Instagram

Претражи овај блог

субота, 20. септембар 2014.

Oriflame Oxygen Boost dnevna krema za masnu kožu

Pre nekoliko dana sam ispod ovog posta New In pt.1- Moja kupovina Oriflame C12 naišla na komentar kako biste voleli da čitate o mojoj novoj kremi za lice. Ako se sećate ovog posta, u njemu sam detaljno oposala svoju svakodnevnu rutinu nege kože. Međutim, s promenom temperature, vremenskih prilika, godišnjeg doba, i potrebe moje kože su se promenile. Moja koža je od suve i osetljive postala mešovita/masna u predelu oko nosa, brade i čela. Kao i kosa, ali o tome u nekom sledećem postu. Da bih probala da rešiim taj problem, naručila sam testere dnevne i noćne kreme iz ove kolekcije. Testere sam koristila 3 dana (količina koja se nalazi u kesicama je dovoljna za 3 nanošenja, a možda i više). Kako se efekat koji su imali pokazao dobrim, odlučila sam da kupim kremu.

Ova krema dostupna je za kupovinu u okviru Oxygen Boost kolekcije u Oriflameu. Pored nje, u ovoj liniji za negu kože nalaze se  još sledeće kreme:

Izvor
Kao što možete videti, zelena kolekcija za masnu kožu sadrži još i noćnu kremu, kao i sredstvo za umivanje i tonik koji nisu prikazani na slici.

Krema dolazi upakovana u čvrstoj kartonskoj kutiji sa osnovnim obeležjima proizvoda. U kutiji se nalazi upustvo za upotrebu (da, dobro ste pročitali) i sama krema u staklenom pakovanju sa zelenim poklopcem. Ipod poklopca se nalazi zaštitna folija.

Izvor


Sama krema je svetlo zelene, skoro bele boje, sa blagim mirisom koji me podseća na miris trave.

Evo i liste sastojaka**:
AQUA, ISONONYL ISONONANOATE, GLYCERIN, PROPANEDIOL, DICAPRYLYL ETHER, GLYCERYL STEARATE CITRATE, CYCLOPENTASILOXANE, CYCLOHEXASILOXANE, DISTARCH PHOSPHATE, CARBOMER, CETEARYL ALCOHOL, IMIDAZOLIDINYL UREA, PARFUM, METHYLPARABEN, CAPRYLYL GLYCOL, PROPYLPARABEN, SODIUM HYDROXIDE, MANNITOL, FAEX EXTRACT, HYDROLYZED CRANBERRY FRUIT/LEAF EXTRACT, PROPYLENE GLYCOL, GLYCOGEN, MAGNESIUM ASCORBYL PHOSPHATE, PHENOXYETHANOL, SACCHAROMYCES/MAGNESIUM FERMENT, ETHYLHEXYLGLYCERIN, SACCHAROMYCES/IRON FERMENT, SACCHAROMYCES/COPPER FERMENT, SACCHAROMYCES/SILICON FERMENT, SACCHAROMYCES/ZINC FERMENT, ETHYLPARABEN, CI 77891, CI 15510, CI 42090.

Kao i kod ostalih krema iz ove kolekcije, ključni sastojci su:
*Aktivni kiseonik – Tehnologija koja djeluje kao magnet i “privlači” molekule kiseonika u dublje delove kože – poboljšava se disanje kože.
*LINGON50:50TM– Zaštitna antioksidantna tehnologija koja neutrališe negativne efekte uticaja iz okoline te omogućava pravilno funkcionisanje ćelija kože.
(** preuzeto sa zvaničnog sajta).

Evo šta još proizvođač kaže:

"Лагана крема за лице без прекомерног сјаја, садржи патентирану антиоксидантну технологију Lingon 50:50™ која штити кожу од штетних утицаја из спољне средине и активни кисеоник за свежији и здравији изглед коже. Прилагођено за масну кожу. Нанесите свако јутро на очишћену кожу лица." (izvor:http://rs.oriflame.com/products/product-detail.jhtml?prodCode=25198)

Pridržavajući se upustva proizvođača, svakog dana je nanosim na očišćeno i tonirano lice. Pored kreme za lice, počela sam da koristim i novi tonik sa salicilnom kiselinom- iz Clear Skin kolekcije koja je namenjena mladoj, problematičnoj koži. Ono što je proizvođač obećao- lice bez prekomernog sjaja je... Pa delimično tačno. Ova krema bi trebala da matira kožu, što se kod mene nije dogodilo. Iako nemam preterano masnu kožu, ova krema mi je možda za samo nijansu poboljšala stanje kože. Predeo oko nosa se u toku dana umasti, kao i čelo, dok je sa bradom situacija nešto bolja. Iako, moram da ponovim, nemam masnu i problematičnu kožu (ovo stanje kože mi se javlja samo na jesen), ova krema nije uspela da mi u potpunosti reši problem. U odnosu na predhodnu kremu koju sam koristila, ova mi za nijansu više odgovara. Koža jeste da se manje masti, ali se i dalje masti i nije matirana. Tako da sam još uvek u potrazi za odgovarajućom kremom za masnu kožu. Imate li vi neki predlog?

Hvala na čitanju <3!


8 коментара :

  1. I ja sam takodje u aktivnoj potrazi, izludjuje me masna T zona... Ali ne volim puno da experimentisem sa licem :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ni ja... Ja sam do sada koristila samo njihove kreme i bila sam zadovoljna, pa sam mislila da će mi i ova odgovarati, ali iznenađenja uvek postoje :)...

      Избриши
  2. Bioten dnevna krema je meni odlicna!! Nedelju dana je koristim, prezadovoljna sam. T zona mi se znatno manje masti, skoro i ne. Probaj je, jer i da ti ne odgovara mozes je koristiti kao podlogu za sminku. Pisala sam o njoj na blogu. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mislim da sam videla taj post. Hvala ti na preporuci, čim budem imala vremena, skoknuću do Lilija da kupim :).

      Избриши
  3. Nemam masnu kožu pa ti ne mogu pomoći,inače nikad nisam probala ništa od Oriflame mackalica :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hehehe, ni ja nikad nisam imala masnu kožu :D... Ovo je prvi put da mučim tu muku, pa se nadam da će mi nešto pomoći :).

      Избриши
  4. od kako sam se spojila sa uljima,kremu ni ne koristim!! :) Jako mi je masna koza lica,a pre ciklusa jos gora,tako da mi je ulje od grozdja jako pomoglo! Preporucujem!! :)

    ОдговориИзбриши

Hvala što komentarišete <3!

popstrap.com