzam od lavande i kamilice. Lepo mirišu, ali je po meni to malo jak miris za prostoriju u kojoj neko spava. Nije mi baš jasna namena balzama i kako se koristi, ali dobro :D.

A ovako je izgledalo sve skupa :)----------->


Koje ste proizvode vi odabrali za sebe? Imamo li neki zajednički? O kojem proizvodu biste voleli da pročitate nešto više?


Hvala na čitanju <3!

недеља, 5. октобар 2014.

Look your worst TAG

Zdravo!

Da li se sećate Look your worst TAGa? Meni je zadatak dodelila draga Milena sa bloga Mazalice. Ovde možete pogledati kako je ona odgovorila na izazov, a u nastavku pročitati moja upustva za najbolji look ikada, inspirisan modnim trendovima, iz ne tako daleke prošlosti. Za početak jedna slika koja će vam zagolicati maštu i naterati vas da nastavite čitanje :)!



Ovaj look koji ću vam danas predstaviti inspirisan je Fridom Kahlo (poznate po svojim divnim, bujnim obrvama), make up trendu kojem čak ni najveće svetske zvezde nisu odolele, konturingu i hajlajtingu(znamo koliko je bitan) i neizostavnom lutajućem mladežu.

Ono što vam je najbitnije da bi ovaj look uspeo jeste da se smestite u neku tamnjičavu, ne mnogo osvetljenu prostoriju i da tu odradite šminku kako bi boje bile što intenzivnije i vernije onim u pakovanju.

LICE:
1. Najpre je potrebno naneti tečni puder. Potpuno je sve jedno koju ćete nijansu koristiti, da li je to svetlija ili tamnija nijansa pudera od vašeg tena, ionako ćete korektorom i senčanjem sve dovesti u normalu. Nije potrebno nanositi nikakvu podlogu ili kremu ispod njega, kako bi što bolje popunio i začepio pore. To je tako in!
2.  Konturiranje ne znam zašto je bitno, ali je trend. Videla sam da se koriste neke braon senke i da se stavlja negde oko nosa i umesto bronzera. Zatim sam nanela šimer- tj ne pravi šimer nego belu senku za oči sa šimerom (kažem vam, kada može za lice, može i za oči i obrnuto). Nanela sam je odmah iznad braon senke i neizostavnog rumenila. Neka vam uzor za to budu vaše bake- i ukoliko mogu, neka vam pomognu oko nanošenja, jačajte te porodične odnose. Ipak one znaju kako izgleda to zdravo rumenilo.
3. Beli puder u prahu (oni koji podeća na belo brašno) je ono što morate imati! Malo belog oko nosa i po licu vas neće ubiti, pa pogledajte svetske zvezde!
4. Neizostavni lutajući mladež- Siguno znate za šarmatni mladež koji je još šarmantnija Merlin Monro imala na svom levom obrazu. Napravite i vi same! To je super način da se prikriju bubuljice, a da izgledate neodoljivo. Ovaj trik funkcioniše 100%.

Izvor
 

OČI:

1. Za obrve kažu da su okvir lica. Dakle, što su vaše obrve tamnije, deblje i upadljivije, vaše lice će biti bolje uramljeno. Neka vam uzor bude Frida Kahlo i nećete omanuti sigurno ;)!
2. Što se tiče senke za oči, ja je nisam koristila. Ja sam umesto nje koristila rumenilo. Kad već može na obraze, zašto nebi išlo i na oči?! Obožavam proizvode koji se mogu upotrebiti na više načina :)! Kao i Pavlovićevu mast, možete je nanositi na dupe i na lice, s obzirom da se jako često ljudi zanesu pa zaborave gde im je šta. Znači, rumenilo i Pavlovićeva mast su zakon! Onda sam iznad rumenila za oči nanela senku koju sam koristila kao shimer i onu braon za konturiranje.
3. Dobro je poznato da bela olovka otvara oči. Slobono je ispod donjih trepavica nanesite u debljem sloju.
4. Korektor je neophodno naneti. Pored toga što prekriva podočnjake, prekriće i tragove senke za oči koja se tu zadesila prilokom šminkanja. Ionako će je onaj beli prah prikriti :).
5. Obavezno na kapre na koje ste naneli crveno rumenilo, nanesite zelenu olovku da neutralizuje boju. Dobijate super efekat 100%



USNE:
1. Nude usne su must have! Kako bi ste kao i ja, postigli najbolji efekat, najpre nanesite na njih korektor, a zatim tečni puder. Nema veze ako se to pomalo ljušti i ako vam se usne ne primećuju, to je sada in. A još veći hit jeste da usne naglasite crnim krejonom i da i njih iskonturirate pa budu kao usne kod Anđeline Džoli. Totalno sexy & moderno!



Pa mačke, kako vam se dopada moj novi look? Svaka sugestija i komentar su dobro došli! 

Kolegenice neću tagovati, jer i sama znam koliko mi je trebalo da se nateram da odradim ovaj makeup i podelim ga sa svetom :D. Pa ko voli nek izvoli! 

*ovaj post je napravljen iz zabave i nije napravljen sa namerom da nekoga uvredi ili omalovažava.

Hvala na čitanju <3!

петак, 3. октобар 2014.

Giveaway- Sparkle by Veci i BlogoMarija

 Zdravooo :)!

Sinoć sam vam u ovom postu-klik najavila saradnju sa Sparkle by Veci i nagradnu igru, čiji će sponzor biti upravo ona. So, let's play ;)!
Nagrade koje možete da osvojite se nalaze na sledećoj fotografiji:


Sve što je potrebno kako bi ste učestvovali u nagradnoj igri i osvojili jednu od ove tri divne nagrade jeste:

1. Lajkujte fejsbuk stranicu BlogoMarija,
2. Lajkujte fejsbuk stranicu Sparkle by Veci,
3. Direktno, sa moje fejsbuk stranice, podelite fotografiju o nagradnoj igri JAVNO- OVDE,
4. U komentaru ispod fotografije na fesjbuk stranici, ostavite redni broj poklona koji želite da osvojite,
5. Nagradna igra traje do 01.11.2014god,
6. Pobednika biramo pomoću RANDOM.ORG,
7. Nagradna igra važi za Srbiju, BiH, Hrvatsku, Makedoniju, Crnu Goru i Sloveniju.




Srećno svima!
popstrap.com