Instagram

Претражи овај блог

четвртак, 14. август 2014.

How to... Napravite same BB kremu


Zdravo :)!

Danas sam na internetu naišla na jedan super DIY projekat, a kao što iz naslova možete videti, radi se o pravljenju BB kreme. Kao što znamo, BB krema je ona čarobna mazalica koja u nas u trenutku reši sitnih nepravilnosti na licu, a može poslužiti i kao baza za šminku (BB= Blemish Balm). Na tržištu ih ima zaista puno, svaki proizvođač ih ima po nekoliko-  za određenu starosnu grupu i tip kože. Ja sam svoju prvu BB kremu kupila početkom godine, i to je Garierova 5u1 BB krema, o kojoj  sam pisala u junskim favoritima. Jako sam zadovoljna njenim delovanjem, ali pošto sam ja, kao što znate, DIY manijak, morala sam da probam da smućkam nešto sama. Aparat nemam da okačim fotografije i postupak, ali sam vam napisla upustvo i okačila video na kraju posta, gde je ceo postupak lepo prikazan.






Za pravljenje vlastite BB kreme potrebno vam je sledeće:

1. Tečni puder,
2. Krema za lice,
3. Krema sa zaštitnim faktorom,  
4. Porculanska/plastična činija
5. Plasična kašičica.

Upustvo:

Sipajte jednu kašiku kreme sa zaštitnim faktorom, jednu kašiku kreme za lice i jednu kašiku tečnog pudera u posudu. Mešajte sve sastojke dok ne dobijete ujednačenu kremastu smesu. Kada bude gotova, probajte nijansu svoje BB kreme- ukoliko je nijansa svetlija od vašeg tena, dodavajte po malo tečnog pudera kako bi ste dobile odgovarajuću nijansu. Sada, kada ste završile, smestite je u posudicu sa poklopcem. I to je to! Vaša BB krema je gotova :). Ukoliko vam nije jasan sam opis postupka, imate video ispod teksta :).




Hvala na čitanju <3 

Da li volite/koristite BB kreme? 
Da li vam se dopao ovaj projekat?

6 коментара :

  1. Koristim Niveinu BB kremu, posto imam jako lose iskustvo sa Garierom. Nikada mi nije palo na pamet da napravim svoju BB kremu, interesantno je i zanimljivo :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja nisam probala Niveinu, ovu sam ubola sasvim slučajno na nekoj akciji i super se pokazala :D. Žao mi je zbog tvog ošeg iskustva sa Garnierom... Ja obožavam ovakve projekte i stalno nešto pravim :).Biće mnogo bolje i zanimljivije kada sve to uslikam i izbacim svoje slike :)

      Избриши
  2. Ovo moram da probam ukoliko ne nadjem sebi odgovoaraju BB kremu. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam probala i super je :). Našla sam već odgovarajuću BB kremu, ali volim da menjam. Sa tom razmerom koju sam navela u postu prikrivanje nije veliko, tek onako mala razlika, ali ukoliko ti treba za veća prekrivna moć, slobodno povećaj količinu tečnog pudera :). Ili smanji kremu i zaštitnu kremu na pola kašike, a puder stavi celu :).

      Избриши
  3. Одговори
    1. Slažem se :). Ja sam probala i baš sam zadovoljna, super je ispala :). Javi utiske kad anapraviš :).

      Избриши

Hvala što komentarišete <3!

popstrap.com