Instagram

Претражи овај блог

четвртак, 28. август 2014.

Krema za umorne noge- S kozmetika

Zdravo!

Možda se sećate posta u kome sam najavila saradnju sa S kozmetikom. Ukoliko se ne sećate, post možete pročitati ovde-klik. Kako sam vam već u tom postu obećala, nakon 3 nedelje korišćenja njihove kreme za umorne noge, napisaću recenziju. Mogla sam da je napišem i ranije, ali sam želela da u potpunosti budem sigurna u kvalitet i dejstvo proizvoda i da vam na što bolji način iznesem utiske o kremi. Iako je u pitanju PR proizod, stojim iza svake svoje reči i garantujem vam objektivno ocenjivanje istog. Pa, da počnemo :).



Krema mi je dotavljena post-ekspresom, u njihovoj kartonskoj koverti. E sad se vi pitate zašto je to bitno za ovu recenziju... Bitno je zato što, čim sam otvorila kovertu, osetila sam miris mente i kamfora koji se širio iz nje. Pored kreme, dobila sam i katalog proizvoda S kozmetike. 


Kao što možete videti, prilikom transtporta, kutijica proizvoda je malo pri vrhu nagnječena, sto, naravno nije uticalo na proizvod unutra. Na kutiji se nalazi opis proizvoda, način korišćenja, informacije o proizvođaču i sastav. Zamerku koju imam u vezi pakovanja je to da je možda potrebniji malo čvršći karton- razlog- kutijica jeste dovoljno čvršta za čuvanje, ali kao što možete videti, prilikom transporta može doći do oštećenja iste. Kao što i priliči jednoj prirodnoj kožmetici, ova kutija je proizvedena od recikliranih sirovina, tako da se iz tog razloga slobodno može zanemariti to nagnječenje. Bravo!



Sama krema dolazi u čvrstom plastičnom pakovanju bele boje i sadrži 50ml proizvoda. Naravno, tu su informacije o proizvođaču, roku upotrebe od datuma otvaranja proizvoda- ovde je proizvođač naznačio 12 meseci, i naravno, oznaka da je i ovo pakovanje od recikliranog materijala. Ispod poklopca nalazi se još jedan "zaštitni poklopac"  od plastike.  Na kremama koje obično kupujem nalazi se folija, koja čuva proizvod i koju kada skinete više ne možete da vratite i nema nikakvu funkciju, dok je kod ovog proizvoda u pitanju plastična zaštita. Ovo mi se jako dopalo zbog toga što je praktično i prilikom npr., nekog putovanja, krema neće završiti u poklopcu već na tom zaštitnom delu. Onda je lako možete skinuti bez da završi u one šarke od poklopa sa strane i iskoristiti. 

Sada smo došli do srži samog pakovanja- kreme koja se nalazi u njemu. Tek kada uklonite zaštitni poklopac osetite intenzivan miris mentola i kamfora, i tragove ruzmarina, koje proizilaze iz sastava. Evo liste sastojaka:

AQUA, GLYCERYL STEARATE, HELIANTHUS ANNUUS, AESCULUS HYPOCASTANUM, FAGOPIRUM, ESCULENTUM, GLYCERIN, CETEARETH-12, PARAFFINIUM LIQUIDIUM, CETYL ALCOHOL, DECYL OLEATE, MENTHOL, RUSMARINUS OFFICINALIS, LAVANDULA OFFICINALIS, PANTHENOL, CAMPHOR, SODIUMBORATE, ALLANTOIN, METHYLPARABEN, PROPHYLPARABEN.

Sadržaj u kutijici je boje slonovače. Jako lepo se razmazuje pa je dovoljna mala količina ovog proizvoda za negu. Odmah se upija i ne ostavlja mastan trag. Na koži se ne zadržava dugo miris mentola.




 Evo šta kaže proizvođač o kremi:



"Krema za umorne noge smanjuje otoke, ublažava bolove i upale. Ova jedinstvena formula bogata je ekstraktima divljeg kestena i heljde, eterčnim uljima ruzmarina i lavande, mentolom i kamforom, u početku blago rashlađuje a nakon toga lagano zagreva u cilju pospešivanja prokrvljenosti kože, dok alantoin i D-pantenol intezivno neguju. Namenjena je zdravoj koži. Nije preporučljiva kod jako proširenih vena.

Način upotrebe: Posle tuširanja naizmenično toplom i hladnom vodom, kremu lagano utrljati u kožu i masirati od stopala na gore."



Mogla bih se u potpunosti složiti sa gore navedenim rečima proizvođača. Krema je jako lagana, lepo se rezmazuje i dovoljna je mala količina. Iskreno, mislila sam da je u pitanju gel krema, ali kada sam otvorila videla sam da je sadržaj kremaste strukture i bila sam malo sumnjičava što se dejstva tiče. Generalno, većina proizvoda na tržištu koje imaju katakteristiku da hlade imaju gelastu strukturu, takve sam koristila, ili u obliku pene iz Oriflamea ili u obliku gela, takođe Oriflamea. Moram da priznam da sam bila zatečena i prijatno iznenađena. Prema upustvu proizvođača, kremu sam nanela nakon tuširanja. Nakon možda pola minuta osetila sam rashlađujuće dejstvo kreme na svojim stopalima, a pošto sam imala blagu upalu mišića, nanela sam je i na listove. Vi ne možete da zamislite kakav je to olakšavajući i osvežavajući osećaj. Upaljena stopala i mišići posle treninga su imali trenutni cool efekat. Koža je nakon nanošenja ovog proizvoda bila osvežena i negovana. Nakon 15ak minuta, ako se ne varam, koliko taj efekat traje (jer krema radi na principu hlađenja pa ponovnog, laganog zagrevanja radi pospešivanja cirkulacije), koža je mekana i nežna na dorir. Dakle, ova krema stvarno deluje. Preporučila bih je svima koji imaju problem sa otečenim stopalima i osećajem da im stopala gore. Kremu ću verovatno kupiti sledeće godine jer je već prvim korišćenjem dospela u moju listu favorita. A kad smo već kod liste, sada sam, uverena u kvalitet proizvoda, spremna da skratim wish listu za jedan proizvod :).

Ukoliko želite informacije iz prve ruke o načinu poručivanja i trenutnom letnjem akcijskom sniženju cena koje traje do kraja septembra, možete ih kontaktirati na zvaničnoj fejsbuk stranici -klik ili na sajtu- S kozmetika. 

Takođe, možete preuzeti katalog S kozmetike u PDF formatu, OVDE-KLIK.


Da li ste probali neki proizod iz asortimana S kozmetike i ako jeste, kakvi su vaši utisci?
Da li bi ste volele da probate ovu kremu?


Hvala na čitanju <3!

 *PR proizvod

8 коментара :

  1. Nisam do sada probala ni jedan proizvod od S kozmetike, ali ova krema mi definitivno treba! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ovo je prvi koji sam probala, dobila sam ga na recenziju i oduševljena sam :). Sada planiram da kupim mleko za telo sa arganovim uljem, čini mi se da je idealno za ovaj prelazan period kada mi divljaju i koža i kosa :D

      Избриши
  2. Ajmeee ovo bi meni tako trebalo. Od kad sam trudna otiču mi dosta noge i vjerujem da bi mi ovo pomoglo. Obožavam mentol u proizvodima. Odlična recenzija. Šteta da nema u Hrv da se kupi :(

    ОдговориИзбриши
  3. Nisam čula za S kozmetiku do do danas. Pogledaču njihov asortiman da se bolje upoznam sa brendom. Meni krema za bolne noge nikada nije dosta, to nam je porodično. Stvarno odlična recenzija, svaka čast! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno :). Jako mi znači tvoj komentar, s obzirom da sam relativno nova, hvala, hvala, hvala <3

      Избриши

Hvala što komentarišete <3!

popstrap.com